Tre decennier senare kämpar Maggan & Co med samma klyschor

Det var 1994 som Latin Kings frontfigur Dogge Doggelito förklarade i TV-programmet Bullen varför det är bråk mellan invandrare i förorten:

”Det blir så, de lär sig inte svenska och så, de söker sig till ett gäng där de kanske kommer från samma land och talar samma språk. Sedan blir det kanske bråk mellan två killar från två olika gäng och då blir det gäng mot gäng helt plötsligt, det blir en helt annan grej.”

I och med Latin Kings genombrott som banade vägen för svensk hiphop, var etablissemanget helt till sig i kläderna över dessa förortskillar som klassificerades som ”invandrare” trots att de är födda i Sverige och alla ville frottera sig med killarna för att höra om hur det var i orten.

Så med facit i hand, vad gjorde våra styrande politiker åt situationen med växande segregation och kriminalitet i kölvattnet av en oansvarig migrationspolitik samt misslyckad integrationspolitik? Drog man i handbromsen och började ställa krav? Eller slog man dövörat till och fortsatte på samma inslagna väg? Ja tyvärr och som bekant mynnade det ut i Moderaternas öppna hjärtan-politik i allians med Miljöpartiet som lett fram till dagens minst sagt katastrofala situation.

Snart 30 år senare har problemen bara eskalerat och de kriminella gängen/klanerna styr hela stadsdelar medan de belastar hela samhället. Vad fan får vi egentligen för skattepengarna i det här landet förutom fega krakar till makthavare som hellre blundar för problemen än sätter ned foten?

I dag deklarerade Socialdemokraternas nya kronprinsessa Magdalena Andersson på sin Facebooksida att MP, V och C meddelat att de kommer stödja henne som statsminister vid måndagens omröstning. Nu väntar således en socialdemokratisk regering på att styra Sverige och om någon hoppades på att de skulle ändra kompassen så lär ni bli besvikna, för det var samma gamla klyschor som levererades som tidigare; *bryta segregationen, *tränga tillbaka det grova våldet, *öka takten i klimatomställningen för att minska klimatutsläpp samt *återtaga kontrollen över välfärden. Yada yada…

Samtidigt står Moderatledaren Ulf Kristersson i andra hörnet och slår sig för bröstet om hur bra Sverige ska bli om just han får styra landet. Same shit different name.

Skrattretande att folk har så kort minne och aldrig lär sig. Istället fortsätter de rösta fram samma dårar till makten med feta löner trots att de inte uträttat något av vikt. Ett liknande scenario kommer givetvis utspela sig vid valurnorna nästa år då folket åter gått på de falska löften som riksdagspartierna målat upp istället för att inse att ingen av de har folkets bästa för sina ögon och definitivt inte kommer hjälpa Sverige på rätt köl igen. Arma land, arma barn som ska ta över.

#somethingswillneverchange

5 reaktioner till “Tre decennier senare kämpar Maggan & Co med samma klyschor

 1. För det första …
  – … så har det hittills inte visats något större intresse ifrån något riksdagsparti. Varför skulle det bli någon förändring?

  För det andra …
  – … så är det som att kasta pengar i sjön (eller som Skyman att elda upp dem …)! Det finns reella problem att lägga pengarna på.

  För det tredje …
  – … så har vi hört berörda löften många gånger och det har landat varje gång på samma sätt – ”de bidde en tummetott”, om ens det efter skatt … Ett sätt att visa allvar, är att när riksdagsarvodena höjs, så höjs pensionerna lika mycket …

  Gillad av 1 person

 2. Mannen som orsakade en smärre chock hos journalister, politiker och PK-folk gör nu en egen utredning, han startar en kommission för att granska effektiviteten av hanteringen av skatteresurser. Leif Östling har inte fått något svar vart alla våra skattepengar tar vägen effektiviteten av hanteringen av skatteresurser.

  ”Därför startas nu en kommission för skattenytta som ska vara verksam under valåret 2022. Till en början initieras och finansieras granskningen av Leif Östling och syftet är att få veta vad vi får för våra skattepengar.

  Kommissionen kommer att ledas av Bettina Kashefi, tidigare chefsekonom på Svenskt Näringsliv. Hon lämnade lobbying- och arbetsgivarorganisationen i våras, som en i raden av höga kvinnliga chefer.

  Dessutom bildas en referensgrupp till kommissionen med personer som har erfarenhet från offentlig sektor, politiskt beslutsfattande och företagande.

  ”För mig är det viktigt att detta blir ett projekt utan partipolitisk slagsida. Kommissionen ska utan skygglappar titta på centrala frågor kring effektivitet och kvalitet i landets offentligfinansierade verksamheter”, skriver Leif Östling.” (DI, 20 november)

  Detta kanske kan få igång en debatt om vart våra skattepengar tar vägen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s