Första gången man hör ett politiskt parti lägga ett förslag som gynnar medborgarna på riktigt

Den kampanj som Alternativ för Sverige lanserade i dag är intressant och det är nog första gången jag hör ett politiskt parti leverera ett förslag som gynnar landets medborgare på riktigt.

Som bekant har Sverige det högsta dieselpriset i Europa och även vad gäller bensinpriset ligger Sverige i världstoppen, något som känns rejält i plånboken varje gång vi bilägare måste tanka.

AfS kampanj ”Utan bilen stannar Sverige”, innebär att helt slopa alla punktskatter på bensin och diesel, vilket skulle halvera priset på bensin till ca tio kronor/liter.

Utan punktskatterna (energiskatt och koldioxidskatt) skulle bensinpriset sänkas med cirka sju kronor/liter och dieselpriset skulle sänkas med omkring fem kronor. Priset för att tanka en bil med 60 liters tankvolym skulle sjunka med över 400 kronor medan motsvarande besparing skulle vara cirka 300 kronor.

Om förslaget blev verklighet skulle 40 miljarder kronor enligt partiledaren Gustav Kasselstrand omfördelas från svenska staten till svenska folket, vilket i sin tur skulle skapa fler arbetstillfällen, en levande landsbygd samt en enklare vardag för svenska folket.

Enligt AfS-ledaren har Socialdemokraterna och Miljöpartiet ständigt höjt bränsleskatterna som en kassako för staten, men istället för att straffbeskatta bilägare bör staten strama åt på andra områden – exempelvis skulle staten enkelt kunna finansiera detta genom att slopa det meningslösa biståndet, lägga ned onödiga myndigheter eller stoppa asylinvandringen.

Men eftersom det förslaget är på tok för bra för den stora gruppen människor som den politiska makten egentligen ska utgå från – det vill säga folket, lär det nog aldrig bli verklighet.

#utanbilenstannarsverige

https://samnytt.se/afs-vill-slopa-punktskatterna-pa-drivmedel-ska-kosta-10-kronor/

9 reaktioner till “Första gången man hör ett politiskt parti lägga ett förslag som gynnar medborgarna på riktigt

 1. Utomordentligt bra och viktigt förslag. Det var verkligen lite annat det än den ynka 50-öring som SD, M och KD kan erbjuda. Den kan de stoppa upp där solen aldrig skiner.

  Gillad av 1 person

 2. Inte för att jag är direkt religiös men AfS är ju som en gåva från Gud. Så fruktansvärt less ALLA partier som finns nu så man vill ju bara kaskadspy! Det händer ju ingenting vettigt utan resan neråt för landet bara fortsätter. Lyssnade på Kasselstrands podd” Den kokta grodan” med Erik Berglund så den dagen dom startade AfS så hängde man på direkt.

  Gillad av 1 person

 3. Ett parti som inte aspirerar på att få tillräckligt många röster för att få inflytande i svensk politik kan naturligtvis lova vad som helst. Även om förslaget är bra så kommer det inte att genomföras. AfS kommer att sablas ner av PK-eliten i Sverige.

  Gilla

  1. AfS är ett parti som påminner om SD i mångt och mycket, men jag skulle vilja påstå att de är extremt högervridna socialpolitiskt, eftersom de är för en väldigt låg platt skatt och sänkta bidrag. De har dessutom hybris varje val, precis som så många andra småpartier som alltid tror att de ska komma över 4%, men aldrig gör det.

   SD är ett mittenparti i ett extremt skattepolitiskt högervridet spektrum. I detta högervridna spektrum har SD sträckt ut handen vänsterut för ett samarbete som skulle kunna innebära välfärd för alla medborgare som sköter sig, om vi får till ett Svexit, men inget av partierna driver den frågan aktivt.

   Det kommer nog inte AfS heller göra när det väl gäller, precis likt SD. AfS kommer kunna samarbeta med de partier som vill att de rike ska ha allt och de andra intet, alltså EU-vurmarna Moderaterna, vilket när AfS+M har makten innebär allt mer människor som knäcks, mer droger, mer kaos, övervakning och polisstat.

   Man kan givetvis hålla med AfS i vissa sakfrågor, som skattebetalande arbetare, svensk eller invandrad, t.ex. att kriminella invandrare, eller icke-flyktingar som bara är välfärdsmigranter, bör ta sitt pick å pack och åka hem. Jag är för jämlikhet, men jag håller med AfS i den frågan.

   Man kan som bilägande arbetare hålla med om bränslepriserna, särskilt om man precis har skaffat sig en förvuxen ottomotor med alltför många cylindrar, eller om man har bosatt sig i obygden långt från arbetsplatsen, men det finns ju faktiskt flera bra lösningar på det lilla problemet, även om det stora egot eller den lilla penisen inte gillar tanken på en riktigt beninsnål bil, eller en MyPodride, med extra batterier på släp.

   …och det finns tydligen lösningar på liten penis om man tycker att man behöver större. För det stora egot kan jag även rekommendera maskerad utklädd till Kung eller Batman, samt meditation. För den metabola hälsan, rekommenderas cykel och rätt klädsel för aktuellt väder.

   Gilla

 4. Att ett bra och vettigt förslag kommer att sablas ner av PK-eliten bör inte avhålla något parti för att lägga fram förslaget. Gör man det inte så visar detta på att man låter PK-eliten styra partipolitiken. Det är just detta som har blivit SD:s dilemma, de vågar inte lägga fram ett liknande förslag som Alternativ för Sverige gjort. SD planerar dessutom att ta fram en s.k. vitbok, detta är ytterligare en anpassning till hela PK-etablissemanget. Frågan är hur långt ett parti är berett att gå för att anpassa sin politik till PK-etablissemanget? Frågan är också om ett sådant utslätat mjäkigt parti har något berättigande?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s