Medan andra länder inser att covidpasset spelat ut sin roll ligger Sverige i startgroparna

Det råder någon sorts stiltje på nyhetsfronten ju närmare vi kommer julafton och allt kretsar numera bara kring covid.

Som jag skrev om i går har Norge valt att inte införa covidpass eftersom man sett att smittspridningen fortsätter öka, i synnerhet bland vaccinerade. I dag konstaterar man även i danska Berlingske att covidpasset inte blev det mirakel som alla hoppades på.

Men i Sverige gör vi allt i omvänd ordning. Förra året när det var som värst fanns knappt några restriktioner, men i takt med att smittan och trycket på vården minskat ligger vi nu i startgroparna för nya restriktioner som är betydligt hårdare än när smittoläget var som värst och det har utan att det fyller någon funktion införts covidpass som särbehandlar befolkningen – dessutom ska dessa utökas med ytterligare begränsning av människors frihet. Tokigt så det förslår!

Det är verkligen på tiden att den svenska regeringen och den stödjande oppositionen tar sitt förnuft till fånga genom att tänka om, men så länge en majoritet av befolkningen stödjer dessa galenskaper lär vi förbli den kontrollerade fårskock man vill att vi ska vara.

#followthemoney

2 reaktioner till “Medan andra länder inser att covidpasset spelat ut sin roll ligger Sverige i startgroparna

  1. Uppenbarligen är det media, Folkhälsomyndigheten och politikerna som är de värsta smittspridarna. De borde isoleras och inte ha någon som helst kontakt med omvärlden.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s