De rikaste har blivit ännu mer rika under pandemin

Trots ekonomisk krasch och mängder med globala lockdowns i pandemins fotspår, har de överdrivna restriktionerna bara förstört för små och mellanstora företag samtidigt som den gynnat de mest förmögna i världen så att de blivit ännu mer rika.

Enligt Forbes årliga lista över de rikaste personerna i världen, har det tillkommit 660 nya miljardärer – en ökning med 30% jämfört med förra året. På årets lista återfinns namn som Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg och Larry Page, men den överlägsna vinnaren är Teslachefen Elon Musk.

På listan återfinns också flera personer med kopplingar till Big pharma-bolagen och mRNA-vaccinen. Mest tjänar grundaren/VD:n på BioNTech Ugur Sahin, tätt följd av Stéphane Bancel, CEO på Moderna. Flera andra högt uppsatta personer på läkemedelsbolag återfinns också på listan.

Fraktcontainerpriserna har i år fördubblats sedan ett containerfartyg fastnade i Suezkanalen, medan priserna på råmaterial tillsammans med energipriset på el ligger skyhögt. Nästa år väntas dessutom priser på mat och gödselmedel skjuta i höjden. Den redan skenande inflationen väntas också stiga ytterligare, vilket enbart kommer gynna de med tillgångar.

Synd att inte fler insett bedrägeriet som pågår mitt framför näsan på oss, för det är vi i den lallande fårskocken som är med och betalar.

#followthemoney

Are Covid lockdowns a money grab by the rich?

4 reaktioner till “De rikaste har blivit ännu mer rika under pandemin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s