När man medvetet utelämnar fakta lurar man folk

I dagens GP skriver man om hur smittan skenar trots vaccinering, en artikel som vid första anblicken verkar vettig då olika forskare/läkare/experter får frågor om varför vaccinen inte fått önskad effekt och konstaterar att Deltavarianten är så pass smittsam att vaccinen inte fungerar som de hade trott. Men vid grundlig genomläsning är samma gamla propaganda för fortsatt vaccinering inbäddat.

Till exempel säger Tom Britton, matematiker och professor i statistik vid Stockholms universitet, att deltavarianten ”kräver en mycket hög vaccinationsgrad för att få flockimmunitet, 80–85% av hela befolkningen (inte bara de vuxna). Vi kommer därför inte komma upp till fullständig flockimmunitet. Så sjukdomen kommer säkert fortsätta cirkulera en del.”

Varför konfronterar inte artikelförfattaren denna professor med det faktum att Gibraltar har över 100% fullvaccinerade vuxna samt är igång med vaccinering av små barn från fem års ålder och det fungerar ändå inte, medan Singapore respektive Irland på över 90% har samma problem? Vill man medvetet föra folk bakom ljuset?

Sedan har vi Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, som påstår att vaccinpass och munskydd inomhus ska vara en bra metod att stoppa smittspridningen – trots att man i Gibraltar där invånarna varit fullvaccinerade sedan i mars hela tiden haft krav på munskydd i affärer och kollektivtrafiken utan effekt.

Ogillar starkt att inte alla fakta kommer fram i media som svenska folket tror blint på och som av en händelse har man inte skrivit om hur Pfizer, BioNTech och Moderna tjänar 65.000 USD varje minut på försäljningen av sina vaccin som organisationerna avslöjade i tisdags. Inte heller den orättvisa fördelningen där majoriteten av vaccinen sålts till de rika länderna får något större genomslag. Det verkar som om filterbubblan är väldigt intakt.

#followthemoney

https://www.gp.se/nyheter/sverige/trodde-vaccinen-skulle-mota-smitta-b%C3%A4ttre-1.59484326

https://www.rt.com/usa/540458-african-vax-poor-countries/

6 reaktioner till “När man medvetet utelämnar fakta lurar man folk

 1. Jag undrar… om de som har valt att injicera sig med experimentella profylaktiska läkemedel, vanligen benämnt ”vaccin” (den välrenommerad ordboken Merriam-Webster ändrade, efter 15 år, definitionen av vaccin i januari 2021), kommer att i varje givet sammanhang stå upp för de ”ovaccinerades” rätt till friheten att välja?

  Förmodligen inte. De har inte ork eller tid eller ”det berör inte mig” [*].

  Eller, tycker de att ”ovaccinerade” har en moraliskt skyldighet att ”vaccinera” sig för att skydda de ”vaccinerade”, trots att vissa undersökningar visar att även de ”vaccinerade” är smittsamma?

  (Är det inte fakta att ”vaccinen” inte var framtagna i syfte att motverka smitta, men endast för att förebygga, profylax, svår sjukdom?)

  Det senare tycks vara fallet i Österrike…

  YouTube-kanalen UnHerd, 2021-11-17:
  ”Freddie Sayers investigates Austria’s lockdown of the unvaccinated”

  (Kommer detta till slut att hända även i Sverige?)

  Den polis som kontrollerar (27:13) Sayers’ mobila vaccinationspass och släpper in honom till Julmarknaden (där nästan alla har tagit av sig munskyddet) är den person som är det verkliga hotet mot folks frihet, och inte politikerna. Det har vi lärt, eller borde ha lärt, av historien.

  Jag undrar om hon, polisen, är samma typ av människa (jag-lyder-bara-order-typen) som denne person (05:00) i denna video om hon hade varit vuxen på 1930-talet…
  YouTube: ”War and Remembrance – ”Selection” Scene at Auschwitz-Birkenau”

  Känsliga personer varnas!

  Något som Sayers är omedveten om är att det idag i den moderna fria demokratin krävs (!) att alla (!) medborgare alltid (!), när de går hemifrån, tar med sig en tillräckligt modern mobiltelefon samt har tillräcklig kunskap att använda den — t.ex. att installera och använda applikationer: Östersunds-Posten, ÖP, 2021-10-27: ”85-åriga Irene fick inte betala på bussen – blev avslängd” — för att kunna nyttja allmän rörelsefrihet.

  ([*] — När jag förnyade legitimationen såg jag hur ett pensionärspar blev hemskickade för att de inte hade registrerat kölapp via Polisens webbplats. Detta, tillsammans med Östersunds-Postens artikel, innebär att gammal människor har fråntagits den demokratiska rätten och friheten att vara autonoma/självbestämmande. Är det någon av de statsanställda som bryr sig? Eller lyder de bara order? Jag själv slogs aldrig av tanken att säga åt polisen å det skarpast att anpassa sina arbetsrutiner. Det skäms jag nu i efterhand för.)

  Det som Sayers säger i slutet (28:24, ”feel better”) borde få blodet att frysa till is. Det är alltså själva känslan av den av politiker och media skapade tryggheten (tron att ”vaccin” och munskydd skyddar) som är avgörande för folk och inte, som det rimligen borde vara, att åtgärderna faktiskt skyddar mot smitta.

  Vi i de moderna upplysta demokratiska västvärlden är alltså faktaresisrenta? Det tycks bero på att vi värderar känslan (pådrivet av politiker och media) av vår egen frihet högre än andras reella frihet, vilket i sig inte är förvånade om än skrämmande när det når denna extrema nivå av frihetsberövande. Men, det går ju inte att jämföra med det som hände på 1930-talet, eller?

  Och ett exempel på hur litet vi bryr oss är att det inte kommer att vara många som vill offra sin tid åt solidariskt stöd för österrikares protester 20/11 av ”ovaccinerades” frihetsberövande (Österrikiska ambassaden, Kommendörsgatan 35, Stockholm). Twitter-användaren GaryJac34303792 ropar på internationellt stöd i tweeten 1460973179799851016

  Hur ska man, t.ex. österrikare och så småningom? även svenskar, kunna (eller ha modet, med tanke på bl.a. australiensiska polisens agerande: ‘SOS from Australia’ 4/12) använda sin demokratiska rätt att demonstrera om man inte har en modern mobiltelefon och ett ”vaccinationspass” i denna djärva nya världsordning?

  Gillad av 1 person

   1. Precis. Det är samma sak när man lägger medborgarförslag. Politikerna skiter högaktningsfullt i folket.

    De vet att folket bryr sig mest om fulmedierna och de sociala plattformar som ägs av bankmaffian där sanningssägare deboostas, mörkas och censureras.

    Det finns visserligen pengar att hämta av folket genom överdrivet feta löner, men de vet att det finns ännu mer att hämta från bankmaffian och deras monopolföretag.

    När jag är ute och talar med folket på stadens gator så har majoriteten inte en aning om vad som försiggår på bloggar som denna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s