Here we go again – nu ska gravida kvinnor skrämmas att göra ”rätt” val

Dagens stora nyhet som alla tidningar hade uppe på morgonen var att för få gravida kvinnor i Sverige har vaccinerat sig mot Covid-19, vilket ses som en risk och nu slår man på stora trumman om att de minsann riskerar livet om de inte vaccinerar sig – allt för att skrämma gravida kvinnor att göra ”rätt” val.

Precis samma tillvägagångssätt med skräckpropaganda använde man under svininfluensan 2009. Jag minns det så väl eftersom jag var gravid med mitt första barn och såväl media som barnmorskor uppmanade mig att vaccinera mig för mitt och barnets bästa. Som tur var kunde jag tänka själv och valde bort vaccinet, vilket jag är mycket tacksam för med tanke på biverkningarna med bland annat narkolepsi som visade sig i efterhand.

Låt gravida kvinnor bestämma själva och sluta skrämma människor överlag för att få dem att räta in sig i ledet hade varit önskvärt, men trots att över två år passerat sedan Covid-19 började spridas, fortsätter såväl media som politiker att styra folket genom att utnyttja deras rädsla som blockerar människor från att använda sitt sunda förnuft.

#followthemoney

Bildkälla: SR

11 reaktioner till “Here we go again – nu ska gravida kvinnor skrämmas att göra ”rätt” val

 1. Men… 100.000 gravida kvinnor i landet under ett helt år…. Och Steeve Kirsch bannad runt om senast Link ed In detta går utanför vett och sans Vid testerna av preparaten exkluderades gravida och har inte senare prövats heller också kommer detta snart….

  Gilla

 2. Är det en slump att antalet ofrivilliga aborter ökat i USA, då ”vaccinerade” står för detta. Tydligen skall vi ha samma trend här. Agnes Wold borde ha sagt ”Vaccinerade gravida riskerar livet på sina ofödda!” …

  Gillad av 1 person

  1. Kanada innan vaxandet 6 efter vaxet blev det 85 samma period osv….. och som sagt immunförsvaret mattas vid graviditeten av förklarliga skäl. ”främmande föremål”, vaxet triggar immunförsvaret och min gissning är att en dos passar inte alla…….

   Gillad av 1 person

   1. Något som sakta förändrats till det bättre, men det går trögt. Strikt, så delas vi medicinskt in i flera kategorier, i.o.m. att kroppskemin förändras med åldern – spädbarn, barn, [pubertala] ungdomar, vuxna och åldringar. Sedan delas vardera in efter [två] kön. Sedan finns det övriga, som reagerar annorlunda på olika preparat och som då inte passar in i någon av nämnda kategorier. (Inkl. undertecknad, som reagerar ‘fel’ på vissa typer av preparat och som följd inte är intressant för läkemedelsindustrin, i.o.m. att vi är relativt få.)

    Gillad av 1 person

 3. Denna kvinna [ Agnes Vold] är helt fantastisk i sina kommentarer. I ett inlägg på SvD så kommenterar hon vin och graviditet….att det finns ”ingen negativ effekt under 9 glas vin per vecka.Så alla gravida kvinnor, och män föralldel…(Bäst att poängtera så att män inte blir kränkta) nu kan ni fylla era foster med upp till 9 glas vin i veckan.O`hej vilken fest det blir i mammas mage.
  Vänligen från Nina

  Gilla

 4. För gravida föräldrar (normalt två varav en man) bedömer jag att det är bäst att avhålla kroppen från icke naturliga ingredienser. Till politiker och skattefinansierade ”proffstyckare” säger jag: Låt individen bestämma över sitt liv. Lite liberalt, men min mening.

  Gilla

 5. För att poängtera för de som eventuellt inte förstår att mitt inlägg var ironisk vag gäller Agnes Wold och bebisar i mammas mage. Inlägget va ironisk.

  Vänligen från Nina

  Gilla

 6. Agnes Wold är rent ut sagt livsfarlig och borde bli åtalad när sanningen kommer fram. Tanten sitter på Twitter och uppviglare med lögner och desinformation. Kappvänder och hittar på. Jag antar att Big Pharma betalar kärringen bra!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s