Migrantfartyg angör europeiska hamnar och levererar nya asylsökande

NGO-fartygen som opereras av asylaktivister tar inte julledigt och i dag meddelade den tyska organisationen Sea Watch att man plockat upp över 270 personer i centrala Medelhavet. Först blev över 90 personer räddade från en träbåt söder om den italienska ön Lampedusa i går och tidigare i dag skedde ytterligare två räddningsaktioner efter att två uppblåsbara båtar med 180 personer ombord hamnat i sjönöd utanför Libyens kust. På fartyget Sea Watch 3 befinner sig nu över 270 personer och man fick under gårdagen grönt ljus att lägga till i en hamn på den italienska ön Sicilien.

Även Läkare Utan Gränsers räddningsfartyg Geo Barents patrullerar Medelhavet i jul och fartyget har 560 personer ombord. Även det fartyget letar efter en hamn att angöra.

Sedan ska de nya migranterna fördelas ”rättvist” inom EU. Många verkar tro att vi inte fått hit några asylsökande under pandemin då ingen kunnat resa ”fritt”, men det räcker att titta på Migrationsverkets statistik för det gångna året för att se att vi hela tiden haft ett regelbundet inflöde. Människor lockas kontinuerligt att söka lyckan i Europa och de olika migrantrutterna fortsätter vara hårt belastade samtidigt som migrantfartygen står redo till havs.

Ingen i maktposition inom EU tog tag i problemet med den illegala migrationen i år heller, utan allt fortsätter som tidigare – det vill säga man skjuter problemet framför sig medan människor fortsätter att dö i tron att gräset är grönare på andra sidan. Det har ingen betydelse att vi inte har råd att hjälpa våra egna medborgare, för när det kommer till migrationspolitiken finns det hur mycket resurser som helst medan annat som värderas högt av medborgarna får stryka på foten.

Asylsökande och kvotflyktingar är för övrig också undantagna regeringens nya krav på negativt coronatest vid inresa till Sverige, så våra politikers taffliga försök att visa att man ämnar stoppa smittan redan vid gränsen är bara ännu ett slag i luften. Men alltid imponerar det på någon. Tur att allas ögon är riktade mot den utdragna covidkrisen så att allt sådant här smärtfritt kan passera under radarn.

#followthemoney

#vibetalar

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=44321

4 reaktioner till “Migrantfartyg angör europeiska hamnar och levererar nya asylsökande

 1. Eftersom jag rimmat något här innan fortsätter jag när andan faller på. Håll tillgodo.

  En sådan gäst i vårt land borde vi kunna få ut
  Om inte annat med kulor och krut.
  Oavsett status som som flykting eller ej
  Nu är det dags att svenskarna säger nej.
  Till Somalia du bör åka
  Och med landsmän språka
  Bygg ditt eget land
  Annars det blir öga för tand.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s