Ännu en halvmesyr från regeringens sida

I dag höll regeringen presskonferens för att presentera de nya restriktionerna som drabbar oss medborgare från den 23 december och bland annat innefattar:

*Arbete i hemmet för alla som har möjlighet.

*Krav på sittande servering på krogar och restauranger samt krav på en meter mellan borden.

*Arrangemang med fler än 500 deltagare kräver vaccinbevis.

*Krav på begränsning för att förhindra trängsel i butiker, vid fritidsaktiviteter och liknande.

*Deltagande vid cuper och läger avråds till och med den 16 januari.

*Obligatorisk platsbokning på vissa tåg och bussar.

*Maxtak på 50 deltagare i lokaler och vid privata sammankomster.

*Det KAN bli krav på negativt PCR-test för utländska medborgare som reser in i Sverige.

Det som sticker ut mest är att man fortfarande inte kräver negativt covidtest för utländska medborgare, utan det ”kan” bli krav på det längre fram. Vadå kan? Sedan dag ett av pandemin har Sverige haft fritt inflöde av potentiella smittbärare i form av asylsökande som varit fråntagna alla regler och varken behöver ha vaccinpass eller krav på test samt karantän för att få komma in i landet.

Varför är det så svårt för den svenska regeringen att göra som andra länder om man nu har intentionen att stoppa smittspridningen som man påstår? Varför ska befolkningen begränsas alltmer i sin vardag medan inflödet fritt kan fortgå mef fortsatt smittspridning? Så idiotiskt och bedrövligt att inte fler reagerar över den orimliga strategin.

Dessutom står statsministern och i princip kräver att alla medborgare vaccinerar sig; ”Är du inte vaccinerad så vaccinera dig nu!” Varför? För att visa solidaritet med andra, inte vara egoistisk och hjälpa sjukvården – trots att det är politiska beslut och inte pandemin som lett fram till nuvarande vårdkris. Att det finns människor som inte vill vaccinera sig med ett riskabelt nödgodkänt vaccin av olika skäl och framförallt inte vill förstöra det immunförsvar som man byggt upp hela livet är irrelevant – ta nu en för laget! 🤪

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

3 reaktioner till “Ännu en halvmesyr från regeringens sida

  1. Obs att inga begränsningar gäller för religiösa sammankomster, där man står upp!
    Vem gör det? Var?
    Bara muslimer i mosken! Varför ska de undantas? Allahs lika värde?

    Gillad av 1 person

  2. Hur kan det vara egoistiskt att värna om sin egen hälsa? Räcker det inte med det vi i onödan redan utsätts för dagligen, som påverkar vår hälsa negativt? Sunt förnuft räcker långt, men sådant är bristvara i regering och riksdag …

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s