Riksdagspartierna ger sitt tysta medgivande till det som sker

Precis som efter regeringens besked den 1 december om att covidpass införs i Sverige, lyste övriga riksdagspartiers protester med sin frånvaro även efter gårdagens besked om att man nu ger FHM möjligheten att utöka användandet av covidpass. Det sker varken invändningar, kritik eller ifrågasättande av det orimliga beslutet, utan samtliga riksdagspartier ger istället sitt tysta medgivande till att våra demokratiska rättigheter begränsas trots att det saknas underlag som stödjer agerandet samtidigt som media fortsätter sitt idoga arbete att sprida rädsla framför fakta hos befolkningen.

När man pratar med representanter för de olika partierna är det inte ovanligt att de säger att de minsann är emot tvång och tycker att det är varje enskild individs eget val om man vill vaccinera sig eller inte. En del är dessutom mot vaccinpassen och menar att man inte ska dra alla över en kam samt att det inte finns någon mening för partiet att opponera sig. Men det man inte verkar reflektera över är att det är partiledningens linje som väljarna ser och inte vad enskilda partirepresentanter tycker.

För väljarna är partilinjen det huvudsakliga politiska budskapet och om lokala representanter har en annan åsikt än den som framförs officiellt, bör denna lyftas uppåt inom partiet för att försöka ingjuta sunt förnuft och kurage där det behövs mest. Ju fler som går samman och tar bladet från munnen desto större chans finns att uppnå förändring.

Men priset kan vara högt och det är inte många som är villiga att riskera varken sin ställning inom partiet eller sin ekonomiska situation genom att gå emot partiledningen. Det är sorgligt att vi tycks ha så många riksdagsledamöter utan intakt ryggrad i Sverige som hellre är medlöpare än står upp för medborgarna, vars intressen alltid ska komma först. Men det är tur att svenska folket har en tendens att glömma fort, så när det väl gäller tar man i vanlig ordning emot det största köttbenet utan minsta eftertanke eller reflektion kring hur partierna agerat.

23 reaktioner till “Riksdagspartierna ger sitt tysta medgivande till det som sker

 1. Det finns folk som inte tror mig när jag säger att Sverige styrs av en partidiktatur! Hur de kan missa något så uppenbart är väl för att de läser MSM-media och låter sig indoktrineras! Och partieliten d v s de som styr partierna vill ha det så precis som när de gjorde sig oberoende av partimedlemmarnas pengar och flyttade över kostnaden på skattebetalarna via partistödet! Rena rånet! Sverige behöver ett riktigt oppositionsparti!

  Gillad av 4 personer

  1. Halvt rätt. Sverige behöver FLERA oppositionspartier som valsamverkar sig över 4% och ger den direkta makten till folket som i Schweiz (dock inte osäker digital demokrati på osäkra datorer och osäkra plattformar). Vi måste dessutom kalla de ljugande fulmedierna vad de är så att folk väljer finmedier istället.

   Gilla

   1. Sanningen gör inte ont. Enbart motståndet. Knapptryckarna har några rätt och många obesvarade frågor att svara ärligt och hederligt på, men de undviker att svara. Detta är ett vanligt beteende hos psykopatiska narcissister i alla partier. De är inte autentiska. Autenticitet gör dem nervösa och perplexa, eller så leker de offer när man berättar den ”elaka” evidenta sanningen, istället för att välkomna den som äkta vänskap. En äkta vän stryker dig inte medhårs när du gör fel, men rättar dig.

    Gilla

  1. Sanningen gör inte ont. Bara motståndet. AfS är en bortkastad röst på en sojapojke och spelevink som skapar hybris varje val med ”Framåt!” likt Lööfs ”Fjamåt!” AfS måste nog byta partiledare till Jeff Ahl och göra sig av med sin hybris så att de väljer valsamverkan. Då finns det hopp för AfS att ta några mandat och kunna utmana SD, inte annars.

   Gilla

   1. Utmärkt förslag! Elchocker och lobotomi ökar nog acceptansen för eviga boostershots och vaccinpass för ett virus med mycket låg dödlighet, allt medan f.d. fullt friska (numera vaccinerade människor) med jämna mellanrum faller ihop likt kossor av bultpistol. Behandlingen kommer även göra att folk inte tänker över vilka pedofiler som blir rika på ”gain of function research”, värdelösa tester och värdelösa vacciner som skapar ett försämrat allmäntillstånd som kräver medicinering.

    Gilla

 2. När tvånget kommer så måste kritiken tystas.
  Gissar att vissa länder snart förbjuder kritik av vaccin o coronastrategierna
  Press och yttrandefriheten kommer troligen begränsas.
  Därefter förbjuds eller fängslas partierföreträdare som vill ha andra strategier än pass och regleringar.

  Gillad av 1 person

 3. Negativ kritik är inte alltid lätt att ta, om man driver en blogg eller är en riksdagsperson.
  Hälsningar vi som vet bäst.
  PS
  Jag fick nyligen ett adjö, för att jag riktar konstruktiv kritik mot en blogg, uruselt enligt yttrandefrihetslagen.

  Gilla

   1. Lite ”fejk” är du allt Jenny! Du är helt enkelt så bra att få kan tro att du är sann. *flirt* *flirt* 😉 Att våga länka till Ekeroth gillar inte det lurade PK-gänget. Då vill de bestraffa dig så att du inte vågar göra det igen. Ekeroth och hans gäng skriver ganska bra ibland. Det säger jag som är ”klassiskt vänster”, men låt dig inte luras av Ekeroth som kallar monopolkapitalisternas lakejer för ”vänster”. Det är naturligtvis rent ljug. De är lika kallt blåa som smurfarna och herr Ekeroth själv. De är alla extrema marknadsliberaler som sitter i samma båt. https://vansternationalisterna.wordpress.com/2021/06/23/staten-och-kapitalet-om-man-vagrar-att-se-bakat-och-inte-vagar-se-framat-sa-maste-man-se-upp/

    De skiter i din trygghet och dina barns trygghet.

    Gilla

   2. Jenny, stort tack för ditt svar. Jag hoppas vi kan föra en ömsesidig dialog även i fortsättningen. Ibland kan det vara uppfriskande att ha diversifierade åsikter. Den finns tyvärr två muppar på din blogg, varav en sannolikt är en dåre, och den andre en socialist som pratar i vi- form utan särskilda mandat från någon. Nåja sådana människor finns ju, och det går sannolikt ej att ändra på.
    På återhörande
    OJ

    Gilla

   1. Han har varit med ett tag. Men efter jag delade inlägget om bensinpriserna från Samnytt menar han att jag är fake fast jag alltid delat texter från existerande nyhetsartiklar. 🤷‍♀️

    Gilla

  1. Det är jättebra att Jenny sprider sanningen i sina inlägg,ju fler som sprider desto fler som vaknar. Hon länkar ju dessutom till Samtiden. Alla läser kanske inte Samtiden,Fria Tider,Nyheter Idag eller Morgonposten. Jag räknar inte Nya Tider som har alla sina artiklar bakom betalvägg. Det har garanterat ett pris att vara så öppen med samhällskritik som Jenny är och vi som är hel-eller halvanonyma har Jenny att tacka för mycket.

   Gillad av 1 person

 4. Bra Rolf, tack! Jag delar din uppfattning och tycker även jag att bloggen är bra och trevlig, samt samhällsnyttig.
  Det är ju därför jag läser och kommenterar. Här får du konstruktiv kritik, hoppas det passar.
  Mvh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s