Ett hån att skriva ”för alla” när man exkluderar så många

Stadens församling har sannerligen ett illa valt namn på söndagens luciafirande – att kalla evenemanget ”Lucia för alla”, men bara om du har covidpass, är ett hån mot alla medborgare som likt tidigare år vill njuta av den vackraste svenska högtiden av dem alla i Svenska kyrkans regi.

Förfärligt att våra politiker från höger till vänster står bakom detta och medverkar till att aktivt utestänga människor från gemenskapen i en tid när människors ensamhet oftast är som svårast. Dessutom fyller det ingen funktion eftersom vaccinerade smittar varandra. Bedrövligt minst sagt!

#madworld

13 reaktioner till “Ett hån att skriva ”för alla” när man exkluderar så många

 1. Nära släkting har inhyrda östeuropeer på sitt jobb (bara för att det går inte att få tag på kvalificerade svenskar …) I deras hemland, så börjar de tydligen att lacka ur beträffande covidbluffen. De ser tydligen helheten betydligen lättare än vad gemene svensk gör. Mycket troligt, då de inte för länge sedan levde under liknande förtryck, som nu håller på att utvecklas …

  Gillad av 3 personer

  1. Det är konstigt att nästan all kvalificerad arbetskraft kommer från Östeuropa. Kan det ha att göra med de låga lönerna som betalas till dem? En riktig slavhandel där stora företag utnyttjar billig arbetskraft i Sverige och därmed konkurreras svensk arbetskraft ut. Påminner mig om Med´s Edvard Nordén som inte kunde få kvalificerade jordgubbsplockare utan såg sig tvungen att ta högutbildade plockare från öst. Jag har aldrig varit en större vän av fackförening och socialdemokrati men jag ser att det behövs en stark motkraft till slavhandlarna. Vi kan och skall inte ha det så i Sverige-ta mig fan.

   Gillad av 1 person

   1. Vad jag förstått, så tjänar berörda inte mindre än vad deras svenska kollegor gör. Det handlar om tillfälligt anställda, då de inte hinner med i tillverkningen med ordinarie personal.

    Gillad av 1 person

 2. Fruktansvärt hur det har blivit. Är framtiden en stjärna i pannan och helt uteslutande ur samhället för alla dom som väljer bort vaccinet? Kommer man bli av med allt och utkastad i kylan?

  Gillad av 2 personer

 3. Enda sättet att komma tillrätta med detta diktatoriska beteende är att demonstrera sin frihet genom att vägra anpassa sig utan komma i mängd till denna tillställning och vägra hörsamma antidemokratiska tecken!

  Gillad av 2 personer

 4. Ett stort stenklot rullar över bergen, närmar sig sitt stup. Rullar tills det rullar över kanten och far genom luftrummet tills det kraschar med ett dån i det karga landskapet.Vänta…jag ser det…jag hör det….Dom bruna rockarna i parad..Stövlarna som dånar i takt inom husväggarna…Heil Hitler!..dundrade rösterna ut, då, på 30-40-talet..Idag slängs vi tillbaka till nazismens era, med orden…HEIL VACCIN!!!

  Vänligen från NIna

  Gillad av 1 person

 5. Eftersom jag inte är med i svenska kyrkan så betraktar jag detta spektakel från min lilla sida av det hela, men kan inte låta bli att ställa några funderingar för lite märkligt är det när svenska kyrkan både kan gömma och hjälpa flyktingar eller illegala flyktingar med bland annat husrum, kläder och mediciner.
  Då undrar jag om de kräver att dessa flyktingar kan visa upp ett giltigt vaccinationspass de med?
  För jag kan inte se någon skillnad mellan de som inte har pass och flyktingar som inte heller har pass eller är det någon skillnad som jag har missat?
  För kyrkan gör väl ingen skillnad på folk och folk?
  Innan jag lämnade svenska kyrkan så påpekade de att vara jämställda, solidariska och arbetade för mänskliga rättigheter eller gäller detta inte alla inom kyrkan?

  Gillad av 1 person

   1. Visst är det så och det är detta som är så konstigt, har folk slutat tänka. Är det ingen annan som ser vad som händer eller undrar man inte varför de är sådana stora skillnader mellan folk och folk.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s