Locket på om covidpass trots att det inte fyller någon funktion

Covid-19 fortsätter dominera svenskt nyhetsflöde och man undrar lite över vad vi missar i nyhetsväg när journalisterna inte verkar få nog av att vältra sig i vinklade artiklar som syftar till att skrämma människor att vaccinera sig. Det blir nästan lite löjeväckande att de fortsätter pumpa ut samma budskap hela tiden – snart kan det vända även i Sverige med mass-smitta och död för Omikron är inte så mild som det sagts, lyssna på experterna, titta på grannländerna, så stänger Europa ned…. yada yada. Allt för att kratta manegen för nya omotiverade restriktioner från regeringen som antagligen kommer redan på måndag.

Om folk ändå kunde använda sitt sunda förnuft och se att den alternativa fakta som presenteras inte tål en granskning, men det är tyvärr för mycket begärt att gemene man ska tänka efter själva så vi fortsätter leva i en lögn med begränsad frihet på köpet.

Det är också intressant att notera att sjukfrånvaron i hela landet ökar på grund av säsongsinfluensan och att det inte varit så höga sjukfrånvarotal sedan mars 2020, medan det förra året i princip inte fanns någon influensa i landet. En relevant fundering är om folks immunförsvar påverkats av vaccineringen och varför vi inte hade någon säsongsinfluensa förra året.

Samtidigt finns ingen debatt överhuvudtaget kring covidpassen utan samtliga riksdagspartier har lagt locket på trots att det inte fyller någon vettig funktion. Att de som är fullvaccinerade smittar mindre och kan förvänta sig en mildare sjukdomsvariant är något som media spridit länge nu, trots att flera sjukdomsutbrott skett just i folksamlingar med såväl dubbel- som trippelvaccinerade personer och man kan fundera över varför det faktum att vaccinförespråkaren Ulf Kristersson drabbats av Covid-19 trots dubbelvaccinering inte fått mer uppmärksamhet i media.

I Landskrona drabbades till exempel Eje Mårtensson när han med sin kör Öresundsverkets manskör hade julkonsert tillsammans med en annan kör och flera sångare blev smittade. Nu ligger han uppkopplad i en sjukhussäng på en medicinavdelning i Malmö då hans lungor blev kraftigt påverkade av viruset och han vet inte när han kommer att skrivas ut.

-”Jag är dubbelvaccinerad men det hjälpte inte. Vi sjöng med en annan kör och var tio eller tolv som blev smittade. Vi var för många i rummet och stod för nära varandra. Sen smittade jag både min hustru och flera i jaktlaget.”

Det är skandal att våra makthavare kan driva igenom detta ogenomtänkta beslut med covidpass som särbehandlar människor utan att det föregås av en saklig debatt samt att man nu ignorerar det faktum att det inte har någon effekt på smittan. Men som vi fick reda på i förrgår när JO lade ned alla tusentals anmälningar mot regeringen och riksdagen – ingen granskar makten i det här landet och folket har heller inte kurage nog att gemensamt stå upp mot den korrupta överheten som kör över demokratiska rättigheter, utan fortsätter lita på de som definitivt inte sätter medborgarna främst.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/eje-fick-covid-efter-julkonsert-trots-att-han-ar-dubbelvaccinerad

5 reaktioner till “Locket på om covidpass trots att det inte fyller någon funktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s