Covidtestreultat påminner om ett lotteri

I dagens Aftonbladet intervjuas skidskytten Sebastian Samuelsson, som tackat nej till Sveriges olympiska kommittés erbjudande om möjligheten att få en tredje dos coronavaccin. Samuelsson känner att det är en stor risk att ta en tredje dos utan att känna till biverkningarna eftersom han fick kraftiga biverkningar efter andra dosen, men han intygar att han ska vaccinera sig en tredje gång efter OS.

Klokt beslut av Samuelsson som inte vill äventyra sin medverkan i tävlingen, men som han själv säger ligger det största hindret framför honom och det värsta som kan hända är att han testar positivt inför avresan då man måste ha två negativa testar innan man åker till Kina.

Det sistnämnda kan tyvärr bli verklighet eftersom testen i många fall är otillförlitliga och påminner om ett lotteri, något som exempelvis en svensk kvinna blev varse nyligen när hon reste till Thailand. I dagens Expressen berättar kvinnan att hon lyfte med flyget som ”negativ”, men testades ”positiv” efter landning och nu tvingas sitta i karantän på semesterorten.

Samma tidning har även en artikel om dubbelvaccinerade Julia som blev sjuk i covid i november och efter nyårsfirandet fick hon samma symptom på nytt. Ett PCR-test visade att hon hade fått covid igen och blev för andra gången på kort tid sängliggande. Detta visar återigen att covidpass inte fyller någon funktion eftersom alla oavsett vaccinationsstatus kan smittas av Omikron. Men den debatten förs inte i Sverige eftersom varken media eller våra styrande politiker har något intresse av att pandemin ebbar ut.

En annan aspekt av att många elitidrottare vaccinerat sig är risken för myokardit. De senaste månaderna har det varit flera fall av unga, friska män som plötsligt avlidit av hjärtstopp som jag skrivit om tidigare, bland annat flera internationella fotbollsspelare och nu senast elitlöparen Erik Karlsson 23 år som på nyårsafton kollapsade under Sylvesterloppet i Kalmar samt sedermera avled. Är det slumpen eller finns det ett samband? Det får vi inte veta eftersom media inte gör sitt jobb och gräver i detta. Istället fortsätter man vaccinera friska barn i allt lägre åldrar utan att ha en aning om de långsiktiga biverkningarna.

Jag läser även i utländsk press att Australien åter har stora problem med nya smittotoppar trots hög vaccinationsgrad och hårda restriktioner med bland annat interneringsläger för smittade. Eftersom drygt 3.800 vårdanställda isolerats efter att ha testat positivt för covid är vårdsituationen i landet extra ansträngd med alla nya smittofall. Ordföranden för Australian Medical Association, Omar Khorshid, säger dock att det är omöjligt att vända kurvan eftersom alla antingen är immuna eller har fått viruset.

Covidbubblan är intakt, pengarna rullar in och skådespelet fortsätter varje dag medan de lydiga medborgarna drar sitt strå till stacken, omedvetna om att de bidrager till att upprätthålla lögnen.

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/0Gkb4o/sebastian-samuelsson-infor-os-jag-har-inte-planerat-att-ta-nagon-tre

https://www.arabnews.com/node/1999801/world

8 reaktioner till “Covidtestreultat påminner om ett lotteri

 1. Hej Jenny!
  Vet att du är dryg på att luska fram information och är själv med på MeWe och gruppen ”1miljon” och den info jag fått sen jag gick med där, är enorm, samt ingen censur!
  Vissa inlägg får håret att resa sig på kroppen, då detta covid är det största svek mot mänskligheten som väldigt ”få” inser, till och med större än klimathysterin…😡😢

  Gilla

 2. Rysk roulett med ett magasin på sex patronlägen och en kula är inte kul. När det är sisådär tvåhundra patronlägen och bara en kula så blir det mycket trevligare och då vill jag vara med några gånger per år. Bara skjut! Chansen att ”vinna” kulan är ju då liksom lagom stor och är det något vi gillar i Sverige så är det att vara lagom. Lagom smart. Bära mask t.ex., men naturligtvis en som inte filtrerar bort virus, så man inte sticker ut hakan för mycket, samt smittar ner de sköra samtidigt som man känner sig god. Det är lagom smart.

  Gilla

 3. Vet att du gör ett jättejobb med alla dina inlägg . Du ska veta att jag läser alla , men kommenterar inte alltid . Så som sagt , jag bugar och tackar .
  Tack för att du finns .
  Vänligen
  Krister Persson

  Gillad av 1 person

 4. Jag läste att Bremen i Tyskland har flest som ligger på sjukhus i förhållande till sin befolkning. Samtidigt har de högst vaccinationsgrad i hela Tyskland. Finns ett samband?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s