När ledningen blivit för bekväm är det kanske dags att fundera på att byta parti

Vaknar till svenska skräckrubriker om den nya virusmutationen som hotar att sprida sig över världen – perfekt, då har media något att toppa tablåerna med framöver och FHM får ännu en anledning att öka restriktionerna samt fortsätta propagera för massvaccinering i alla åldrar utan att ägna en tanke åt konsekvenserna.

Samtidigt på Sverigedemokraternas Landsdagar vädrade partiets ungdomsförbund Ungsvenskarna sitt missnöje över hur partiledningen vattnat ur partiets tidigare hårda linje i migrationspolitiken samt bytt fot från krav på återvandring till ”frivillig återvandring” (som givetvis har att göra med partiets anpassning till samarbetet med Moderaterna), vilket fick den tidigare frontfiguren Mattias Karlsson att jämföra sitt eget ungdomsförbund med kommunister. I slutändan röstades inte helt oväntat Ungsvenskarnas motion om ett tydligare ställningstagande för återvandring och assimilation ned av medlemmarna, för ingen ville väl riskera att få sig en släng av partipiskan i form av uteslutning – något som verkar ha blivit tradition för de som vågar opponera sig och tänka utanför boxen.

Det råder inte längre några tvivel om att SD numera är en del av etablissemanget och följer Ulf Kristersson i hasorna, vilket bland annat synliggjorts genom partiets låga profil de senaste åren samt deras nya förhållningssätt till invandringspolitiken, krav på vaccinering och covidpass.

Ungsvenskarna borde nog fundera på att bilda ett eget parti – alternativt ansluta sig till Alternativ för Sverige, vars grundare själva uteslöts ur SD efter att som aktiva i Ungsvenskarna ha kritiserat partiledningen.

Bildkälla: Fria Tider, Samnytt

9 reaktioner till “När ledningen blivit för bekväm är det kanske dags att fundera på att byta parti

 1. Antingen får SD 51 % av rösterna vid valet om 9 månader. Eller så får de inte det. Om de inte får egen majoritet så står de inför ett antal val. Gapa och skrika och inte få igenom något alls av sin politik. Eller vara smidiga och få igenom en del. Den som tror på gap och skrik metoden får göra det. Jag tror på samarbetsmetoden.

  Gilla

  1. Vad har de fått igenom den senaste mandatperioden efter att ha brutit flera vallöften och tagit ett steg tillbaka vad gäller migrationspolitiken? Partiet riskerar nu att tappa i väljarstöd istället.

   Gillad av 1 person

   1. Blir inte SD ett riktigt alternativ till sosse-maffian som styrt landet mer eller mindre i 60-70 år så kan man lika gärna lägga ner! Det är ju ett riktigt alternativ till sosse-politiken som väljarna vill ha och inte mer av samma konsensuspolitik som borgarna fört i alla år. I andra länder uppträder politiker med en radikal omläggning av politiken och väljarna ser då ett tydligt val men Sverige är unikt i det avseendet att sossarna cementerat sig vid makten via sina politruker som sitter på alla positioner i samhället. Varför begriper inte svenska folket att sossarna är ett fördärv för dem själva och att makten är det enda som intresserar detta maktfullkomliga parti!

    Gillad av 3 personer

 2. Frivillig återvandring, smaka på det. Det finns ingen som med tvång måste stanna i landet. Det är helt fritt att lämna landet för den som så önskar. Frivillig återvandring är lika urvattnat som lättmjölk. SD har helt klart förlorat sin själ och gör nu allt för att anpassa sig till den menlöst sjuka sjuklövern. Ungsvenskarna har faktiskt helt rätt i sin kritik, den är befogad. Man kan lika gärna rösta på M som SD, det är samma skrot och korn. Ett parti som inte vågar sätta ner foten och stå för sin politik utan späder ut den till oigenkännlighet ska inte ha några röster, för de är inte att lita på.

  Gillad av 4 personer

 3. År 2018 registrerades ett nytt parti hos valmyndigheten. Partiet heter Alternativ för Sverige (Afs). Jag upplevde redan då att SD antog nya former, så jag gick in och tittade på Afs:s politik. EU-frågan har alltid varit viktig för mig. Dom vill ut ur EU, återinföra tjännstemannaansvaret, högkostnadsskydd vad gäller tandvård samt fler viktiga frågor. Det blev Afs år 2018, det blir Afs 2021. Det som sker i Sverige idag är radikalt, det behövs en radikal förändring. Den ”duttapolitik” som förs i dag är för ”snäll”. Det behövs krafttag för att vi skall få möjlighet att leva i ett vänligare och varmare samhällsklimat framöver igen. Tack!
  Vänligen Nina

  Gillad av 2 personer

 4. Förbud mot muslimska friskolor, slöjförbud i skolan och förbud mot andra språk än svenska i skolan är vallöften som SD levererat idag, men som Moderaterna aldrig kommer gå med på och det kommer säkerligen bli några vallöften som kommer brytas rätt omgående efter valet precis som i förra valet när såväl swexit som revidering av aborträtten skrotades efter bara några månader. Men svenska folket kommer så klart gå på det som vanligt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s