Nyårskrönika 2021

Året lider mot sitt slut och om några timmar skriver vi 2022, så dags att knyta ihop säcken för i år.

Förra årets nyårskrönika avslutade ett riktigt skitår där coronapandemin hållit stora delar av världen i ett järngrepp och de flesta trodde att 2021 skulle bli så mycket bättre. Tyvärr avslutas dock även detta år i moll tack vare massmedias konststycke att hålla liv i en två år gammal virusinfektion genom att tjata om det från morgon till kväll samtidigt som man manat fram tuffare restriktioner även om det saknas underlag, vilka märkligt nog påverkat medborgarnas frihet mer i år än det år när allvarlig smitta och död stod som spön i backen.

Ämnet känns rejält uttjatat, men eftersom det fortfarande dominerar nyhetsrapporteringen så fortsätter coviddebatten tyvärr att vara i ständig fokus alla dagar i veckan samt det lär fortsätta så även nästa år då såväl media som våra politiker gynnas av den ensidiga debatten och kommer utnyttja det till max när det dessutom är valår. Att bara väl valda delar publiceras, medan resten förtigs och skapar en osaklig diskussion, är irrelevant för våra styrande och de kommer göra allt för att suga ut varenda droppe innan verkligheten knackar på dörren.

Man skulle lätt kunna få för sig att inget annat av vikt hänt under året, men en titt i arkivet ger  vid hand att det varit ett turbulent år, även i politiken.

Året började med ännu en skolbrand och Miljöpartiet skulle välja nytt kvinnligt språkrör. Ingen trodde väl då att Miljöpartiet skulle lämna regeringen innan året var till ända. I januari var man också i full gång med att från politiskt håll börja orera om vaccinationsintyg, som från början var tänkt att underlätta vid resande men sedermera utvecklats till att i slutet av året vara en av de viktigaste valfrågorna eftersom covidpass blivit ett kontrollverktyg som särbehandlar människor, utesluter medborgarna från gemenskapen samt inskränker deras frihet på ett helt nytt sätt, där inget av riksdagspartierna vågat stå emot utan alla oavsett färg räknas numera som medlöpare.

I februari började vissa läkare propagera för att barn också ska massvaccineras – trots att många kritiska röster från expertisen höjdes mot att låta friska barn bli försökskaniner, men tyvärr har det redan slagit in med råge och även de yngsta har blivit godkända måltavlor. Det började också propageras för att svenska IS-fångar skulle tas hem och som bekant har vi under året plockat hem diverse islamister, däribland kvinnor som begått allvarliga krigsbrott och välindoktrinerade barn, som försatts på fri fot efter ankomst till Sverige. I februari släpptes även ännu en rapport som påvisar att invandrare är överrepresenterade vad gäller sexualbrott och forskarna från Lunds universitet var rädda för repressalier eftersom de öppet redovisade resultatet av rapporten och var välbekanta med den trånga åsiktskorridoren i Sverige. Som ett brev på posten inleddes sedermera en   förundersökning mot Kristina Sundquist, professor i medicin vid Lunds universitet, i augusti på grund av ”etiska tvivelaktigheter”.

I mars informerades medborgarna om att sämre postutdelning väntas genom sänkta krav på hur många brev som måste komma fram i tid. Det var också månaden när landets energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman trots kritik drev igenom en proposition där elnätjättarna kunde höja elpriserna med 28 miljarder kronor de närmaste åtta åren och man spådde ökade elnätsavgifter för konsumenterna framöver. Det har besannats med råge och har också lett till att de skenande elpriserna blivit en av de största valfrågorna nu när det börjar svida rejält i folks plånböcker. Mars blev överlag en kostsam månad för skattebetalarna då syltryggarna i riksdagen röstade igenom coronastödpaketet till EU på 150 miljarder, mycket tack vare att Moderaterna och Kristdemokraterna släppte igenom den kontroversiella fonden. Samtidigt visade statistik från SCB att upp mot en miljon människor i Sverige lever på bidrag. Centerpartiets Annie Lööf som tidigare slagit fast att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att bli stödhjul åt Socialdemokraterna, deklarerade i mars att hon är beredd att sitta i regering med S och under hela året har C lanserat sig själva som ett mittenparti som stödjer regeringens politik – ändå fortsätter Moderaternas Ulf Kristersson att drömma om en återförening av Alliansen. Mars var också början till slutet för tidningen Bulletin, vars inbördeskrig ledde till att de stora profilerna till slut lämnade det sjunkande skeppet. I mars debuterade även det nya regeringsalternativet M-KD-SD offentligt genom en gemensam debattartikel i Aftonbladet signerad de rättspolitiska talespersonerna och några månader senare är de nu ett block som går till val på att styra landet tillsammans.

I april gick Miljöpartiets våta dröm i uppfyllelse när man beslutade att Bromma flygplats ska läggas ned. Nya covidmutationer började spridas, ännu fler dödsfall och skador i samband med biverkningar efter AstraZenecas vaccin konstaterades och på IVA rapporterades överviktiga samt invandrargrupper dominera.

I maj brann ännu en skola och en förskola. En granskning som Ekot gjort visade att flera av de brister i Sveriges beredskap som fått allvarligast konsekvenser under coronakrisen minsann påtalats för både nuvarande och tidigare regeringar långt före pandemin utan att någon agerat. Det faktum att årtionden av nedmonterad vård bidrager till de skräcksiffror som media använder i sin covidrapportering om överfyllda vårdavdelningar etc förtigs dessutom fortfarande i debatten. I maj seglade Sverige från botten till högt upp på listan över de länder i Europa där dödsskjutningar är vanligast och Brå konstaterade att Sverige är det enda landet i Europa där antalet dödsskjutningar har ökat sedan år 2000.

Ett återkommande mönster varje månad har också varit klimatpropagandan samt så klart alla sprängningar på olika håll i Sverige, alla dödsskjutningar, skottlossningar, knivhuggningar, våldtäkter, grova rån inklusive barnrån, bilbränder och allt annat som kan räknas in i den grova kriminaliteten som numera dominerar i Sverige. Våra makthavare har enligt egen utsago gjort sitt bästa för att slå sina kloka(?) huvuden ihop, utan att lyckas enas om en handlingsplan och såväl polischefer som journalister har kartlagt de kriminella klanerna som styr hela områden. Således har även detta seglat upp som en avgörande valfråga inför nästa år, där den som tar av silkesvantarna verkar ha mest att vinna.

I juni var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ute på djupt vatten när SVT:s Uppdrag granskning fokuserade på Adoptionsskandalen där chilenska barn uppges ha tagits från sina mammor mot deras vilja och skickats till Sverige och Kristersson, som var ordförande för Adoptionscentrum som genomförde de flesta av adoptionerna till Sverige från 1900-talets mitt fram till i dag vid den perioden när de avfärdade tidiga larm om oegentligheter, vägrade svara på frågor. Det verkar dock som skandalen tystats ned och Kristersson sitter i orubbat bo. I juni beslutade det amerikanska läkemedelsverket FDA att lägga till hjärtinflammation (myokardit) som känd biverkning för både Modernas och Pfizers vaccin efter flera fall hos främst unga män, men trots att både läkare samt forskare varnat för att massvaccinering av barn och ungdomar kan vara skadligt har det bara rullat på. Juni var också fyllt av politiska charader när riksdagen först röstade bort statsminister Stefan Löfvén som en följd av heta diskussioner om marknadshyror, för att sedermera rösta in honom igen som statsminister och sedan var ordningen återställd. Sveriges dåliga rykte utomlands blev inte bättre i juni när Donald Trump konstaterade att Sverige som brukade vara ett av de tryggaste länderna i Europa gått till att bli det mest otrygga eftersom vi släpper in folk som skapar enorm splittring. Även Tjeckiens premiär­minister Andrej Babis gav oss en känga då han konstaterade att Sverige kommer ha en muslimsk majoritets­befolkning år 2065. Även Danmarks före detta justitieminister Sören Pape Poulsen kritiserade Sverige i en intervju med SVT:s Politikbyrån där man diskuterade det svenska tillståndet och Sverige ses som ett skräckexempel.

I juli började covidvaccinens effektivitet ifrågasättas när länder med närmast fullvaccinerad befolkning och restriktioner ändå har fortsatt hög smittspridning. Samtidigt beslutades om obligatoriska vaccinationer för vårdpersonal i Frankrike och Grekland som genererade stora demonstrationer. Trots hård kritik klubbade EU i juli igenom ett kontroversiellt undantag i EU-direktivet om e-sekretess i syfte att häva sekretessen för elektroniska meddelanden, vilket kommer medföra massövervakning av medborgarnas privata elektroniska kommunikation. Det blir nu tillåtet för internetleverantörer att utan brottsmisstanke läsa all e-post och alla chattmeddelanden som privatpersoner skickar till varandra och överlämna innehållet till polis.

I augusti publicerades en studie som jämfört immuniteten hos befolkningen i Israel som visade att covidsmitta ger ett bättre skydd än vaccin, men det fick så klart inget gehör. I augusti passade vaccinjättarna på att höja priserna för att maximera sina vinster. Krav på vaccinering sprids till flera länder och I Sverige kommer Moderaterna ut som ett fascistiskt parti genom att gå i bräschen för vaccinpasskrav på restauranger, teatrar, gym m.m. trots att det är fastställt att vaccinerade smittas och smittar lika mycket som ovaccinerade. Afghanistan var mycket i fokus när talibanerna tog över landet och svenska UD hämtade hit afghaner på löpande band. Brottsförebyggande rådet (BRÅ) gjorde för första gången sedan 2005 en kartläggning av kopplingen mellan personer med invandrarbakgrund och brott, där man fick samma resultat som liknande rapporter som tidigare tagits fram på uppdrag av den norska respektive danska regeringen, där andra generationens invandrare sticker ut i brottsstatistiken.

I September lade Jordbruksverket fram en larmrapport om landets krympande jordbruksmarker, där svensk livsmedelsförsörjning försämras successivt och påverkar matförsörjningen. Men att 10.000 hektar svensk åkermark varje år försvinner och att vi gått från att i början av 1990-talet ha inhemska bönder som producerade 75% av landets livsmedel till att importera varannan tugga, verkar inte vara något som bekymrar varken våra styrande politiker eller statsstyrd media eftersom problemen förtigs.

Det sista kvartalet tror jag de flesta har i relativt färskt minne och dessutom måste jag sätta stopp innan det här blir en roman, men det blev i alla fall en liten summering av året som gått. En sista brasklapp blir Migrationsverkets årliga statistik som visar att man delat ut ungefär 85.000 medborgarskap, nästan uteslutande till tredje världen. Sverige är fantastiskt!

Snart ska det gamla året ringas ut och det nya ringas in. Vers två i den gamla kända dikten känns särskilt passande just i år: ”Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första, skälvande minut. Ring lögnens makt från världens gränser ut och ring in sanningens till oss som famla.”

Att alla lögner som vi matats med de senaste åren ska sköljas bort vid tolvslaget och istället ersättas med sanningen man så länge väntat på ska väcka människor, är dock lika troligt som att det ska bli världsfred. Men vi fortsätter kämpa och lever på hoppet att en dag ska det sunda förnuftet åter dominera.

Tack alla läsare som under året hängt med i alla turer och gott nytt år!

7 reaktioner till “Nyårskrönika 2021

  1. Tack Jenny för allt arbete du lagt ner på att informera oss följare .
    Vill önska dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År.
    Må ljuset följa er .

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s