Sverige har ingen reglerad invandring så länge vi ger illegala migranter tillgång till välfärdssystemet istället för att tillse att de som inte har rätt att vara här lämnar landet

Att vi via skattsedeln betalar för att illegala migranter som olovligen befinner sig i landet ska få tillgång till medborgarnas välfärdssystem är allmänt känt, men glöms ofta bort eftersom det sällan diskuteras offentligt. Inför valet nästa år är detta något som borde lyftas mer – om inte annat för att se vilka partier som stödjer detta fullt ut.

Åsa Tallroth och Staffan Gunnarsson från Medborgerlig samling, ett vettigt alternativ utanför riksdagens sandlåda, skrev nyligen ett läsvärt debattinlägg i ämnet och de har helt rätt i att det skickar fel signaler samt talar emot såväl logik som rationalitet att vår välfärd, finansierad genom människors hårda arbete, används för människor som inte har rätt att befinna sig i landet.

#vibetalar

#onlyinsweden

#lockbete

—————————————-

”En hel del har hänt sen 2011. Vi har haft en migrationskris med nu efterföljande integrationskris, vi har en skenande gängkriminalitet som polisen inte förmår ta kontroll över och vi har ett alltmer otryggt samhälle överlag.

Men en sak består. De förmåner som illegala invandrare, så kallade papperslösa, fick genom migrationsöverenskommelsen mellan den moderatledda alliansregeringen under Fredrik Reinfeldt och Miljöpartiet 2011 finansieras fortfarande av svenska skattebetalare.

Trots att retoriken från de olika partierna över hela skalan lyder att vi ska ha ordning och reda i migrationspolitiken, att vi ska ha en reglerad invandring och att ett nej ska vara ett nej, så får illegala invandrare fortfarande ta del av vårt välfärdssystem

Hur många illegala som i dag lever i ett skuggsamhälle i Sverige vet ingen med säkerhet. Vissa talar om en siffra runt 50.000, men det kan mycket väl vara ännu fler. Det här handlar alltså om personer som inte har laglig rätt att befinna sig i Sverige. Det kan handla om människor som sökt asyl men fått avslag och nu håller sig gömda eller om personer som aldrig registrerats någonstans eller av andra skäl saknar tillstånd att vistas i landet. Men trots att de vistas här illegalt så har de alltså rätt att nyttja vår välfärd.

Minderåriga från gruppen har fullständiga rättigheter till svensk sjukvård och de vuxna har tillgång till en stor del, men där regionerna enligt lag ska erbjuda bl.a. mödravård, preventivmedelsrådgivning, läkemedel, hälsoundersökning, smittskyddsinsatser, hjälpmedel vid funktionshinder, tolk och transport i samband med vårdtillfället, med väldigt mycket mera.

Förutom detta så står det regionerna fritt att erbjuda övrig vård utöver det lagstadgade. Vissa kommuner ger även socialbidrag till papperslösa och barnen har alltid rätt till skolgång. 

I samband med att migrationsöverenskommelsen implementerades juridiskt, så upphävdes också rapporteringskravet för skola, vård och socialtjänst att underrätta polismyndigheten om individers illegala uppehälle i landet. Skolorna kan även gå steget längre och besluta om sekretess, som kan upphävas först efter domstolsbeslut. Allt detta sker alltså samtidigt som andra delar av Myndighetssverige, Migrationsverket och Polismyndigheten, har till uppgift att söka efter, omhänderta och utvisa dem som inte har rätt att uppehålla sig i landet.

Välfärd kostar pengar. Pengar som kommer från människor som ställer klockan för att gå i väg till sitt arbete. Det skatteok som vilar på deras axlar är tungt – väldigt tungt. Att myndigheter via skattebetalarnas medel understödjer illegalt uppehälle i landet borde stämma till eftertanke.

Men problemet är inte bara isolerat till att det åtgår stora summor skattemedel, utan även de dubbla budskap som signaleras ut. Medan Polismyndigheten och Migrationsverket har som uppgift att leta efter de illegala å ena sidan, så ges de å andra sidan tillgång till skola, vård och socialtjänsten utan någon rapporteringsskyldighet för de sistnämnda.

Ena delen av Myndighetssverige säger ”lämna landet” medan den andra delen säger ”stanna kvar”. Den här inkonsekvensen måste försvinna. Både för att det talar emot logik och rationalitet, men även för den moraliska aspekten gentemot skattebetalarna där deras inarbetade medel inte ska gå till människor som befinner sig illegalt i landet. Menar man allvar med att vilja ha ordning och reda i migrationspolitiken så bör handlingarna återspegla det också.

Det är inte rimligt att vår välfärd, finansierad genom människors hårda arbete, används för människor som inte har rätt att befinna sig i landet.

Hela Myndighetssverige måste återigen börja tala med en enad röst där ett nej betyder att du ska lämna landet, annars kan vi inte hävda att vi har en reglerad invandring.

Vi har alltså ett stort men okänt antal människor som lever illegalt i Sverige. Det kan de fortsätta göra för att de får understöd av olika myndigheter. Kostnaden står – som alltid – skattebetalarna för. Inte ens det uttalade syftet överenskommelsen hade för Miljöpartiet och Reinfeldtregeringen, att ”stänga dörren för SD”, blev annat än kontraproduktivt i längden. Nu är hög tid att avveckla denna i alla delar så ogenomtänkta och skadliga reform.

Av Åsa Tallroth

Vice partiordförande Medborgerlig samling

Staffan Gunnarson

Migrationspolitisk talesperson Medborgerlig samling”

https://www.expressen.se/debatt/orimligt-att-papperslosa-far-tillgang-till-valfarden/

6 reaktioner till “Sverige har ingen reglerad invandring så länge vi ger illegala migranter tillgång till välfärdssystemet istället för att tillse att de som inte har rätt att vara här lämnar landet

 1. Är det inte kriminellt att ta folks sk pengar via skatt & sprida på $kit, som inte gagnar gemene svensk?
  Jag må vara jobbig men häri ligger problemet.
  Alla partier som tog Sverige in i EU är kriminella per definition, de fick inte skänka bort makten till främmande makt-vilket gjordes sommaren 1994(grundlagen ändrades 2002,vad jag vet) .
  Varför ha val om dito i november samma år, mig veterligen?
  Detta är vad jag kommit fram till & kan ha fel… men om inte så har vi problem…
  BIG TIME!
  Varför löser man inga brott i landet? Palme, Estonia osv…
  Va Holm’er polis?
  Nopp!
  Varför ge en dömd brottsling 840 000 kr pga handlingar, som inte fanns när individen passerade gränsen, mig veterligen?
  Politrukernas löner har stigit 60 gånger mer än pensionerna det senaste 20 åren/Senior 7/21.
  Problemet är:Kriminella styr landet sen decennier.
  Vill ni gaga för detta?

  Gillad av 3 personer

  1. Det bör förtydligas att dieselstölder och metallstölder möjliggörs av att svenskar agerar hälare och köper stöldgodset billigt. Det är ju rimligt att anta att all stulen diesel och all stulen koppar omsätts inom Sveriges gränser.

   Gilla

 2. Borde det inte vara så att dessa invandrare borde ha en enda myndighet och en enda person där att ha med att göra i alla avseenden. Dessutom borde alla registreras biometriskt. Nästan hela den övriga legala befolkningen är ju redan biometrisk registrerade i världens största statliga biometriska register. Pass- och ID registret. Vid avslag borde dom omedelbar transporterar över gränsen direkt, och om deras ursprungsländerna inte tar emot dom till en förvaringsplats i till exempel Nordafrika. Jag läste om IQ i veckan. Kina ligger fortfarande på toppen med ett medeltal IQ på 105, men vad som stod ut är att Sverige tycks ha sjunkit från omkring 102 till 95. Det är en massiv degeneration. Sverige har rasat från att vara ett av världens främsta länder i ingenjörsvetenskap, som är direkt kopplad till just IQ, till att vara en humanitär stormakt och mångkultur. Sverige källa för IQ import ligger för närvarande på omkring IQ 70. Det förklarar även den tvingade omstämningen från välfärdsland till bidragsland.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s