Region Blekinge inför aktiv särbehandling vid nyanställningar

Trots den ökade smittan bland fullvaccinerade, införs i morgon det omotiverade covidpasset som på allvar kommer särbehandla landets invånare. Men det är bara publiken som måste vara vaccinerade på de stora evenemangen – vaccinkravet rör varken personal eller underhållare.

I Region Blekinge har man dock redan smygstartat och bland annat infört besöksstopp på sjukhusen, munskyddsrekommendationer i kollektivtrafiken och man ställer även in vårdpersonalens julbord så att de stackare som kämpat hela året inte ens får ta del av den årliga höjdpunkten. Men mest iögonfallande av allt är nog att man som första region i landet inför vaccinkrav för nyanställda.

Vi talar alltså om hårdare restriktioner nu än när pandemin var som värst – helt galet och märkligt nog hörs inga protester mot denna diskriminering trots att ledorden för landstingen brukar vara inkludering och gemenskap samt det brukar bli ett väldans liv när det diskuteras språkkrav eller människor diskrimineras på grund av hudfärg eller etnicitet.

Man kan dessutom undra hur en bransch som redan är i kris och har svårt att attrahera vårdpersonal, ska kunna anställa tillräckligt med personal när man inför ett så ogenomtänkt beslut. I slutändan är det som alltid patienterna som blir de stora förlorarna.

#tänkomtänkrätt

Bildkälla: Sydsvenskan

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/restriktioner-skarps-i-blekinge-munskyddskrav-i-kollektiv

7 reaktioner till “Region Blekinge inför aktiv särbehandling vid nyanställningar

 1. Meanwhile in the USA…

  TUCKER CARLSON’S EXPLOSIVE INTERVIEW WITH ROBERT F. KENNEDY JR.
  1:27 – Why did he write his book
  3:30 – FDA receives 45% of it’s budget from BigPharma
  4:36 – CDC and NIH own thousands of vaccine patents
  6:38 – The Kennedy Family’s deep entanglements and knowledge of Fauci and the heath agencies
  7:41 – Fauci has transformed the NIH into an incubator for pharmaceutical products
  8:08 – Since Fauci came on board in 1968, we went from 6% of Americans with chronic disease, to (by 2006) 54%
  8:59 – Vaccines and Autism – it went from 1 in 10,000 in RFK’s generation, to 1 in 34
  11:07 – Environmental Toxins
  12:14 – We went from 3 vaccines, to the 72 doses of 16 required vaccines
  12:39 – 1986 The Vaccine Act

  Gillad av 1 person

 2. Alla kan smittas!
  Alla smittade kan smitta andra…
  Kan vara dags att byta de som styr… Kort oroas man för viruset så skippa julbord helt man kan skicka/dela ut något i stället ….. Med en julhälsning…..

  Gillad av 2 personer

 3. ”covidpasset”

  Innebär det då — bortsett från det moraliska/omoraliska injiceringskravet — att en individ alltid måste ha med sig en tillräckligt modern mobiltelefon (och har råd att köpa och tillräcklig kunskap att använda) för att kunna ta del av samhällsservice (vallokal, kommunhus, vårdcentral, kollektivtrafik etc.) och privata etablissemang (galleria, livsmedelsbutik, apotek, elektronik/datoraffär, taxi, restaurang etc.)?

  Är det mobila covidpass-kravet (från staten, näringslivet, medmänniskorna) över huvud taget förenligt med demokratins fri- och rättigheter och Förenta Nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna (UNDHR)?

  När bestämde regeringen att det krävs en mobiltelefon för att vara en fungerande autonom (!) människa i en demokrati?

  (Om/när mobiltelefonen blir stulen… måste då en ensam människa be en främling om hjälp?)

  Gilla

  1. Du måste kommas ihåg att Sverige inte har någon demokrati i ordets sanna betydelse, Sverige är en autokratisk hårt toppstyrd diktatur man kallar demokrati. Innevånarna är helt blockerade från att påverka besluten i samhället.

   Gilla

   1. Politiska beslut genomförs av invånarna. Utan folkets medverkan, ingen politisk makt.

    Till exempel de 261 statstjänstemän, vilka ska vara opolitiska, på Regeringskansliet skulle kunna vägra arbeta om Sverigedemokraterna får regeringsställning. — De uttryckte oro (de valde att som privatpersoner agera på moralisk grund: ”uppropet är opolitiskt”) i ett uppropsbrev till förvaltningschefen år 2018 för hur SD skulle kunna påverka arbetsplatsens ”värdegrund och policy inom mångfald och icke-diskriminering”.

    Även statens polisbefäl och poliser (och soldater, se Australien), auktoriserade bevakningsföretags befäl och ordningsvakter samt näringslivets avdelningschefer/verkställande direktörer och anställda (t.ex. busschaufförer) kan välja att vägra lyda order/instruktioner för kontroll av fysiskt (vilket kräver en fungerande skrivare) eller digitalt [*] ”vaccin”-pass vid statliga och privata institutioner.

    Det är alltså din granne eller arbetskollega och inte politikern som utgör det konkreta hotet mot dina och andras friheter och autonomi (oberoende), vilket gäller oavsett samhällssystem…

    Det krävs mod (med risk för stigmatisering och exkludering för dig och din familj) att våga stå emot dina medmänniskors agerande:
    DuckDuckGo.com, bild-sökfras: ”german refusing nazi salute”
    (Vi använder inte Google/Alphabet Inc. eftersom de ägnar sig åt censur, på grund av att personalen följer chefernas instruktioner.)

    [*]
    Östersunds-Posten (ÖP) 2021-10-27: ”85-åriga Irene fick inte betala på bussen – blev avslängd”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s