Varför finns fortfarande steg 3 när alternativet inte längre är aktuellt

Bilen kaputt igen, så åker Pågatåg hem från jobbet för ovanlighetens skull. Noterar att nästan ingen har munskydd på sig. Läser att även kungen och drottningen nu fått Covid-19 trots trippelvaccinering och på jobbet fortsätter trippelvaccinerade kollegor sjukskrivas för nya infektioner medan de titt som tätt testar sig. PCR-testindustrin måste verkligen blomstra och man undrar om det är slumpen att så många fullvaccinerade med så kallad boosterspruta blir sjuka eller om vaccinet påverkar immunförsvaret negativt.

Ändå har regeringen och övriga riksdagspartier inte satt stopp för planerna att implementera steg 3 med utökade krav på vaccinbevis och begränsningar för krogar samt kulturliv om smittokurvorna fortsätter peka uppåt, vilket de självklart gör på grund av fortsatt masstestning trots att det spelat ut sin roll.

I steg 3 kan vuxna personer uppmanas att begränsa sina nära kontakter och umgås på ett sätt som minskar risken för smitta, gymnasieskolan bör införa delvis fjärr- eller distansundervisning i förebyggande syfte och sociala evenemang samt fritidsaktiviteter, läger och cuper för barn bör ställas in.

Hur vaccinpass ska hjälpa till att minska smittan när vi hela tiden ser att de vaccinerade smittar varandra är det ingen som ifrågasätter och varför barns fritidsaktiviteter ska begränsas när det är allmänt känt att regelbunden träning stärker immunförsvaret finns det heller ingen motivering till.

När andra länders läkare och forskare säger sig se slutet på coronapandemin i och med Omikrons milda förlopp, går Sverige i motsatt riktning och vill fortsätta begränsa medborgarnas frihet trots att vi varken har allvarlig sjukdom eller massdöd i landet. Media är duktiga på att hela tiden skriva hur pressad vården är och hur lite vårdplatser det finns, men ingen ställer de styrande politikerna som i decennier nedmonterat vården mot väggen och kräver att de gör något åt den kapsejsade vården.

Hela situationen är bedrövlig och när 80% av befolkningen slutat tänka själva samtidigt som makthavarna kör på utan minsta logik är vi riktigt illa ute.

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

11 reaktioner till “Varför finns fortfarande steg 3 när alternativet inte längre är aktuellt

 1. En sak som är säker är att man har upptäckt obehagliga personlighetsdrag hos bekanta, men även flera politiker och myndighetspersoner har uppvisat samma obehagliga drag. Detta visar bara hur lätt det antagligen var för Hitler, Stalin eller Mao och deras vänner när de fick vanligt folk att börja angiva varandra allt för att få en klapp på axeln av överheten eller när vanligt folk börjar bli kallt beräknade, hotfulla och beredda att kräva att alla ska göra samma sak allt för ”solidaritet och i hälsan namn”. Vad kommer härnäst?

  De som tänker själva blir ofta beskyllda för att vara ”foliehattar” eller konspiratoriskt lagda, följer man sen inte den så kallade ”värdegrunden” utan vågar vara ifrågasättande eller ha ett kritiskt tänkande då blir man/ är redan ett problem för de styrande och ett dilemma för dem. Jag hoppas fler vågar tänka själva och stå för sina tankar, det är då åsiktkorridoren slutar fungerar och vi får ett mer ”mångkulturellt” samhälle i mitt tycke.

  Tyvärr är den egna makten politiker får långt viktigare för dem än folket eller för den delen landets väl.
  När rädsla, girighet och avundsjuka utnyttjas av våra politiker och makthavare är det just de här känslorna som är lätta att skapa och som är lätta att leda människor med.
  Det känns som att många politiker ser demokratin som ett verktyg för sin egna personliga karriär helt oberoende av konsekvenser och kostnader, bara de lyckas få ett bättre och ett mer förmöget liv så är många beredda att gå över lik.

  Ska bli intressant att se när den första politiker kommer som bygger sin makt på hopp, framtidstro, generositet, demokratiska värderingar och hederlighet.
  Eller är den politiska scenen utformad så att inget av detta fungerar i en demokratisk värld?

  Tråkigt med din bil, hoppas det löser sig.

  Gillad av 3 personer

 2. Har ägnat mig åt lite efterforskningar vad gäller de mirakulösa vaccinet som förhindrar sjukdom och död.
  En granne vars syster är läkare talade om att vaccinet innehåller ämnen man har i tvål, jag har bett min granne att be sin syster att skriva ner ämnen och dess verkningar, samt vad de används till. Jag har även letat på nätet och då hittat ämnen i läkartidningen. Tyvärr kan jag inte länka då jag inte hittar den bland mina papper. Jag har dock skrivit upp en del ämnen, några kommer här.

  Dinatriumfosfatdihydrat= Ämne i vaccin iDfly, som inte är godkänt.

  N-polyetylenlykol= Används i latexmedel, inom kemisk industri, kosmetika, träkonservering. Används även som elektrolyt i litium-metall-och polymerbatterier.

  Cominarty=Ger risk för mykokardit och rerikardit.

  4-hydroxibutyl= cancerframkallande.

  Mmm…gosigt för kroppen att få injicerat.

  Får jag veta mer från läkaren så återkommer jag.

  Vänligen från Nina

  Gillad av 3 personer

 3. Tråkigt med bilen Jenny. Vad är det för märke och modell och vad är det som har pajat? Lite synd att du bor så avsides, annars hade jag kanske kunnat hjälpa dig med bilen.

  Gilla

   1. Är det en dieselbil av märket VW eller Peugeot, Renault, Opel? I princip likadana motorer. Det är dyrt att byta spridare, kostar massor av tusenlappar och ett ganska vanligt fel vill jag påstå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s