Glöm inte den kundkrets som inte är veganer

Jobbar hemifrån eftersom bilen är kaputt och bläddrar i tidningen Buffé medan jag äter lunch. De har länge frontat vegetarisk och vegansk mat med stort fokus på klimathysterin, men ibland blir det lite väl överdrivet, som i det senaste numret där man måste bläddra fram till sidan 38 för att hitta något med kött i och där hittar jag de tre(!) recept som innehåller fisk respektive kött i hela tidningen totalt.

Dessutom gör man reklam för vegansmör, klimatcertifierade ägg och tycker det är befogat med recept på vegansk ”sill” trots att det inte ens innehåller någon fisk. 🤦‍♀️

Jag respekterar de som väljer att äta vegetariskt och veganskt, men ICA kanske borde överväga att börja producera två tidningar för oss som är stammisar – en för veganer och en för allätare så det inte blir så ensidig marknadsföring. Det torde trots allt vara den icke veganska kundkretsen som man fortfarande tjänar mest på.

I protest gick jag ned till Coop och handlade lunch! 😄

4 reaktioner till “Glöm inte den kundkrets som inte är veganer

  1. Då läste vi samma tidning vid lunch. Jag handlar på den affären fortfarande. Kör även med ärtsoppa på torsdagar och gillar min dieselbil. Slår ett slag för sidan 27.

    Gilla

  2. Gjort samma reflektion. Sitter här med min skinkmacka och kokt ägg. Frysarna fulla med kött (nöt, vildsvin, annat vilt och fisk). Var och en får äta det de föredrar, men när Ica Maxi börjar kalla små bruna kulor för ”köttbullar” trots att de inte innehåller just kött blir jag lite ilsksint.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s