Hur kan regeringen införa mer restriktioner när det saknas underlag?

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska regeringen under förmiddagen fatta beslut om en bredare användning av vaccinationsbevis. Hur är det ens möjligt att man utan underlag som styrker att vaccinerade inte smittar kan införa vaccinpass på bred front när det är uppenbart att såväl dubbel- som trippelvaccinerade smittas och smittar vidare? När vi varken har allvarlig sjukdom eller hög dödlighet, finns det inget som motiverar ytterligare begränsningar av medborgarnas frihet. Däremot är det ett problem att vi har så hög belastning på vården, men det beror varken på covid eller influensan utan snarare åratal av politisk eftersatthet av vårdsektorn. Ställ de ansvariga makthavarna mot väggen och kräv åtgärder istället för att straffa befolkningen med överdrivna åtgärder som definitivt inte kommer trolla fram nya vårdplatser!

Var är den så kallade oppositionen? Just det, Sverigedemokraterna och Moderaterna har redan tillsammans med övriga borgerliga partier ställt sig bakom vaccinpass samtidigt som Vänsterpartiet inte ens vågar viska en protest.

Bedrövligt att det endast är partier utanför riksdagen som protesterar mot dårskapen! Uppenbarligen har de välbetalda riksdagsledamöterna förträngt att det är folkets talan de ska föra och ingen annans – något att lägga på minnet i september.

#demokratur

10 reaktioner till “Hur kan regeringen införa mer restriktioner när det saknas underlag?

 1. Enligt förslaget som man tar ställning till kommer vaccinbevis kunna krävas av de som bedriver verksamhet på serveringsställen, platser för fritids- och kulturverksamhet, handelsplatser, platser för privata sammankomster och viss långväga kollektivtrafik. Men personer med diplomatisk immunitet omfattas inte av reglerna. Hyckleri!

  Gillad av 2 personer

 2. Staten har bestämt att smittan finns när man går på restaurang när man vistas i vissa affärer men även hos vissa reseaktörer, sen tror staten även att smittan kan förekomma på serveringsställen, platser för fritids- och kulturverksamhet men även på platser för privata sammankomster, det senare kommer det svar på när staten håller sin presskonferens idag kl 14.
  Däremot förkommer de tydligen ingen smitta på apotek och inte heller i det stor dagligvaruhandeln såsom ICA och till min förvåning så smittar det inte heller när man hämtar mat ex pizza eller take away. Självklart kommer inte personer med diplomatisk immunitet att omfattas av reglerna.

  Gillad av 2 personer

  1. Mycket luddigt alltihop på presskonferensen och dessutom är det märkligt att ingen ifrågasatte hur det fortfarande kan klassificeras som en pandemi när det bara är drygt 400 personer inlagda på IVA i hela Sverige. Nu verkar FHM ha bollen, så återstår att se vilken idioti som kommer härnäst.

   Gilla

   1. Klart det är luddigt, frågan man bör ställa sig är om det egentligen gäller Covid-19, vi har en lägre dödlighet, många insjuknar trots sitt vaccin och allt prat om vaccinpass. Alla verkar ha glömt att vaccinationen bygger på frivillighet eller har Magda fått smak på diktatorns sötma.

    Gillad av 1 person

 3. Hej Jenny! Och en trevlig Trettonafton ❤

  Jag är helt i resonans med dina brev. Vad gäller val i september så är jag inte helt säker på att det blir något sådant. Deras agenda har nog rasat innan dess, och då måste allt rensas bort.

  Får jag ställa en annan fråga som ändå hör ihop med ditt ämne i brevet. Det redovisas i media att ca 80 % av befolkningen har tagit injektionerna, då skulle vi förståndiga alltså vara 20 %. Men något säger mig att det skulle vara 30 % som ännu inte tagit. Har du någon uppfattning i detta?

  Hälsningar Einar Mårtensson ☺

  Gillad av 1 person

  1. Jag visste sedan länge att SD var ett parti fyllt av hycklande narcissister och psykopater. Jag förutsåg att de skulle hoppa upp i knät på de andra monopolkapitalistiska psykopaterna. Jag visste det, eftersom de sedan lång tid tillbaka var villkorslösa Israel-regim-vurmare (d.v.s. nazi-sionister) och att partiledaren är en f.d. moderat, och är det något moderater och andra karriärister gillar så är det pengar och det har gubbarna i de stora monopolklubbarna självfallet gott om.

   För att permanenta monopolet måste de försöka stänga ned alla medelstora företag som de vill köpa upp billigt. Men ”you will own nothing and be happy”! Vissa kallar dem kommunister, men detta är felaktigt. Kommunism innebär att allting ägs av folket/staten gemensamt, men de här oligarkerna vill ha ett fåvälde, ett maffiavälde. Samma sak med demokrati. Har vi demokrati när medierna ljuger dygnet runt, samt inte släpper fram kritiska vetenskapsmän och läkare i debatter? Klart att vi inte har det längre.

   Mer förvånande är Vänsterpartiets brist på stake när detta sker, men i takt med uteslutningen av alla äkta klassiska vänstermän, till förmån för feminiserade män, ragator, mentalt handikappade och genusprofessorer, i den sekten, så finns det nog inte så mycket stake kvar. Det är min väl underbyggda misstanke efter kontakt med denna ytterst fega sekt utan analysförmåga eller argument för vad de tycker.

   Dessa kriminella politiker ville kunna stänga ner, så de såg nu till att smitta ännu fler sköra så att antalet fall skulle stiga. Jag såg det i fullfärg på en dumburk: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2022/01/05/massmordet-pa-aldreboenden-okar-meddelar-fulmedia-och-visar-oblygt-upp-orsaken/

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s