Det svänger hit, det svänger dit

Sent omsider fick jag tid att skrolla igenom nyhetsflödet och förutom att ännu en dubbelvaccinerad fotbollsspelare fått en hjärtattack under en fotbollsmatch, verkar det enda som är värt att notera vara att SD:s partiledare Jimmie Åkesson gör ett utspel om Ryssland och Nato på sin Facebooksida i kväll, där han efterfrågar att kravet på att Sverige inför en Natooption som var på tapeten redan för ett år sedan tillgodoses. Allt för att blidka Ulf Kristersson, men sina egna kärnväljare verkar partiledningen glömma bort i sin iver att ”göra rätt”. Dock står Alternativ för Sverige troligen redo med öppna armar för att ta emot besvikna SD-supportrar som fått nog av alla kappvändningar som partiet gjort under sin mandatperiod.

Frågan är om SD även ska sälja ut sig i migrationsdebatten för att få bli stödparti till M?

Vänsterpartiet är i dagsläget det enda riksdagspartiet som sagt nej till både Nato och covidpass – åtminstone på pappret, men de håller väldigt låg profil eftersom de troligen inte vill riskera att hamna för långt från köttgrytorna nu när det är valår. Synd tycker jag då det för närvarande saknas ett riktigt oppositionsparti som vågar gå mot strömmen.

20 reaktioner till “Det svänger hit, det svänger dit

 1. Själv tycker jag att Sverige bör bibehålla sin neutralitet och bygga upp ett eget starkt försvar samt intensifiera samarbetet med Finland. Vi har inget att vinna på att vara med i ett expansivt NATO (inklusive EU) med ledare som bara har stormaktsambitioner och inte ser till folkets bästa utan bara vill känna sig kaxiga i sandlådan. Det är inte Ryssland vi behöver oro oss för just nu, utan som läget är just nu så är det Bryssel, Nato, Biden och FN som oroar mig.

  Ser man lite större på konflikten så kan den vara lösningen på de ekonomiska problemen som växer i västvärlden med skenande skuldsättning, inflation och nytryckta pengar som skapas med obligationer som inte är värda något och nollränta allt detta kan lösas med krig.

  Det hade varit roligt om flera ”tröttnar” på SD och lämnar för AFS fördel, det hade räckt att AFS växer med ett par procent för att Jimmy ska få panik och försöka rädda upp situationen.

  Gillad av 3 personer

  1. Jag gillar Jeff Ahl. Han verkar vettig, men varför vill du ha ytterligare en monopolkapitalist med hybris som säger ”Fjamåt!” likt Annie Lööf vid rodret i svensk politik? Litar du på sådana? Jag litar fan inte på sådana.

   Gilla

 2. SD har verkligen tappat allt. Bra att man är tydlig innan val åtminstone. Framtiden för hederligt folk finns i de gamla kommunistländerna såsom Polen och Ungern. Vem kunde tro det? Fy fan för de som skapat ett Sverige i förfall. Myndigheten för psykologiskt försvar kan börja med att återupprätta förtroendet för våra ihopsäckade myndigheter. Det går bra att börja med SÄPO vars nuvararande huvuduppgift tycks vara att spana i buskarna tillsammans med EXPO. Det är en bedrift av en privat organisation som EXPO att ha fått Sveriges säkerhetstjänst att putsa skor. Måhända kan man få ryssen att skratta ihjäl sig. Fy fan säger jag och fy fan för alla medlöpare i myndigheter. Jag känner en hel del folkförrädare inom myndigheten kriminalvårdsverket till exempel. Ni vet vilka ni är när ni läser här.

  Gillad av 2 personer

  1. Alla inom Kriminalvården är tydligen inte medlöpare och bland all annan information som jag fått idag så informerar en anställd inom kriminalvården mig om att intagna fått förlängda permissioner på grund av platsbrist. Det skall enligt uppgift handla om allt från småtjyvar till våldtäktsmän. Kanske ansvarig för platsbristen,Viktoria Rydholm kan bemöta påståendet?

   Gilla

  2. Om alla östländer ständigt suktar efter att vara med i krigsmaskineriet Nato så lär det snart leda till något väldigt ”strålande”…. som kommer få Dr. Strangelove’s högerarm att gå ut i 33-55 graders vinkel och att hans fantasier om 100 år i bunkern med blonda ariska flickor går i uppfyllelse. Bättre vore om de vore neutrala och Sverige vore neutralt och att de köpte konventionella vapen från Sverige och skaffade sig folkarméer.

   Gilla

 3. Jens Ganman skrev i går ett Facebookinlägg som på pricken beskriver läget i svensk politik. Läsvärt!

  ”KÄRA SOCIALDEMOKRATER

  Ni kommer att vinna höstens Riksdagsval. Jag lovar. Inte för att ni är bra utan för att oppositionen är så urbota usel. Och för att landets samlade journalistkår, med SR och SVT i spetsen, inte skulle kunna fälla er om ni så begick mord mitt på ljusan dag och livesände det på Facebook.

  Ni kommer undan med allt.

  Trots att ert ledarskap de senaste åren är ett smörgåsbord av fatala missbedömningar, infantila bortförklaringar, skändliga försummelser, hårresande senfärdighet, klavertramp, blundrar, misshugg, malörer och inte minst: iskalla lögner.

  Och märk väl, jag säger inte det för att vara elak utan för att det är sant. Ni vet det själva. Ni är inte dumma. Bara fräcka. Och vad värre är: arroganta, på ett sätt som blir mer och mer obehagligt för varje dag som går.

  Ställda inför rättfärdig kritik och sakliga påpekanden gömmer ni er bakom argument om rasism och högerpopulism. Ingen av er har ryggrad nog att ställa er upp och erkänna när ni gör fel; allt beror alltid på nån annan och det blir allt pinsammare att se, speciellt för de av oss som kommer från en socialdemokratisk bakgrund.

  Magdalena Anderssons senaste debacle med svart/efterlyst/illegal/kollektivavtalslös städhjälp är bara den senaste i raden av vansinnigheter som passat bäst i en nyårsrevy tillsammans med Anders Ygemans jakt på säkra rum, Morgan Johanssons uppmaning till bibliotekarier att extraknäcka som ordningsvakter, Ida Karkiainens kopplingar till högerextrema miljöer och Thomas Eneroths flyktiga beröringar.

  Får ni aldrig nog?

  Av er eget hyckleri? Av er egen inkompetens? Kan ni ärligt säga att den senaste tidens skandaler inte får er att rodna i djupet av er själ? Har ni blivit så avtrubbade?

  I så fall är det det fulländade självbedrägeriet.

  Ni har – på riktigt – blivit de grisar som Orwell beskriver i ”Djurfarmen”. De som är lite mer jämlika än alla andra. De som i kraft av sin systemviktighet står över alla principer – inklusive de egna.

  Men som sagt: nästa val vinner ni utan problem. Ni vinner det med ena handen på ryggen. Ebba är en instagramjunkie, Ulf är en fjant och Jimmie Åkesson är… tja, Jimme Åkesson.
  Ni behöver bara kalla dem för blåbruna så kissar de på sig av lika delar nervositet och förtrytelse. Ni har dem som i en liten ask. Det är som att stjäla godis från ett barn. Och skulle borgarnas inkompetens mot förmodan inte räcka har ni Annie och Nooshi som nyttiga idioter i bakgrunden.

  Så, grattis.

  Grattis till makten och härligheten.

  Jag hoppas att ni nån gång vaknar upp ur er generande självgodhet. Jag hoppas att ni inser att ni leker med elden. Ert sätt att söndra befolkningen skapar ett monster. Ett Frankensteins monster, slarvigt ihoptråcklat av kulturellt och socialt helt inkompatibla delar.

  Ni skapar ett delat land. Och med detta ett grundmurat politikerförakt hos folket – ett förakt mina banala pajdiagram inte är i närheten av att åstadkomma.

  I mina välvilliga stunder intalar jag mig att allt detta beror på att ni inte förstår bättre. När jag drabbas av svartsyn tror jag att ni vet precis vad ni gör och att ni struntar i resultatet bara ni får behålla passerkorten till Rosenbad.

  Det hela är bottenlöst beklämmande.

  Skäms.”

  Gillad av 1 person

  1. Tja. Dubbelmoralen är vanlig. Så jättebra att Ganman själv envisas med att vara på den censurerande och shadowbannande Zuckerboken… Föredömligt. Karaktärsfast. Det kommer säkert fungera jättebra för Ganman.

   Gilla

   1. Ganman har gjort mycket bra grejer. Har en WordPress-blogg. https://jensganman.wordpress.com/

    Kan man lita på Facebooks siffror? De har en massa trollkonton och är ett mycket klandervärt företag.

    F.ö. Tusen flugor kan inte ha fel. Skit smakar gott. Det är ett ”ad populum”-argumentationsfel. En fluga som hellre äter glass, kan ju liksom ha mer rätt än de andra flugorna. Varför ska flugan som äter glass bry sig om vad de skitätande flugorna tycker?

    Gilla

  1. ”Natomedlemskap krävs för att avskräcka Ryssland” det är ett antagande, det finns absolut inget som säger att det skulle bli speciellt ”avskräckande”. Jag kan förstå Putin att han säger ifrån titta på kartan som ligger i länken, då ser man att Nato bokstavligen står på gränsen till Ryssland. Lek med tanken att Putin hade satt upp robotar på ex Kuba, Mexico eller på Jamaica då är jag säker på att USA hade gjort allt vad som står i deras makt för att förhindra detta, precis som Putin gör idag.

   https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NATO_enlargement.svg

   Gillad av 2 personer

   1. Det finns massvis med amerikaner som ser det idiotiska med USA/Natos politik. USA har inget intresse av Ukraina, lika lite som Ryssland har något intresse av Kanada, Mexiko eller Kuba, men ändå ska de liksom vara där och djävlas. Orsaken är enkel. USA vill inte att Europeiska länder ska få ett normalt fredligt och avspänt förhållande till Ryssland. Men det är ännu värre. Vissa amerikaner I KONGRESSEN är bokstavligen komplett galna enligt f.d. kongressledamoten Tulsi Gabbard. https://rumble.com/vqgaor-tulsi-gabbard-warns-against-american-involvement-in-the-russia-ukraine-conf.html

    Gilla

 4. Dr Strangelove’s Nazi-hälsning till SD som stödjer krigsmaskinen Nato och Israel-regimens Nazi-sionister, samt vill sprutar in Dr. Mengeles biovapen i oss alla!

  Gilla

 5. Jag har alltid varit för neutralitet. Ingen NATO, inget EU. Det jag däremot skulle kunna tänka mig det är ett Nordiska unionen (NU). Tillsammans skulle vi kunna bygga upp en stark försvarsmakt. Om jag inte är helt ute och cyklar så har Gustav Kasselstrand AfS, sagt att han skulle kunna tänka sig ett samarbete med Finland. Men som sagt ett Nordiska Unionen skulle kunna fungera bra, det är våra närmsta grannar och vi har en viss förståelse för varandra och våra kulturer. AfS 2018, AfS 2022. Dom har en hel del mycket bra politik i sitt partiprogram.

  Vänligen från Nina

  Gillad av 1 person

  1. Jo Nina. Tillsammans skulle vi kunna bygga upp en stark konventionellt totalförsvar som skapar fred och trygghet för hela Norden och våra kära broderfolk, vars språk vi har så lätt att förstå helt naturligt. Det är Broderfolk och trevligt kvinnfolk, som dessutom är lika oss rent kulturellt, även om Sverige är på dekis rent kulturellt.

   Jag har alltid varit för neutralitet och alliansfrihet, precis som du Nina, för jag tror det leder till fred och trygghet för barnen och framtidens generationer. Krigsmaskineriet NATO är tyvärr sammankopplat med EU och båda undergräver den fredliga folkviljan. Instinktivt gillar jag tanken på en ”Nordisk Union” men tyvärr tenderar unioner leda till att de starkare utnyttjar de svagare, vilket gör att de tenderar att falla sönder i internt käbbel.

   Evidens: Vi var i ”union” med Norge en gång. Det föll sönder och skapade nästan krig. Sovjet föll sönder och det skapade en enorm misär där för människorna där och fortfarande är 11% kommunister, sannolikt p.g.a. det.

   EU har sett enorma problem, t.ex. i Spanien, Italien och Grekland. USA är nog den union som kommer falla härnäst, tror jag. Många där lever redan i misär p.g.a. monopolkapitalismen i den unionen. Nu verkar de ha en inflation på 15%, likt en bananrepublik.

   Folk i vissa stater kommer vid kraschen i USA sannolikt bli fly förbannade på ledarskapet i Washington och med alla vapen där kan det definitivt urarta i ett häftigt inbördeskrig. Nej. Inte ens jag här nere i Småland vill styras av Stockholms-klegget, som Juholt kallade dem, ännu mindre vill jag styras av EU-klegget i Bryssel.

   När vi som nationer röstar direktdemokratiskt för att gå samman i stor enighet så vi nog eftersträva en enhetsstat med en gemensam flagga, samt en riksdag, en regering, samma lagar och en successiv sammansmältning i ett riks-språk, där man gör orden allt mer lika eller tillåter båda formerna tills den ena eller andra formen blir dominerande. https://skandinaviskenhetsstat.wordpress.com/

   Alla får offra något! Danskarna får nog anpassa sitt språk en aning så att det blir tydligare och det kommer gynna deras barn som kommer lära sig tala snabbare dessutom. Finländarna får nog börja använda finlandssvenska som förstaspråk, och Sverige får nog avsluta det kära mångkultur-experimentet tvärt och inleda en hel del repatriering av vidriga sekteristiska element som vägrar anpassa sin kultur sekulärt. Ett svårt arbete i vissa fall, tror jag.

   Är det ens möjligt? Kommer repatrieringen ens kunna genomföras utan en polisstat? Vill vi verkligen ha detta? Det kan bli ännu mera kaos. Vi måste nog ha en mycket lång tidshorisont! Förmodligen minst 20 år med stenhård svenska-utbildning av barnen i Finland och kanske t.o.m. 50 år innan det ens kan få demokratiskt stöd i Finland. Är engelskan bättre som gemensamt förstaspråk? I Sverige kommer säkert en assimilation bli mycket svår, eftersom de sekter som har släpats in är väldigt inavlade, envisa och bokstavstroende i blindo.

   P.g.a. finländarnas kärlek till finska så är nog en Skandinavisk enhetsstat att föredra och att finländarna då ev. blir mer motiverade att pränta in svenskan som förstaspråk. För danskar och norrmän är det nog lättare, tror jag. Allra lättast för norrmännen. Ett litet steg för dem förutom vad gäller stoltheten. De är väldigt stolta över sin flagga och de har inte ännu fått vifta med den tillräckligt och vill inte se hur förfärligt det är med Nato-krigsförbrytelse mot andra nationer, fastän de själva varit utsatta för det nyligen. De är inte med i EU, så om Sverige går ur EU och norrmännen går ur krigsförbrytelse-Nato och kan bli stolta på riktigt, så är vi halvvägs. Danskarna måste gå ur båda, men de har den starka danska kronan och ett allt mer vaket ledarskap, vilket är utmärkt.

   Föredrar Jeff Ahl som ledare i AfS. Han är intelligent nog att inte ha hybris varje val och förstår att partiet måste valsamverka. Han är dessutom från arbetarklass och är mera folklig och inte så extremt indoktrinerad av monopolkapitalet via Handels. Vi ska inte låta oss styras av varken etnonationalister, sekterister eller ekonomister! Det leder bara till svårighet att skapa ett starkt fredligt Norden med ett bra folkligt totalförsvar. Ett bra totalförsvar kostar pengar och detta innebär att man måste betala rejäl skatt. Å andra sidan kommer den inte strösslas på andra stater och korruption i EU och dessutom skapar ett totalförsvar, där alla är med, gemenskap. Folk som sitter i rullstolar kan sköta drönare. Alla ska med!

   Etnonationalismen skapade ett helvete för tyskarna och kommer nog leda till något liknande för israelerna, tror jag. Ekonomisternas ”Just In Time” har genom unionen EU enbart bara skapat elände. Sverige har tagit bort sina beredskapsförråd och har samtidigt bara 50% självförsörjningsgrad. Butikerna är fulla med icke-nordiskt skräp, medan arbetslösheten är hög. Ett resultat av kortsiktig ekonomism.

   Införseln av olika former av extrem sekterism och friskolor är ett stort djävla mysterium. Människor som flytt den, med potential att bli svenskar, är helt förfärade. Rent sabotage mot de stackars barnen dessutom. De är inga etniska svenskar, men det är fan inte deras fel. Etnonationalismen är därför helt hjärtlös och typiskt osvensk och icke-nordisk, i min mening. Alla barn som sköter sig och vill vara nordmän och nordkvinnor ska få vara med och försvara norden!

   Så i min mening är inte AfS rätt parti …. än. men visst får de vara med och valsamverka för att ta mandat! Det är ju inte jag som ska bestämma vad folk ska få rösta på. Det vore odemokratiskt.

   Gilla

   1. Den riktiga oppositionen måste samla sig och samverka annars blir de kritiska rösterna utspädda med några tiondelar och där. En viskning i den storm som riksdagspartiena kan erbjuda. Jag ser inte att det finns ett riktigt oppositionsparti i riksdagen med möjligtvis undantag av V. Jag tror dock inte att Nosshe är rätt att leda V.

    Gilla

   2. Nooshi är i min mening en ganska duktig idiot i den roll hon har fått och förmodligen inte ens direkt skyldig, samt kortsiktigt egennyttig nog att hålla käften för karriärens skull, tror jag, men V är tyvärr inget ”oppositionsparti”, men en medlöpande idiotisk sekteristisk identitetspolitisk radikalfeministisk gödselhög som nu har placerat Nooshi överst som galjonsfigur, eftersom de för dessa idioter, genom hennes identitet, evidensbaserar deras ”anti-rasism” och ”feminism”.

    Det var nog främst därför hon valdes, tror jag. De kände sig nog tvungna att välja en kvinna med utländsk bakgrund, vilket gör dem till sexistiska rasister, men visst kan jag ha fel? Kanske de inte tittade på ”rasen” likt NMR, eller inte inspekterade könet på henne alls, men enbart förmågan?

    Hon är en idiot, i mina ögon, eftersom hon går med på att vistas i och vill leda denna dynghög, men hon är ju inte ensam om att fokusera på karriär idag i detta land fyllt med kortsiktiga idioter. Så efter valet kommer alla som röstar på henne och hennes sexistiska rasistiska parti sannolikt få exakt vad de förtjänar:

    Du är inte min partikamrat, Nooshi Dadgostar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s