Återigen ett spel för gallerierna regisserat av DS

Det har de senaste dagarna varit lite dött på nyhetsfronten och förutom det eviga malandet om covid med dess oproportionerliga restriktioner i förhållande till verkligheten, som vid det här laget står de flesta normalt funtade människorna upp i halsen, har Rysslandsskräcken seglat upp som en potentiell utmanare i propagandaarbetet.

Media har lyckats bra även denna gång och många skrämda människor är nu ängsliga över att Putin ska rikta in sin krigsarsenal mot Sverige – en oro som märks i olika trådar på sociala medier, men även barnen har visat videoklipp på TikTok där man indikerar att en invasion av landet kan vara nära förestående i och med den ökade närvaron av ryska fartyg i Östersjön samt Rysslands påstådda krigsiver togs så klart upp i Lilla Aktuellt i skolan så att barnen redan från barnsben lär sig att frukta ryssen.

Att media i vanlig ordning spelar sin roll perfekt för att skifta fokus från mycket viktigare frågor som suger ut befolkningen samt sprider missnöje; exempelvis höga el- och bränslepriser, den havererade vården och skolan, den skenande kriminaliteten, den svindyra migrationspolitiken samt den misslyckade integrationspolitiken – är det ingen som ser igenom och politikerna slipper i vanlig ordning ta ansvar för sina tillkortakommanden.

Att Ryssland inte har något som helst intresse av att invadera Sverige verkar inte heller så många reflektera över och att Putin när som helst kan strypa tillförseln av gas genom att enkelt vrida på kranen som Europa är beroende av, vilket helt klart lär vara såväl billigare som ett mer effektivt sätt att få sin vilja igenom istället för att starta krig, är heller inte i fokus. Nästa vecka reser tydligen Tysklands utrikesminister till Moskva för diskussioner kring europeiska intressen och det är uppenbart vem som sitter med triss på hand.

21 reaktioner till “Återigen ett spel för gallerierna regisserat av DS

 1. Du har så rätt … hoppas att soldaterna inte gör sig illa … när dom skall leka värdegrund på Gotland …
  Helge Ingstad gick till botten på grund av ”värdegrundsproblematik” …
  Fattigpensionärer och uteliggare får frysa … Willys har extrapris på havregryn … en dag i taget …

  Gillad av 2 personer

   1. Det är nog inte den psykopatiska svenska eliten som kommer dö av de problem de skapar med Ryssland. De drömmer nog bara om att få hålla på med sina avarter i en bunker likt Dr. Strangelove, tror jag. Jag finner nämligen ingen bättre förklaring än att de vill utplåna alla större städer i Sverige.

    Gilla

   2. Mobilisera på Gotland för att man fruktar en rysk invasion? Det är ju så löjligt att ingen med normal intelligens kan ta sådana åtgärder på allvar! Och skulle mot förmodan och all logik ryssarna verkligen av någon outgrundlig anledning ockupera Gotland så vore det enda hoppet att de hårdföra ryska elitsoldaterna skulle skratta ihjäl sig när svenskarna kommer viftande med sin pridebögflaggor i högsta hugg! Det är så patetiskt så man saknar ord för idiotin som härjar i regimen som sitter i Stockholm!

    Gillad av 1 person

 2. Teater är det och globalisterna stänger säkert av gasledningen för att plåga befolkningarna ännu mer.
  och här i Sverige har politikerna förberett genom att stänga av kärnkraftverken.
  Dags att ta fram fakta om kärnkraften ! Är den så farlig och svårhanterlig och kan det finnas kärnkraftverk som inte är större än en normalstor villa ?

  Gillad av 1 person

  1. Jag hade nog fel som varnade för kärnkraft i Sverige, när jag befarade en Tjernobylolycka. Det pågår forskning och utveckling av kärnkraft och det är utmärkt, OM det görs på ett säkert ställe. Brytning och avfallsfråga är kanske inte heller en så enormt stor sak, men jag rekommenderar personligen biobränslen, solkraft, vindkraft och vattenkraft ändå, samt att vi minskar populationens storlek!

   Det beror inte så mycket på riskerna med just svensk eller moderniserad kärnkraft vid vanlig drift, inte heller på att avfallet kommer skapa massdöd (om det bara får ligga still), men snarare på vad som tenderar att hända vid krigsförbrytelser/terror och på att vår totalförsvarsförmåga blir dålig vid koncentrerad kraftproduktion.

   Jag betraktar inte ständig tillväxt av population som ekologiskt hållbar. Det håller inte enligt vetenskapliga evidens eller absoluta bevis genom enkel aritmetik (exponentialfunktion). Jag funderar själv på om fission och fusion (vätebomber) inte skulle passa utmärkt i syfte att skapa interstellära rymdskepp istället?

   Där finns det en enorm energi, en energi som kan behövas för att få tillräcklig hastighet för att kunna besöka andra planeter med rimliga tidsperioder i åtanke, även om man kanske måste leva flera generationer i rymden eller färdas i nedfryst tillstånd.

   Gilla

  2. Det finns redan idag ”kärnkraftverk” som är mindre än en tändsticksask. Dom används till exempel i pacemakers, men dom är väldigt dyra. Kina ligger långt framme att ta fram kärnkraftverk som använder torium, vilket inte ger farligt avfall och dom är inte större än att dom kan levereras på en vanlig lastbil. Inte heller går det att tillverka kärnvapen med dom. Man räknar med att dom skall kunna serieproduceras inom ett par år. Sedan har vi fusionskraften, som Kina har fått att fungera nyligen, men den ligger omkring tio år framåt i tiden. Sedan har Kina nu teknologi där man använder fossilkraftverk, men man tar tillvara koldioxiden och använder den istället för konstgödsel i växthus som är 24 kvadratkilometer stora, där man inte behöver spruta mot skadeinsekter. Så det rör på sig, men nästan enbart hos Kina, vilket USA propagandan i svenska medier absolut inte vill att ni skall få veta. .

   Gilla

  3. Den största faran för hälsan är när kärnkraftsverken skall skrotas och radioaktiv metall skall återvinnas. Det var ofta man fick stå stilla med lastbilen utanför Smedjebacken då de hade fått in en last med skrot från Studsvik som innehöll alltför hög strålning. Denna radioaktiva skrotmetall blandas sedan ut med annan metall och går därefter ut till konsument. Skedar,vattenledningsrör med mera kan innehålla radioaktiv metall och särskilt allvarligt tycker jag att det är när föremål som man använder dagligen under många år innehåller farlig strålning. Vattenledningsrör,vattenkranar och hydrofortankar är det mest allvarliga. Be gärna era hyresvärdar om att de mäter strålningen från vattenledningarna.

   Gilla

   1. och här blandar som vanligt politikern bort korten och babblar om ”friklassat” stål och yrar om att radioaktivt rest skickas som radioaktivt avfall. Hon glömmer att nämna att det i färdig stålblandning får lov att finnas upp till tio procent radioaktivt skrot som kallas för friklassat. Centern är folkförradere på riktigt.
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/radioaktiv-metall-i-konsumentprodukter_H11174

    Gilla

 3. Äcklet och folkförrädaren Carl Bildt var den som tillät att Nordstream byggdes och anledningen var såklart att han hade ekonomiska intressen i Lundin Oil som i sin tur hade intressen i Ryssland. Självklart kommer,och med rätta,Ryssland att skydda gasledningen med all kraft. Gasledningen går strategiskt strax utanför den Gotländska kusten. Aldrig förr har Sverige,på alla plan,haft så stora landsförrädare som under de borgerliga perioderna av styre.Må Carl Bildt få leva länge och ha hälsan så att en kraftfull makt kan döma honom för förräderi mot Sverige. Var är de korrupta SD i viktiga frågor? Aldrig mer en borgerlig regering. Landsförrädaren Carl Bildt bör fila på sitt försvarstal.

  Gillad av 2 personer

  1. Nja, nu var det ju ett konsortium från Schweiz och Tyskland som finansierade Nordstream 1&2 för att de såg vad som skulle komma med energibrist i Tyskland när de beslutade att de skulle avveckla kolkraft och kärnkraft. Sen att Kalle Bildt inte hade något emot det är väl en annan sak! Det är ju faktiskt så att gasen från Yamalfältet i Ryssland lika gärna kan exporteras till Kina och Indien och att EU är en helt perifer spelare i sammanhanget verkar inte många förstå! I praktiken kan Ryssland skita i gasleveranser till EU men Gazprom uppfyller de avtal som man skrivit kontrakt på! Hur det blir sedan när kontrakten löpt ut vet väl ingen men alternativet är att köpa ännu mycket dyrare LNG-gas från USA och Mellanöstern vilket knappast kan vara bra för elpriserna. Rolf, du ska nog inte tro på allt som MSM-media basunerar ut utan kolla först hur det verkligen ligger till!

   Gillad av 1 person

   1. Det är inte så enkelt att bara leda in gasen i en ledning som Nordstream2, Det krävs ordentliga investeringar, och ingen, inte ens Ryssland, investerar så massivt om någon annan kan bestämma lönsamheten. Därför kräver Ryssland långtidskontrakt. Det var uppenbart USA som utförde hacker attacken i Ukraina nyligen. Vi som arbetat länge inom IT sektorn känner mycket väl igen USAs taktik. Avsikten är att skapa oro inom Ukraina och helst krig, för då kan man stoppa gasleveranserna till Europa, och om man samtidigt lyckas stoppa Nordstream2 då tvingas Europa köpa amerikans LNG och LPG till omkring 4 gånger priset av den ryska gasen. Typiskt USA beteende.

    Gillad av 1 person

   2. Förklara gärna hur det ligger till! Faktum kvarstår att Sveriges dåvarande borgerliga regering godkände en ledning som både av Nato och av Ryssland kan användas i en konflikt och i sig kan vara en källa till konflikt. Nära Gotland. Det tog sextio år att bygga välfärdssamhället och det tog åtta år att rasera det. Tacka regeringen Reinfeldt för att de på alla sätt och vis bokstavligt talat sålde ut landet och våra gemensamma tillgångar till sina vänner och släktingar. Sådan är dock högern och ingen borde bli förvånad.

    https://kvartal.se/artiklar/carl-bildt-pengarna-och-den-ryska-gasen-under-ytan/

    Gilla

  2. Nu tänker jag att NATO-hororna vet något som vi inte vet. Tänker USA:s oligark-maffia spränga ledningen? Krigsförbrytelse och terror har ju varit denna monopolkapitalistiska maffias metod länge nu. Då inser NATO-hororna givetvis att det kan bli en enorm verksamhet utanför Gotland. 1+1=2. De gnuggar väl säkert händerna nu? Att rusta upp stående arméer är lukrativt för försvarsindustrin. Då måste man måla upp en hotbild. Det finns bara ett stort problem med stående arméer. Det leder oftast till krig, eftersom krig är ännu mera lukrativt för det militärindustriella komplexet. Det var inte utan anledning som Alfred Nobel skrev sitt testamente som han gjorde.

   Gilla

   1. Nato kommer att transportera trupper genom ledningen. Som råttor tränger de fram i den forna gasledningen på fyrhjulingar från Bombardier.

    Gilla

   2. Det kommer bli väldigt mycket avgaser i den där ledningen, eller bli väldigt jobbigt när batterierna tar slut för någon mitt i tunneln. 🙂 …men visst vore det trevligt för framtidens generationer om en hel mängd invasions-psykopater kvävdes levande eller dränktes som råttor i den där ledningen.

    Gilla

 4. Inte konstigt att Ryssland reagerar som de gör, de gör allt för att inte få in Nato på sin bakgård. Nato hade gjort exakt samma sak om Ryssland skulle stationera trupper och robotar i Mexiko, de skulle USA/Nato aldrig tillåta.

  Gotland ligger lite taskigt till för skulle det smälla i Ukraina så kommer Ryssland troligtvis ta Gotland mest för att få ut sin Östersjö flotta men även för att skydda det som de ser som sin egendom nämligen Nordstream, detta borde våra politiker kunnat förutsett med en enkel konsekvensanalys och efter det beräknat de risker Nordstream hade medfört. Men just det nu sitter de politiker och svara att vi ”såg inte det komma” och skulle det råka bli ett problem då omvandlas det till en utmaning och läggs i en utredning så var man av med det.

  Det sista är svensk politik på topp, de är detta som bland annat förstör vårt land att ingen vågar/vill ta ansvar över situationen och de ansvaret som följer med frågan, man gör allt för att slippa ta i bollen.

  Gillad av 2 personer

  1. Det är inte bara så enkelt att få in USA på sin bakgård. NATO är inte en försvarspakt, det är en aggressionspakt och angreppspakt för erövring. Funktionen är densamma som vad Hitler planerade. Den fyller samma funktion som Permittenttrafiken på 40-talet, då nazisterna fick tillgång till svensk mark och resurser för att transportera trupp och krigsmateriel till Norge för att attackera Storbritannien. NATO ger USA på samma sätt tillgång till medlemmarnas mark och resurser för att attacker Ryssland. Ryssland är inte dummare än att dom förstår det, och det är bättre att ta ett begränsat krig nu, än vänta på USAs storkrig senare. Därför kommer Ryssland inte att backa utan kommer att stegvis öka smärtan. Svensk mobilisering på Gotland är precis den reaktion Ryssland ville se. Sverige uppträder som en skrämd hare efter en påsksmäll. Detta är bara steg ett på smärt vredet. Vänta bara tills Kina börjar agera – efter OS: Då kommer det att göra verkligt ont, om USA inte backar.

   Gillad av 1 person

   1. OS 1936 sen brakade helvetet loss. USA kommer inte att backa och ja,det blir intressant att se ifall Kina har teknologi som kan matcha USA.

    Gilla

   2. Det gäller att vara positiv. Det kan bli ”intressant” med många år i en bunker…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s