Landets hyresgäster fick sig just en käftsmäll och obegripligt hur makthavarna kan se covidpass som befogat

Regeringen ville göra något bra för alla medborgare som hyr sin bostad och i dag tog riksdagen ställning till regeringens proposition om stärkt skydd för hyresgäster. Några förslag gick igenom, exempelvis att hyresnämnden från januari nästa år kommer ha möjlighet att tvinga fastighetsägare att åtgärda brister i hyreshus och att hyresgäster kommer få möjlighet att gå före i bostadskön om den nuvarande lägenheten förstörts i en brand eller dylikt.

Men något som däremot fick kalla handen var möjligheten att begränsa hyresvärdars möjlighet att chockhöja hyran efter renoveringar, där såväl Moderaterna som Sverigedemokraterna röstade nej med hänvisning till att den upptrappningsmodell som redan i dag kan tillämpas på individnivå när en hyresgäst har svårt att mäkta med en hyreshöjning, är tillräcklig.

Socialdemokraterna menar däremot att dagens möjlighet till en långsam upptrappning inte fungerar i praktiken och att hyresgästen ändå kan drabbas av en chockhöjning redan första året.

Djupt tragiskt och här håller jag med Socialdemokraterna. Som hyresgäst vet jag av egen erfarenhet att man alltid oroar sig för eventuella hyreshöjningar och skulle min hyra chockhöjas skulle jag och barnen få lämna vårt hem ganska omgående. Men vem bryr sig om den lilla människan när det finns fastighetsbolag att gynna?! 🙄

Noterar för övrigt att media redan nu pratar om att inskränka ovaccinerades rättigheter ytterligare genom att införa covidpass på gym och restauranger i Sverige, vilket Tegnell bekräftar att man arbetar med. Hur ska detta gå till i praktiken – ska det stå en vakt utanför de dygnet runt-öppna gymmen och kontrollera alla inpasserande, eller förväntas gymen investera i dyra scanningssystem?

Bedrövligt oavsett och att detta får fortgå samtidigt som man konstaterar att Sverige har mycket låg smittspridning påvisar att det är en obefogad åtgärd. Att alla experter dessutom är överens om att vaccinen inte skyddar mot smitta och att färdigvaccinerade sprider smittan vidare gör det hela ännu mer märkligt.

Är det någon gång landets befolkning borde förenas i en stor folklig protest mot makthavarnas auktoritära styre där man aktivt bejakar särbehandling, så är det nu. Men tyvärr lär det splittrade folket aldrig komma till denna insikt förrän det är för sent att agera. 😔

https://www.svt.se/nyheter/riksdagen-sager-ja-till-chockhojda-hyror-efter-renovering

Bildkälla: SVT Nyheter, Aftonbladet

4 reaktioner till “Landets hyresgäster fick sig just en käftsmäll och obegripligt hur makthavarna kan se covidpass som befogat

    1. Vi lever i en oligarki-ägd media-inducerad masspsykos, där folket väljer vilka av oligopolets lakejer som de skall rövknullas av i varje 4-årsperiod.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s