Vem har rätt att granska regeringen?

Efter att regeringen beslutade om att införa covidpass har JO-anmälningarna mot Folkhälsomyndigheten, regeringen samt riksdagen fullkomligen haglat och nästan samtliga anmälare har hävdat att införandet av vaccinationsbevis skulle strida mot grundläggande fri- och rättigheter samt att åtgärden är oproportionerlig.

Men nu visar det sig att Justitieombudsmannen inte kommer att gå vidare med klagomålen eftersom Folkhälsomyndigheten anses ha agerat inom ramen för gällande regler och inte gått utöver sitt så kallade ”normgivningsbemyndigande”.

ChefsJO Erik Nymansson, som även var med om beslutet att ge en våldtäktsman 840.000 skattekronor i kompensation, ser inget annat skäl till att utreda klagomålen mot Folkhälsomyndigheten.

JO konstaterar också att det inte är JO:s uppgift att överpröva saken samt att de inte heller har någon möjlighet att granska varken regeringen, riksdagsledamöter eller enskilda statsråd.

Så om inte JO kan granska våra makthavare vem kan det då? Lever vi i en diktatur där styrande politiker går under radarn och kan agera hur de vill? Mycket oroväckande när vi uppenbarligen inte har någon som står på medborgarnas sida och granskar makten – varken media eller myndighet.

Det kuvade folket blir överkörda gång på gång och snart återstår bara att göra uppror för att återtaga makten till befolkningen som det anstår en sann demokrati – men tveksamt om svenskarna har det som krävs för att säga ifrån.

#onlyinsweden

#stoppamaktmissbruket

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/jo-gar-inte-vidare-med-anmalningarna-om-vaccinpass/?fbclid=IwAR1pWSMO_FQ_8EKb4Oge8O72qUIUGM2S54W4uaYi4ovPbTgIh8i-3fgWJIg

13 reaktioner till “Vem har rätt att granska regeringen?

 1. I Sverige är det mycket svårt att granska och döma någon högt uppsatt inom sosse-staten! Otaliga är de exempel där grova ekonomiska brott och korruption inte ens kommit till åtal! Anders Sundström, Sven-Erik Bucht, Tomas Bodström, Mona Sahlin och många, många fler finns som exempel. Tillhör man sosse-adeln så kan t o m stolpskott som Dan Eliasson gå skadeslösa trots trolöshet mot huvudman och nyttjande av statliga tillgångar för eget bruk. Ett mer genomkorrumperat samhälle än Sverige får man leta efter i Europa, men peka finger åt andra är man expert på från regimens sida!

  Gillad av 2 personer

 2. Vilka granskar regeringen är ju en högst adekvat fråga. Så här ser det ut:

  Riksrevisionen granskar statens verksamheter. Riksrevisionen granskar också Regeringen, Regeringskansliet, domstolarna och de förvaltningsmyndigheter som lyder under regeringen.

  Konstitutionsutskottet, KU, har en speciell uppgift att granska att regeringen följer reglerna. Riksdagsledamöterna kan anmäla regeringens ministrar till KU om de tycker att någon minister gjort fel.

  Det främsta syftet med JO:s verksamhet är att främja rättssäkerheten. JO ska särskilt se till att myndigheter och domstolar följer regeringsformens bestämmelser om opartiskhet och saklighet och att den offentliga verksamheten inte gör intrång i medborgarnas grundläggande fri- och rättigheter. I tillsynsarbetet kontrollerar JO att myndigheterna handlägger sina ärenden och i övrigt utför sina uppgifter enligt gällande författningar.

  Riksdagen utövar kontroll över regeringen och myndigheterna på två sätt: politiskt och rättsligt. En av riksdagens viktigaste uppgifter är att kontrollera hur regeringen sköter sitt arbete. Det kallas för riksdagens kontrollmakt. Kontrollmakten ska bidra till att regeringen följer lagarna, arbetar effektivt och att medborgarna känner förtroende för den offentliga makten.

  Lagrådet granskar och yttrar sig över lagförslag efter anmodan från regeringen eller ett riksdagsutskott.

  Blev någon lite klokare nu?

  Gillad av 2 personer

   1. Ja Jenny där har du såklart rätt. De som borde granska regeringen är ju egentligen vi som röstar eller hur? Men det förutsätter att vi som röstar är insatta i politiken och där misstänker jag att det finns stora brister. Hur råda bot på detta när de flesta inte är intresserade av politik och röstar dit näsan pekar?

    Gillad av 2 personer

   2. Klokare – Ja. Det är alltså föreningen för inbördes beundran och beskydd. En grupp som helt saknas är folket, innevånarna i landet.

    Gillad av 1 person

  1. Tyvärr kommer nog majoriteten av det indoktrinerade folket inte vakna upp ens när de påtvingas davidsstjärnor och små söta rosa trianglar. De judar som var vakna överlevde bättre än de som lät sig vallas likt lydiga får in i arbetslägren där Dr. Mengele och hans gelikar experimenterade med sina injektioner.

   Gillad av 2 personer

 3. Globalisternas plan för den Nya Globala Sprutordningen – 7 faser

  Fas 1: Simulera ett hot och skapa rädsla (december 2019 – mars 2020)
  Fas 2: Söndra och härska (mars – december 2020)
  Fas 3: Introducera lösningarna (december 2020 – juni 2021)
  Fas 4: Inför Apartheid och QR-kod (juni – oktober 2021)
  Fas 5: Instigera kaos och upprätta krigslagar (november 2021 – mars 2022)
  Fas 6: Avsluta skulderna och inför kontantlöshet (mars – september 2022)
  Fas 7: Global individ- och populationskontroll (sep 2022 och framåt)

  Läs mera här:
  https://newsvoice.se/2021/12/globalisternas-plan-nya-globala-sprutordningen/

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s