Nya vaccinavtal för Omikronvarianten redan säkrade

Trots att Omikronvarianten visat sig vara mild för de flesta människor vill läkemedelsbolagen inte gå miste om nya lättförtjänta intäkter och med draghjälp från såväl media som politiker kan man med hjälp av fortsatt skrämselpropaganda i kombination med hårdare samt omotiverade restriktioner hålla liv i covidbubblan ännu en tid, så Big pharma-bolagen är redan i full gång med att utveckla ett vaccin riktat mot Omikronvarianten.

Modernas vaccin kan troligen börja ges till människor till hösten och enligt företaget håller man på med kliniska studier. Vaccinproducenten har redan signerat köpeavtal värda 18,5 miljarder dollar med Storbritannien, Sydkorea och Schweiz så snart vaccinen är tillgängliga.

Även konkurrenten Biontech/Pfizer, som var först i världen med att ta fram vaccin mot Covid-19, är igång med sin utveckling av vaccin mot Omikron och beräknas vara klara redan i mars.

Att massvaccinering fortsatt triggar nya mutationer är irrelevant, precis som vikten av att utveckla vårt eget immunförsvar eftersom folkhälsan inte står i centrum här utan pengar – ju fler mutationer, desto mer behov av nya vacciner.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/norge/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset?pinnedEntry=45253

5 reaktioner till “Nya vaccinavtal för Omikronvarianten redan säkrade

  1. OJ moderna i höst.. och Pfizer till påsk och med den smittspridning som pågår kommer att icke immuna att hunnit infekteras redan… så för så vitt inte de tidigare jabbarna mot Alfa hindrar immuniteten bland infekterade…. blir en rolig/rörig vår verkligen….. un drar om, kanalsimmarna i det svenska styret repeterar ”damage control” på steroider… och med 40miljoner doser köpta av ett vax ood vad kan bli annat än underhållande hoppas man skriver ett vettigt avtal….. menar att betala för fler än som levererats är väl puckat i kubik….

    Gillad av 2 personer

  2. Först klimathypokondri sedan vaccin fixering, konstigt nog är jag fortfarande på fötterna! Börjar faktiskt tro att man är inspärrad på det största världsomspännande dårhuset genom tiderna!
    Tyvärr ingen utskrivningsprövning på ett bra tag i sikte!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s