Inte ett enda rätt

Många har åsikter om mig, vissa mer än andra, som denna snubbe som anklagade mig för både det ena och det andra i en kommentar till en av mina Facebookvänner. Uppenbarligen har han inte följt mig regelbundet under en längre tid för då hade han haft vett att kontrollera sina påståenden innan han skrev ned dem.

Ni som följt mig länge vet att jag aldrig uttryckt mig varken främlingsfientligt eller islamofobiskt samt att jag med omtanke om mina barns framtid skriver om de problem som finns i samhället och som ignoreras av såväl politiker som media.

Att våga ifrågasätta klimat- och coronahysterin, det utbredda kvinnoförtrycket, den växande extremismen samt antiköttpropaganda gör en knappast till varken förnekare eller någon med fobi. Dessutom är det inte brottsligt att fotografera människor på allmän plats när de inte går att identifiera och heller inte att kritisera våra politikers handfallenhet mot de växande kulturella sedvänjor som påverkar det täcka könets rättigheter, varför förundersökningen lades ned.

Jag är bara en vanlig politiskt obunden privatperson som försöker gå mot strömmen. Inte undra på att människor överlag inte törs vädra sina åsikter offentligt när allt ska dras till sin spets och olika nedvärderande epitet ska påklistras alla som har avvikande åsikter från det som anses vara politiskt korrekt.

Att demolera Sveriges trånga åsiktskorridor efter åratal av indoktrinering är dock inget som görs i en handvändning, men ju fler som opponerar sig desto svårare blir det förhoppningsvis för sådana här trångsynta människor att få gehör för sitt svartmålande.

11 reaktioner till “Inte ett enda rätt

 1. Nu ser jag att vederbörande har besvarat min kommentar enligt nedan, så han insåg åtminstone sitt misstag. Men han har helt rätt i att vi kan agree to disagree.

  ”Hej Jenny. Jag läste en artickel i Ystads allehandla om att du var klimatförnekare. Jag inser nu att jag begått ett misstag och att artickeln var skriven av en annan person och att mitt påstående om dig som klimatförnekare var förhastad. Snarare uppfattar jag din ståndpunkt som att du anser att andra länder bör göra mer än Sverige (tex Kina). Jag må även ha varit förhastad i ett så pass stakt påstående som att du ÄR islamphob, en mer nyanserat påstående kanske hade varit på sin plats i att jag tycker det framstår för mig som att dina åsikter om muslimer är enligt mig drar åt ett håll som bidrar till att inte motverka islamophobi i samhället.

  Antivegetarian grundar sig i inlägget på din blogg där du pratar om att vi bör säga nej till helvegeratisk kost i skolan. Det kanske finns ett bättre ord än anti vegetarian som jag kunde använt. Ber om ursäkt för detta.

  Jag inser att vi aldrig kommer att mötas i våra vare sig politiska åsikter eller åsikter gällande vaccin och åtgärder för att minska spridningen av covid.

  Agree to disagree helt enkelt. ”

  Gilla

  1. Tycker att Jenny är en frisk fläkt i åsiktskorridoren, dvs inte PK. Bara om hon kunde uttrycka sig mer sällan och kortare.

   Gilla

 2. Piper skriver…

  ”Att demolera Sveriges trånga åsiktskorridor efter åratal av indoktrinering är dock inget som görs i en handvändning, men ju fler som opponerar sig desto svårare blir det förhoppningsvis för sådana här trångsynta människor att få gehör för sitt svartmålande.”

  Detta är ett exempel bland många som visar att Sverige numera är ett tudelat land, till synes utan tecken på försoning — att i olika grader försöka förstå, förlika sig med, acceptera eller över huvud taget tolerera samlevnad med meningsmotståndaren.

  Till exempel, kan en AfS:are (eller Piper) och MP:are (eller ”denna snubbe” eller ”trångsynta människor”) vara grannar, ha barn i samma skolklass eller vara arbetskollegor?

  Skillnader i verklighetsuppfattningar/tolkningar, åsikter och tyckanden (hos t.ex. Piper och ”denna snubbe”) har blivit så stora att diskution/debatt inte bara har blivit omöjlig, polariseringen ökar dessutom (t.ex. Piper känner sig anklagad när snubben eller ”trångsynta människor” bekämpar/tar ställning mot hennes rasism, islamofobi och klimatförnekelse)…

  … där den ena sidan känner sig tystnad (”människor överlag inte törs vädra sina åsikter offentligt” skriver Piper, vilket är definitionen av åsiktsförtryck) av den andra sidan, som anser sig bekämpa dåliga åsikter, diskriminering och till och med upplever själva ett förtryck av meningsmotståndarnas (t.ex. Pipers) motargument/tyckanden och beteenden/bemötanden…

  … där skillnaden är att ståndpunkten bestäms av antingen förnuftigt och faktabaserat resonemang (se Steven Pinkers nya bok om rationellt tänkande), eller spontana känslor/tyckanden (vad vi gillar och inte gillar, t.ex. etnisk mångfald, vilket upplevs berikande enbart (!) i västvärlden).

  Frågan är vem det är som är trångsynt, faktaresistent, har rätt verklighetsuppfattning eller moral, vilket tycks avgöras av definitionerna…
  * rasism/islamofobi/”högernationalist”;
  * klimatförnekare;
  * kvinna/man;
  * anklagad/förtryckt/åsiktskorridor;
  * vaccin/experimentellt profylaktiskt läkemedel.

  (Den välrenommerade amerikanska ordboken Merriam-Webster har anpassat definitionerna av ”racism”, ”vaccine” och ”anti-vaxxer” till västvärldens extrema samhällsutveckling.)

  När vi inte längre kan enas om hur vi ska definiera och förhålla oss till omvärlden och dess företeelser (mänsklig interaktion, samhällsutvecklingen), kan vi inte längre leva tillsammans.

  Det har blivit så extrema skillnader att inte ens lagar eller politiska beslut upplevs vara rättvisa/rimliga.

  Till exempel…

  * ”Vaccin”pass och tester.

  * Genuscertifiering.

  * ”Hatbrott”. Piper skulle känna sig felaktigt dömd (Förolämpning, Hets mot folkgrupp?), men ”trångsynta människor” skulle tycka att det var fel om hon inte blev dömd.

  * ”Islamofobi”. Vissa muslimer tycker visst att hon är islamofobisk, vilket är en benämning som uppfanns av muslimer samt en ståndpunkt som innehas av de muslimer i västvärlden som inte har annamat demokratins människosyn och samhällssyn varför konceptet inte har juridisk relevans i fria samhällen (den sociala relevansen är som ett epitet eller skällsord, liksom rasist/rasism är).

  (Ett exempel som jag brukar hänvisa till är svenskan som fälldes för förolämpning då hon, som kund, uttryckte synpunkter på en apoteksanställds slöja, men nekar till brott.)

  Ett regeringsskifte kommer inte att hjälpa eftersom de extrema/oförsonliga meningsskiljaktigheterna kommer att bestå… eftersom det inte handlar i huvudsak om ideologier (t.ex. ”vänster”, ”höger”) men om förändrad moral och sociala normer. Alltså, vad som är rätt och fel, ont eller gott.

  (Politik är den metod som tillämpas för att implementera — given eller tagen makt att styra över andra/folket via lagar och beslut/stadgar (t.ex.”Värdegrunden”) — en viss ideologi, ståndpunkter eller program, t.ex. utbyggnad av kärnkraften.)

  (Individuell moral är det som ligger till grund för kultur (människor i samverkan), ur vilken ideologier föds och som förverkligas, i syfte att skapa ett bra samhälle, med politik.)

  Till exempel, om Sverigedemokraterna får regeringsmakt, kommer de då att koncentrera sig på att Sverige blir självförsörjande (energi, produkter) i så stor utsträckning och med så lite påverkan på naturen som möjligt, i stället för att bekymra sig över osäkerheten i att förutse det framtida klimatets negativa eller positiva konsekvenser (ju mer koldioxid i atmosfären, desto mer växer växterna)?

  Kommer de att införa ”vaccin”pass?

  Och kommer de att återkalla den nuvarande regeringens ”Nationell plan mot rasism” (2017) och annullera lagen om Hets mot folkgrupp? som är en ståndpunkt som innebär att förhållningssättet ”agree to disagree” till meningsmotståndaren blir omöjlig.

  (”Rasism” avses hos svenskar, då staten/regeringen har via Sveriges Televisions Gävleborgsredaktion deklarerat 2021-07-29 på Facebook att ”…människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [svenskar min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”)

  — Jag kan inte se några som helst tecknet på att detta sargade och tudelade land kan, inte läka, men inte ens sluta blöda. Kan någon?

  Gillad av 1 person

 3. Heja dig Jenny! Dessvärre vågar man knappt uttrycka sin åsikt så någon ”obehörig” råkar höra/läsa nuförtiden. Ett mycket tråkigt klimat har det blivit i Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s