Det var tydligen lite hårdare förr

Det tog inte lång tid efter att Magdalena Anderssons nya regering presenterats innan den nya miljöministern Annika Strandhäll hamnade i blåsväder efter att det avslöjats att hon söks av Kronofogden för två obetalda räkningar samt att räkningarna inte betalats trots att flera brev har skickats till Strandhäll. I dag rapporterade även TV4 att det totalt funnits nio skulder för Strandhäll sedan 2018 samt att hon uppenbarligen ljugit när hon försäkrade att hon inte haft betalningsanmäkringar.

Vi vanliga dödliga är rätt körda med betalningsanmärkningar i bagaget och nekas exempelvis både banklån samt hyreslägenhetskontrakt samtidigt som det inte ser bra ut om man är arbetssökande och arbetsgivaren bestämmer sig för att göra en kontroll.

Statsminister Magdalena Andersson bedyrar dock att hon har fortsatt förtroende för Strandhäll, som skyller på sin tuffa tid efter makens död som orsak till att hon missat att betala saker i tid.

Det var tydligen tuffare förr när statsråd fick avgå för att ha missat att betala TV-licensen (Cecilia Stegö Chilò, M), anlitat barnflickor svart (Maria Borelius, M) samt fått avgångskrav efter att ha köpt choklad med statens kontokort (Mona Sahlin, S) för att nämna några.

Om Magdalena Andersson vill ha en fräsch start utan plumpar i protokollet som inger förtroende hos folket, borde hon genast kicka nyblivna minister Strandhäll och även Eneroth som redan sitter lös på grund av anklagelser om sexuellt ofredande. Återstår att se om Anderson är så hårdhudad som det sägs eller om hon är ännu en marionett.

#upptillbevis

Bildkälla: Aftonbladet

6 reaktioner till “Det var tydligen lite hårdare förr

 1. En så hög befattning ska ingen ha som i vår digitala värld gång på gång inte ens håller koll och betalar sina räkningar förrän de hamnat hos Kronofogden. Är hon inte läskunnig? Förtroendet för henne försvann direkt.

  Gillad av 2 personer

 2. Nog är det konstigt att man kan vara hur slarvig som helst – men som minister duger man . Det gäller bara att man kan ljuga tillräckligt bra och få med sig Public Service. Då kan man slänga sig med kommentarer typ – hål i huvudet – allvarlig klimatkris – utan det begärs ett förtydligande. MEN de har ju aldrig producerat en krona och därmed heller aldrig behövt ta ansvar.

  Gillad av 2 personer

 3. Jag tror man får gå tillbaka ganska långt i tiden innan man såg ”lite hårdare förr”, i dagens samhälle handlar det för en politiker om att få det bättre, kunna sko sig på systemet utan att folket ser det, känna sig lite smartare än resten av folket, hitta en snabbare väg till pengarna, känna att man har makten och befogenheten att ”kunna” göra det man vill, tillhöra eliten, kunna ljuga folk rätt upp i ansiktet och se detta som en merit, att ”ge sitt ord” eller ”hålla sitt ord” är inte värt någonting för en politiker.

  Om man sen väljer att se samhället som en verklighetsförnekande saga/dröm så passar politikerlivet en perfekt, där allt kan målas upp i färger som inte ens Picasso varken kunde se eller måla. Jag läste på nätet att ”svenska folket aldrig har lämnat dagis” men detta vill jag bestämt ändra till att ”svenska politiker har aldrig lämnat dagis”

  Ingenting av dagens politiker bygger på ärlighet längre, den värdigheten har inte politikerna haft på länge, tråkigt att konstatera detta.

  Gillad av 1 person

   1. Det handlar till viss del om det, men mest om ärlighet. Tror många saknar ärlighet, hederlighet eller pålitlighet samma ord men flera olika betydelser precis som altruistisk.

    Gillad av 1 person

   2. För att kunna vara ärlig, först mot sig själv, så bör man meditera/intospektion. Då kommer lugnet, öppenheten och modet. Med detta kommer den verkliga viljan att veta sanningen, vilket innebär skepticism mot det man redan tror, samt öppenhet inför evidens. Detta är ett krav för medverkan i Vetenskapliga partiet.

    När vilja att veta den evidenta sanningen kommer så är det bra att börja här:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/vi-vill/sanning/

    Utan denna kunskap är det svårt att veta något evident om sanningen, samt svårt att åstadkomma äkta demokrati och samarbete. Utan denna kunskap är det svårt att vara hederlig mot sig själv och andra.

    Pålitlighet är en personlig egenskap. En pålitlig person uppfyller sina åtaganden gentemot andra. Pålitlighet betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd och det finns flera dygder att eftersträva.

    Ärligt om mina dygder:

    Själv har jag svårt för ödmjukhet och har generöst lagt mycket av min tid för att rädda världen för framtidens generationer, vilket jag inte vill förminska, vilket framstår som skrytsamt, men det skiter jag i. Inte så ödmjukt alls, men heller inte falsk ödmjukhet. Tror heller inte på ”ödet” eller att man skall vara ”mjuk” inför detta, men att man har ett ansvara att försöka påverka framtiden.

    Kyskhet har jag inte haft genom åren. Det har känts onaturligt. Det har alltid känts så rätt att dela med mig av mina lyckliga intelligenta gener till vackra kvinnor och jag har aldrig känt skam för det. Blir det barn så blir sannolikt världen gladare, intelligentare och bättre, tror jag.

    Jag känner ingen avund till någons materiella ägodelar, samt kan glädjas med dem, och mitt arbete genom den politik jag bedriver är, som jag ser det, höjden av medmänsklighet.

    Har svårt för måttfullhet vad gäller mat, men jag vet att jag kan vara måttfull.

    Har dåligt tålamod och blir lätt arg och ryter till. Medveten dumhet stör mig något fruktansvärt. Flit har jag och är sällan lättjefull.

    Min medkännande tro på det högre kollektiva medvetandet är starkt, även om detta inte är en blind tro på ett övernaturligt väsen. Är en troende ateist och vetenskaplig lagd.

    Vill skapa ett samhälle som är bra för alla, för framtidens generationer och för naturen.

    Mitt hopp om att det ska ske är lågt när jag betraktar den karaktärslösa massan av människor som inte vill veta av den evidenta sanningen, eller vill veta, men inta agerar på den med karaktär. Med tanke på konsekvenserna så har jag dåligt tålamod inför denna enorma dumhet.

    Kärleken, medkänslan till mina karaktärslösa medmänniskor och till naturen är stark. Meditationen förstärker den. Jag förlåter mig själv och mina medmänniskor för deras brister, särskilt när de ångar sig OCH börjar agera rätt.

    Min egen klokhet måste betvivlas! Utan tvivel är man inte riktigt klok, som Tage Danielsson sade.

    Rättrådighet uppkommer, menar jag, när samhället eftersträvar en hög nivå av jämlikhet som upplevs som rättvis av det stora flertalet. Det innebär också statlig kontroll över sådant som bör vara gemensamt för att det inte ska bli skadligt, t.ex. skola, vård och omsorg, kommunikationer och försvarsindustri.

    Tapperhet och mod har jag. Kämpar på uthålligt och handlar allra oftast i överensstämmelse med mina övertygelser, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget.

    Har genom meditation hittat förmågan att övervinna smärta och kroppsliga plågor, samt har övervunnit rädslan för anseende och saknar prestige.

    Modet ur meditationen stärker min självkänsla. Är inte rädd för mediadrev eller döden, men ser snarast fram emot kampen mot ondskan och ondskans försök att döda mig, men hoppas att kunna döda ondskan innan den lyckas döda mig.

    Kan du vara ärlig om dina dygder?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s