Försök med könsuppdelade klasser på Bornholm stoppas

Nyligen skrev jag om att grundskolan Åvangsskolen i Rönne på den danska ön Bornholm beslutat att från årsskiftet införa könsuppdelad undervisning i årskurs åtta där tre klasser slogs ihop till två – en med enbart flickor respektive en med enbart pojkar. Anledningen var att flickorna upplevde otrygghet samt att det var stökigt i klasserna och skolan ville på detta sätt försöka skapa en lugnare miljö för eleverna.

Beslutet ledde dock till många reaktioner från föräldrarna och en vecka senare drar skolan tillbaka beslutet eftersom det lett till sådan stor debatt samt oro hos både elever och vårdnadshavare. Från och med i morgon återgår man således till mixade klasser igen.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13627887/bornholmsk-skole-dropper-koensopdelt-undervisning/

6 reaktioner till “Försök med könsuppdelade klasser på Bornholm stoppas

 1. Stökigt i klasserna blir det när lärarna fråntas sin auktoritet. Om de slutade att dalta med de bråkiga elementen, så skulle det bli bättre. Kvarsittning – ges det nu för tiden eller ses det [vänsterblivet] som kränkande? Kalla berörda vårdnadshavare till personliga möten med berörda lärare och rektor.

  Gillad av 3 personer

  1. Man kan även ha särskola för mentalt handikappade barn eller för barn som inte är motiverade att komma förbi trotsåldern.

   Gilla

 2. Det var ju väldigt klokt av våra danska vänner. Att skilja pojkar och flickor åt tidigt är väl enbart en muslimsk sed. Vi ser ju nästan dagligen hur ”våra” importerade muslimer beter sig mot flickor. Nyårsafton verkar vara en speciell förnedringskväll. I den bästa av världar kan de lära sig umgås könsneutralt och på lika villkor redan från grundskolan. Detta förutsätter ju att lärarna är tydliga, och icke aktivister. De (lärarna) måste t ex lära ut att Mohammed gjorde fel som gifte sig med ett barn. Finns de lärarna kvar?

  Gilla

  1. Giftermål med barn har förekommit i många kulturer, men i vår kultur är det barnvåldtäkt. Följaktligen är mångkultur idiotiskt. Det kan enbart leda till avsky och konflikt.

   Gilla

  1. Han vill väl köpa in en stor flock fina får-tackor till sin pojkvän kanske, så han inte ger sig på hunden eller småbarn? Hur många fina tackor kan man få 2,3 miljoner?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s