Dags att återigen lova mer än man kan hålla

Kommer ni ihåg dåvarande inrikesminister Anders Ygemans ord från 2016: ”Uppemot 80.000 asylsökande som sökte asyl i Sverige förra året kan komma att utvisas.”

Som bekant hände inte ett jota och antalet illegala migranter har sedan dess bara fortsatt öka – mycket tack vare landets generösa bidragspolitik med nödbistånd, subventionerad vård, bostad och skolgång som även ges till papperslösa som lockbete. Ingen vet egentligen exakt hur många som lever illegalt i Sverige i dagsläget men en sak är säker – det är vi skattebetalare som står för notan.

Snart är det dock valår och det gäller därför för regeringen att visa sig slagkraftig, justitieminister Morgan Johansson deklarerade således i dag att regeringen nu vidtager ett antal åtgärder för att personer som inte har rätt att stanna i Sverige ska återvända till sina hemländer.

Polisen får bland annat i uppdrag att under nästa år aktivt söka upp personer som uppehåller sig i Sverige illegalt, där även arbetsplatser får genomsökas. Den socialdemokratiska regeringen vill också börja använda det svenska biståndet till utvecklingsländer för att påverka mottagandet av personer som avvisas från Sverige.

En annan viktig aspekt att se över som för det mesta glöms bort i debatten, är alla dessa kryphål och svaga lagar som möjliggör för asylsökande som fått avslag att överklaga sina beslut gång på gång samt på så vis fördröja avvisningar.

Men i det här landet har regeringen oavsett färg en tendens att ägna sig åt mycket snack och ingen verkstad, så med tanke på facit hittills tror jag på det först när jag ser det hända.

#herewegoagain

Bildkälla: SR

6 reaktioner till “Dags att återigen lova mer än man kan hålla

  1. Allt detta kommer naturligtvis inta att hända! Vi har en minister som är en notorisk lögnare. Helt ärligt tror jag han är kortare om huvudet än i kroppen. Såssarnas stora huvudbry just nu är hur de ska kommunicera valfläsk till muslimer, Jag bedömer att nästa nyord i såssevärlden blir någonting på get. Vad sägs om röstskalle eller bidragstestikel?

    Gilla

    1. Hur de ska kommunicera valfläsk till muslimer? Åk till Turkiet, den svenska valkampanjen lär pågå för fullt där. Turkiet lär ha mängder med terrorister på rymmen som gärna skulle vilja komma till Sverige och få statligt skydd och avlöning som ”flyktingar”.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s