Sedan när har det betydelse vad gamla partiledare tycker?

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har länge varit medias favorithackkyckling, där man skrivit om allt från krogkvällar och klädval till rättsliga tvister i samband med privata husköp.

När hon i dag omvaldes som partiledare på Kristdemokraternas riksting i Norrköping, låter man den före detta partiledaren Alf Svensson få komma till tals i media och kritisera Ebbas mer hårda framtoning och ordval vad gäller frågor som kriminal- och migrationspolitik där han inte längre känner igen sig.

Är det av riksintresse att höra vad föredettingar inom politiken anser om den nuvarande partiledaren och varför belyser man i sådant fall inte alla partier på samma sätt? När hörde vi exempelvis Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt öppet kritisera Ulf Kristerssons sätt att tala om migrationspolitiken, eller för den delen Ingvar Carlsson och Göran Persson ifrågasätta hur Stefan Löfvén styr partiet, Jan Björklund kritisera Nyamko Sabunis svårigheter att få fason på partiet, Maud Olofsson sätta upp ett varningens finger mot Annie Lööf eller Jonas Sjöstedt ifrågasätta Nooshi Dadgostars ovilja att krypa för Socialdemokraterna?

Kan det vara så att Ebbas lite mer hårdföra ledarstil och mod att säga som det är i många känsliga ämnen där man förväntas uttrycka sig politiskt korrekt, ses som ett hot av etablissemanget eftersom det kan tilltala en stor del av befolkningen som är trötta på de ständiga lögnerna samt de ihåliga löften de matats med de senaste åren?

Tyvärr kommer detta svartmålande av Ebba säkerligen fortsätta och förvärras när vi närmar oss valtider, medan många andra höga höns i diverse partier kommer glida under radarn trots att det finns gott om underlag för att såväl granska samt ifrågasätta deras politiska insatser. Har man som makthavare svensk media som håller en om ryggen, blåser det nämligen aldrig kallt i det skenheliga kungariket i norr.

#onlyinsweden

Bildkälla: SVT Nyheter, SvD

11 reaktioner till “Sedan när har det betydelse vad gamla partiledare tycker?

  1. Jag har röstat på dem någon gång, men eftersom de likt övriga riksdagspartier deltagit i allt hyckleri där man mörkat massinvandringens konsekvenser, röstat ja till FN:s migrationspakt, är för covidpass samt massvaccineringen inklusive barnvaccinering mot Covid-19, röstade för plastskatten samt deltager i klimathyckleriet, kan jag inte ge min röst till partiet. Men jag gillar Ebba och hoppas hon står pall mot mediadrevet mot henne som person.

   Gillad av 2 personer

   1. Gillar inte alla dessa osolidariska borgare i allmänhet, även om Ebba och KD nu gör helt rätt som parti. Visserligen gillar inte bankmaffian att nationer värnar sina enga intressen, men det ska man skita i, och man ska särskilt inte låta sig hotas av gamla senila gubbstruttar.

    Ebba verkar vara för stark mentalt för att vika sig för sådant. Hon har klarat drevningen väldigt bra, måste jag medge. Återigen en gammal gubbstrutt som ställde till det för henne. Hon borde vara väldigt trött på gammalt gubbslem nu.

    Gillad av 1 person

 1. Kristdemokrater som är för abort och samkönade adoptioner. Nätack nätack nätack. KD saknar ideologi och själ. Ett stendött alternativ för mig.

  Gilla

 2. Svaret på frågan varför, jo därför att det passar in på medias syn. KD är idag en mer modernt parti som ser helheten än på Alfs tid. Vi har politiska frågor idag som helt enkelt inte fanns då. Något som gärna glöms bort vid jämförelse med då o nu. I parti finns idag otroligt kompetenta personer, en favorit Bandyprästen / Hans Eklind talesperson i migrationfrågor min absoluta favorit till minister för dessa frågor.

  Gillad av 1 person

  1. ”kompetenta personer” i Kristdemokraterna? Är det möjligt? Titta bara på namnet som hänsyftar på Jesus Kristus, men hur många människor i det partier sitter i stillhet likt Jesus, samt vill att vi ska dela brödet och vinet lika mellan oss? Kämpar de för de i samhället som har det svårt, eller är de i borgerlig allians med djävulens partier?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s