Könsuppdelade klasser i skola på Bornholm

Nej det är inte en muslimsk friskola som slagit upp portarna på den danska ön Bornholm, det är öns största grundskola Åvangsskolen i Rønne som från och med onsdag kommer att ha könsuppdelad undervisning för elever i årskurs åtta.

På skolan går det omkring 500 elever från förskoleklass upp till årskurs nio och i de tre klasserna för årskurs åtta går det 61 elever som nu slås samman till två klasser uppdelade efter kön. Könssegregeringen ska pågå fram till vinterlovet då lärarna ska utvärdera resultatet.

Enligt skolan har man i en trygghetsundersökning kommit fram till att åttondeklassarna fått lågt resultat på trygghet och motivation, varför skolan fokuserat på dessa punkter då man upplevt att pojkar och flickor stör varandra.

Beslutet om könsuppdelad undervisning har fått många föräldrar att reagera och man ställer sig frågande till på vilket sätt detta ska gynna eleverna eller hur tre klasser som slås ihop till två ska ge mindre stök eller en bättre studiemiljö.

Enligt skolan handlar det om en uppdelning av relationer och att det är tillfälligt som man gör detta.

Personligen tycker jag att det är dumt med könssegregering eftersom det motverkar jämställdhet och främjar traditionella könsmönster. Pojkar brukar dessutom i regel prestera sämre än flickor i skolan, så studiemässigt vinner pojkarna på att det finns flickor närvarande i klassrummet. Man får hoppas att detta verkligen är något tillfälligt, så att skolan inte gör det permanent efter utvärderingen då det är viktigt med dialog samt att lära sig att tolerera varandra.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13612130/bornholmsk-skole-opdeler-klasser-efter-piger-og-drenge/?st=1

En reaktion till “Könsuppdelade klasser i skola på Bornholm

  1. Det här ju bara globalisternas agenda att ställa grupper mot varandra.
    Vilket misslyckande av denna skola som under elevernas skolgång ända upp till åttan tillåtit att elever varit otrygga.
    Om det nu är så ? Kanske som med ”pandemin”, det pågår mest i media.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s