Även om problemen blottas så lyckas samma politiska garnityr hänga kvar vid makten år efter år

De flesta vet nog att landets försvar är lika nedmonterat som vårdsektorn efter decennier av maktmissbruk och det har därför varit smått olidligt att se hur den svenska makteliten den sista tiden bröstat upp sig mot Ryssland i ett patetiskt försök att visa muskler som vi inte har. Putin med anhang skrattar troligen gott, eftersom de är fullt medvetna om att de skulle kunna intaga Sverige på bara några timmar om så krävs.

Under gårdagen bekräftade dessutom Överbefälhavaren till Dagens Nyheter att Sveriges försvar saknar ammunition, vapen och utrustning för att kunna försvara landet. Eftersom det är valtider har så klart försvarspolitiska talespersoner från flera riksdagspartier nu krävt att man agerar snabbt för att åtgärda bristerna.

Som vanligt är vi nu igång med att försöka släcka bränder utan kompass – försvaret är bara en bit som misskötts av det politiska styret, därtill kommer som sagt katastrofala brister i vården som under covidpandemin blottats för allmänheten. Andra exempel är skolan, rättsväsendet samt migrations- och integrationspolitiken. Det hjälper föga att det står några viktigpettrar och levererar tomma löften vart fjärde år, men ändå är det precis vad som alltid sker.

Om väljarna ändå kunde se till helheten när det kommer till kärnfrågorna och fundera över vad riksdagspartierna åstadkommit respektive ignorerat under sin tid vid makten istället för att tugga i sig köttbenen som de hycklande politikerna kastar ut till befolkningen för att tillfälligt visa sig handlingskraftiga trots att man bara bygger luftslott med tomma löften, hade vi troligen fått ett helt annat resultat när det är dags att gå till valurnorna. Men det förblir tyvärr ett önsketänkande och det är på grund av brist på engagemang och vilja att ta ansvar från gemene man som samma klåpare kan sitta vid makten år efter år trots att samtliga borde bytts ut för länge sedan.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Bildkälla: DN

14 reaktioner till “Även om problemen blottas så lyckas samma politiska garnityr hänga kvar vid makten år efter år

 1. Så bra … då skadar dom ingen av misstag. Finns antagligen ingen diesel till stridsvagnarna … inga reservdelar till jas-planen … toppenläge med andra ord!

  Gilla

  1. Med tanke på att den svenska ledningen marscherar i takt med världens i särklass mest kriminella företag som någonsin har existerat på planetens yta, så är det nog tur i oturen att vi inte är välbeväpnade i Sverige. Folket har valt idioter som köper föråldrade ”patriot” i brist på patriotism, av Trump (!!!), och andra idioter med hybris.

   Nej. Skicka ner de galna politikerna, generalerna, ÖB och medias Nato-horor till skyttegravarna i Ukraina och be ryssarna snällt om att släppa en lagom stor bomb exakt där de befinner sig så är vi av med folkförrädarna/landsförädarna! (Vet inte vilken benämning som passar bäst, så som de krigshetsar?)

   Så fort de har lyckats starta kriget ihop med den galet stolte norrmannen, så blir båda benämningarna riktiga. Quislingar är också ett passande namn för de som stödjer den marscherande krigsförbrytare-imperialismen mot Stalingrad … som vanligt …

   Hur djävla korkad får man bli?

   Gilla

 2. Politikerna har sedan 70-talet lyckats förstöra ett välmående land till ett av Europas mest våldsutsatta länder. Men när politikerna tycker det är viktigare med värdegrunder, hållbarhetsplaner och kommunikatörer så blir facit detta. När vi sedan har en ÖB som tycker det är viktigare att gå i pridetåget och en försvarsminister som är vapenvägrare och tycker det är okej att använda en rå och polariserande ton i politiken som när han beskrev SD som ”hur mycket man än sminkar en gris så är det en gris” då undrar man hur viktigt de tycker deras egentliga arbete är.

  Hela landet är är kört i botten av politiker som inte vill se de problemen deras politik har skapat, de är enkelt att förstöra ett land när man identifierar ett problem sedan förneka det för att sedan döpa om det till en utmaning för att tillsätta en utredning och vips så har man gömt det och man kan släppa det och gå vidare.

  Frågan är om det inte är för sent att komma springande med brandsläckare nu när hela huset är övertänt eller om man vill se det från en annan vinkel, allt går åt helvete men vi åker iallafall första klass.

  Gillad av 2 personer

  1. Men i detta har han kanske rätt? Hur mycket man än sminkar de där grisarna i valrörelsen på de där plakaten, så är de kanske ändå grisar? Det han glömmer är att när man pekar finger så pekar oftast tre fingrar tillbaka på en själv. Det kommer bli svårt att sminka upp sossarna till något attraktivt, efter EU-vurm, skapande av kaos, inköp av värdelösa ”patriot”-missiler från Trump (!!!), vaccinpass(!!!) samt att de har grisat runt med Lööf, Fjäderlej och andra som älskar baaaarn och djur vääääldigt mycket…. Skulle ens jag som gillar Olof Palme kunna rädda dem om de satte mig som statsminister? Tveksamt. Det skulle innebära smisk, omprogrammering och uteslutningar. Skulle det bli något kvar att arbeta med? Nej. Ingen med självrespekt är kvar i det där partiet. Det är nog kört för dem. Grymt av mig att påpeka det? Grymt sa grisen.

   Gilla

 3. En gång var jag mycket stolt över att vara Svensk när jag var utomlands talade jag med glädje om att jag var från Sverige, numera skäms jag för att nämna det, nu är jag över 70 så det är inte aktuellt med någon insats för min del om det skulle smälla men även om jag var yngre skulle jag inte ställa upp för Sverige med dess imbeciller i leddningen, min egen familj däremot skulle jag ge allt för.

  Gillad av 4 personer

  1. När de väl har startat tredje världskriget så kommer du kanske ångra att du inte var mer förutseende och inte gjorde ännu mer för din familj igår, eller i nuet?

   Gilla

 4. Tanken med att avveckla försvaret var ju för att motivera att Sverige skulle ”tvingas” gå med i Nato och var en utpräglad politisk strategi styrd av Reinfeldt mot det målet! Det enda hopp Sverige skulle ha i ett krig med Ryssland vore ju att de ryska soldaterna skulle skratta ihjäl sig när ”di svenske” kom viftande med sina regnbögsflaggor! Ja, Sverige är verkligen på fallrepet och det enda som fortfarande fungerar är skatteindrivningen!

  Gillad av 2 personer

  1. Varför skulle ryssarna vilja invadera Sverige eller något annat land? Inte ens om vi skramlade och bad snällt så skulle de invadera oss. De försvarar sig bara mot Natos ständiga stöveltramp. De har sett det förr under olika namn. Bankmaffian är i farten igen. Det är lukrativt med krig för dem och 99,9999% röstar för det varje val. Alla vill ha monopolkapitalism, även V som hoppat upp i knät på den. De småpartier som säger världsfred och menar det är för djävla korkade för att valsamverka.

   Gillad av 1 person

   1. Jo, jag vet att Ryssland inte alls är intresserade av att invadera Sverige! De ser ju hur islamister fritt får härja i landet och att få ordning på Sverige skulle kräva en uppoffring ingen vill ta! I Sverige tror politiker fortfarande att ”Sverigebilden” går att lura på folk i andra länder vilket visar vilka bubbla dessa dårar lever i. Sverige av idag är ett land i kaos och förfall och betraktas av sina grannländer som paria man helst ska undvika!

    Gillad av 1 person

   2. Nja. Islamister har de själva och verkar ha fått bukt med, t.ex. låååånga fängelsestraff i hårda fängelser, vilket avskräcker de islamister som har minsta hjärnkapacitet och lite hjärnkapacitet brukar de ändå ha även om de är grundlurade genom olika former av lögn, men det finns, mig veterligen, inget som Sverige har som ryssarna inte redan själva har. Invadera Gotland? Tillåt mig småle! De behöver inga får. De har både fina får och fina kvinnor där borta.

    Olja, gas, guld? Nej. De har redan det OCH vill sälja detta till oss i utbyte mot fina saker som vi har. Jag är inte emot det så länge vi har beskattning via tull så att vi inte undergräver vår egen industri och beredskap.

    Problemet är våra medier, politiker och detta imperialistiska EU/Nato-militärindustriella komplex som beter sig likt Goebbels, Hitler och IG Farben. Dessa svenska kortsiktiga dumgiriga EU/Nato-horor är så pinsamma att jag skäms som en hund för att vara svensk.

    Sverige är ett land av idioter som väljer idioter som beter sig idiotiskt. Inte en djävel skapar nya mentalt friska partier som valsamverkar mot 4% och nästan ingen stödjer de som gör det, inte ens du Benny, eller hur?

    När jag söker politisk asyl i det direktdemokratiska Schweiz så blir min anledning att Sverige och resten av EU är så oerhört korkat att det är extremt farligt att bo där och att jag vill bidra att försvara direktdemokratin och det fredliga Schweiz i det världskrig de är på gång att starta. Jag vill övertyga dem om att skaffa bunkrar med MINST 10 års förnödenheter, för snart kan det braka löst.

    Är det osannolikt? Nej. I USA sitter det riktiga pucko vid makten nu. Komedin Dr Strangelove är ingen äkta komedi, men en slags tragikomisk dokumentär.

    https://rumble.com/vqgte4-nuking-russia.html

    Gilla

 5. Mycket bra sammanfattat och dessvärre helt sant. Svenskarna har minne som en guldfisk och ryggrad som en manet. Även om många vaknat vågar dom flesta inte gå mot strömmen. Tack för att du gör det Jenny.

  Gillad av 2 personer

  1. Det är nog mer att åka med strömmen och gnälla samtidigt, eller? Att gå mot strömmen på riktigt innebär att organisera nya partier, samt att valsamverka och att ta mandaten ifrån skurkarna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s