Obegripligt hur någon som satt rikets säkerhet på spel får en plats på justitiedepartementet

Så kom då dagen när den nykläckta statsministern skulle presentera den nya regeringen med dess ministrar. Många hade höga förväntningar på att hon skulle våga peta de mest odugliga och släppa in nytt blod – även jag – men förväntningarna kom så klart på skam.

Att Annika Strandhäll skulle glida in på ett bananskal var väntat med tanke på hur hon kampanjat för könskvotering till statsministerposten och Thorwaldsson har i sann buksvågeranda så klart gjort sig förtjänt av en statsrådspost, men att så många klåpare får stanna kvar är ytterst beklagligt för oss som suktar efter förändring.

Justitieminister Morgan Johansson biter sig envetet fast vid en post han inte gjort något för att förtjäna – tvärtom borde han skämmas. Därför är det orimligt att han får fortsatt förtroende och man undrar om inte Andersson har kurage nog att sparka ut honom och istället placera någon där som kan ta tag i de växande problemen som även generat att Sveriges rykte skadats internationellt.

Att den misslyckade utbildningsministern Anna Ekström får nytt förtroende trots att hon försökt gömma integrationsproblemen i svenska skolan var också lite oväntat.

Den största fadäsen är dock att Anders Ygeman inte petas utan istället placeras på Justitiedepartementet av alla ställen. Hur tänkte man där eller tänkte man inte alls? Karln som satte hela rikets säkerhet på spel genom Transportskandalen torde vara den sista personen man vill ha in där! Jag har länge sagt att Ygeman måste ha en hållhake på någon eftersom han klarat sig undan så länge och dagens besked gör detta än mer tydligt.

Den nya regeringskonstellationen imponerar således inte och jag vidhåller att valet mellan rött och blått styre är som att välja mellan pest eller kolera!

#onlyinsweden

Bildkälla: SVT Nyheter

9 reaktioner till “Obegripligt hur någon som satt rikets säkerhet på spel får en plats på justitiedepartementet

  1. Du borde hört Suhonen hos Malou hur han ansåg att Ygerman var var en av de bättre och måste lyftas fram, höll på att ramla ur soffan. Han är ju än värre än Morgan, det roliga var Suhonens åsikter om Morgan o Strandhälls twittrande som var under all kritik.

    Gillad av 1 person

  2. Framlidne entreprenören Robert Townsend, han som byggde upp Avis Rent a Car, skrev i sin bok ”Up the organisation”, ”Först klassens ledare engagerar första klassens ledare, andra klassens ledare engagerar tredje klassens ledare.” För varje generation degraderas kvaliteten. I Sverige ställs inga krav, ledare behöver in ens vara läs och skrivkunniga eller kunna tala svenska. Därför har landets ledning degenererat till vad det är idag.

    Gillad av 1 person

  3. Mängder med stolpskott bland namnen som nämns, ser väldigt vitt ut för ett parti som säger sig värna mångfalden, brottsligheten lär inte ändras bara för Magda pratar om det eftersom det är samma byfåne som i mer än 7 år inte gjort ett dugg inom sitt departement annat än förhalat, motarbetat eller stoppat allt som hade kunnat minska brottsligheten. Komiken ligger på samma höga nivå som vanligt inom socialdemokraterna där alla sossar pratar om att nu ska de lösa alla samhällsproblem, men som vanligt finns det ingen som helst konsekvensanalys eller självkritik för ingen inom denna sekt vill nämna med ord att de själva har skapat många av dessa problem själva.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s