Inte hunnit ta dos tre ännu? Rappa på – snart kommer fyran

Igår kom regeringen med nya restriktioner som tyvärr lär knäcka många verksamheter som får slå igen. Dessutom uppmanade statsministern alla att vaccinera sig och det gäller att hänga med i vaccinhetsen för att upprätthålla ett kontinuerligt skydd så att man inte halkar efter samt klassificeras som ”ovaccinerad” när man bara tagit två doser vaccin, för snart är det dags för fjärde dosen – dessutom är covidpass i EU bara giltiga i nio månader.

I Israel som var tidigt ute med vaccinering, men bara har en vaccinationsgrad på 59%, har regeringen beslutat att en fjärde dos ska rullas ut och börjar nu vaccinera personer över 60 år samt vårdpersonal. Premiärministern har uppmanat alla att vaccinera sig ännu en gång för att ”ta ansvar för hälsa och allas vinster då vaccinen räddar liv”.

Man undrar hur många doser som krävs för att makthavarna ska bli nöjda, särskilt när det visat sig att länder som har 100% vaccinationsgrad ändå fortsätter med restriktioner på grund av höga smittotal. Men så länge majoriteten inte ifrågasätter utan inbillar sig att detta görs för att skydda vår hälsa, lär detta fortgå då det gynnar såväl läkemedelsindustrin som våra styrande politiker.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/norge/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset?pinnedEntry=44104

7 reaktioner till “Inte hunnit ta dos tre ännu? Rappa på – snart kommer fyran

 1. Helt sjukt allt ihop, man ser tydligt på folket på mitt jobb vilka som är de duktiga och vi resten som är de pestsmittade! De duktiga är Corona-poliser som ser till att du använder den skyddsutrustning på rätt sätt samt berättar hur mycket de snart ska resa, jag tycker personligen att de inte ska resa runt till olika länder utan ta sitt ansvar med dubbla munskydd och avståndspinne på en meter minst och vara hemma!
  Hycklare har inga gränser!!!!

  Gillad av 1 person

 2. Femman kommer så småningom.
  Jag blir mer och mer övertygad om att jag gjorde rätt som inte hoppade på vaccintåget, hoppas bara att det inte införs vaccinbevis för något så grundläggande som att gå in i en mataffär, vad ska man göra då?
  Svälta eller tvingas ta alla sprutor?
  PS. Kategorin ”ÅRETS RUBRIK” vinner du med lätthet, den var LYSANDE.

  Gillad av 1 person

   1. Javisst, nästan allt går att handla online så nog kommer man klara sig.
    Lite skrämmande bara att man kanske någon gång behöver en vaccinerad bekant någon gång för att ”köpa ut”.
    En helt otänkbar tanke för två år sen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s