Missvisande covidstatistik eftersom vaccinerade klassificeras som ovaccinerade i många fall

Media basunerar regelbundet ut artiklar där man trycker på att ovaccinerade fortsätter dominera på IVA, något som pro-vaccinare även använder som ständigt argument för att slippa lyssna på fakta som visar att covidvaccinen inte fungerar som utlovat och att covidpass inte fyller någon funktion. Nedanstående kommentar som fångats i Facebookflödet ger en intressant inblick i hur missvisande statistiken är när det kommer till hur man klassificerar vaccinerade respektive ovaccinerade.

#vakna

”Jag märker att det finns ett stort svart hål av information när det kommer till bemärkelsen ovaccinerad. I en normalt fungerande värld så hade det självklart inneburit att man inte har tagit vaccinet alls. Så är tyvärr inte verkligheten vi befinner oss i. Så jag mejlade Folkhälsomyndigheten (FHM) på svarstjanst@folkhalsomyndigheten.se och detta är svaren jag fick.

Fråga 1: Vad definierar ni som vaccinerad?

Svar 1: ”För närvarande betraktas de personer som har vaccinerats med två och tre doser vaccin mot Covid-19 som vaccinerade. Det ska ha gått minst två veckor sedan den sista dosen gavs.”

Fråga 2: Stämmer det att om det är 3 eller färre på en iva-avdelning räknas alla som ovaccinerade pga patientsekretess för att inte röja någons identitet ?

Svar 2: ”Det är i vissa diagram där vi i vissa fall inte kan visa alla data för att det blir en risk för röjande av individers identitet när data visas per vecka. Det vill säga, en läsare skulle eventuellt kunna förstå att någon individ inte var vaccinerad om det bara är ett fåtal personer som har vårdats på IVA den veckan ”

Så för att summera

1 vaccin = Ovaccinerad

2 vaccin men det har inte gått 14 dagar = Ovaccinerad

Och i vissa fall (som dom säger i citat 2) om det är 3 eller färre som intensivvårdas på en avdelning så kommer dem att skrivas som ovaccinerade pga patientsekretess. Senast jag kollade var det 5 regioner som hade fler än 3 patienter.

Och så uppmanar jag er att mejla er egen region exempelvis covid-19@vgregion.se för att fråga ”Hur rapporterar ni till IVA-registret? Är det enbart huvuddiagnos Covid-19 (JA36), som rapporteras, eller rör det sig om samtliga patienter som testar positivt vid något tillfälle?”

Svaret jag fick var ”Vi kan inte besvara huruvida det är huvud- eller bi-diagnos som har föranlett IVA inläggning”.

Så chansen att klassificeras som ovaccinerad är väldigt hög.

Som bonus på detta så uppstår de största komplikationerna från vaccinen den första veckan. Så om en person har tagit sin tredje spruta och komplikationer uppstår pga allergiska reaktioner så att den personen behöver intensivvård, kommer personen därmed att registreras som ovaccinerad eftersom det inte har passerat 14 dagar.”

6 reaktioner till “Missvisande covidstatistik eftersom vaccinerade klassificeras som ovaccinerade i många fall

 1. Italien återgår nu till sina fascistiska rötter och gör som bland annat Österrike när man inför obligatorisk vaccinering för alla över 50 år. Den som bryter mot vaccinationskravet riskerar böter på 100 Euro och att komma till jobbet utan vaccinationsbevis kan ge böter på 600-1.500 Euro.
  Skrämmande utveckling!
  https://www.corriere.it/cronache/22_gennaio_05/nuovo-decreto-obbligo-vaccinale-scuola-oggi-d21b1ad8-6e04-11ec-b03a-4a0e157e4787.shtml

  Gilla

 2. I Sverige är tvångsvaccinering inte tillåtet. Enligt paragraf 6 i regeringsformens andra kapitel är alla medborgare skyddade mot ”påtvingade kroppsliga ingrepp” såsom vaccinering från det allmänna, det vill säga från stat, myndigheter, kommuner och regioner.

  Inte heller kan arbetsgivaren kräva att få veta om du vaccinerat dig. Uppgifter om immunitet är enligt dataskyddsförordningen (GDPR) en känslig personuppgift och får bara behandlas under vissa specifika förutsättningar.

  Men för detta vågar man ju inte lova att saker och ting inte kan ändras, socialdemokraterna gör som bekant allt för att behålla makten, men frågan är om de är villiga att släppa ifrån sig makten eller om det ser detta som ett ypperligt tillfälle att behålla makten för evigt.

  Gillad av 1 person

  1. Sverige (och alla övriga västländer) har undertecknat och åtagit sig att följa Genève-, Helsingfors- och Nürnberg-konventionerna. Även EU:s (EKMR Art.8) och FN:s respektive Deklaratıon om Mänskliga Rättigheter samt EU:s Resolution 2361. Alla nämnda förbjuder tvångsmedicinering. Som parantes, så har Sverıge flertalet gånger genom åren blivit fälld i domstol för brott mot FN:s Deklaration …

   Gillad av 1 person

   1. Jo, men det kräver folk med tankeverksamhet och engagemang. Det verkar tyvärr inte vara fallet i de flesta västerländska länder … Sedan handlar det om hur stor påverkan ett sådant beslut får – bryr sig ens berört land, med tanke på att det inte verkar leda till några konsekvenser …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s