Ännu ett barnrån att lägga till handlingarna

Samtidigt som knähundspartierna käbblar om huruvida de ska släppa fram Magdalena Andersson som statsminister eller inte och media fortsätter hålla fokus på klimathysterin respektive coronavirusets framfart, fortsätter vardagen för oss vanliga stackare med såväl hög kriminalitet som skyhöga bränsle- och elpriser.

Varje vecka är det nya rån/misshandel/knivhuggningar/trakasserier/våldtäkter eller andra övergrepp som drabbar allt yngre personer även utanför storstäderna. Jag försöker göra som våra styrande politiker och ignorera det så gott det går, men ibland blir det för påträngande – särskilt när det är barn inblandade. Som i eftermiddags när två pojkar i 10-årsåldern blev slagna samt rånade av ett gäng i Växjö. Nu vill polisen ha in tips, men ger som vanligt inget signalement.

I ett av barnens klass är det några stökiga elever som återkommande mobbar en kille och häromdagen sade dottern till den ena att ”du är ingenting när du är utan ditt gäng”. Så sant, dessa fega individer attackerar alltid i gäng och är inte så kaxiga när de är ensamma.

Man hade önskat att vi haft fler poliser som patrullerar gatorna till fots i både avskräckande effekt och för att skapa trygghet samt förtroende hos medborgarna, men när det inte ens finns nog med resurser att stoppa de grovt kriminella gängen som har vuxna medlemmar så förstår man att det här samhällsproblemet är något som våra barn och barnbarn får lära sig att leva med som så mycket annat i det nya Sverige.

Noterade för övrigt att regeringen i går lade fram ett lagförslag om att 12-åriga barn ska ha rätt att ändra sitt juridiska kön och att kirurgiska ingrepp i könsorganen ska underlättas. Man kan fråga sig hur en moderniserad köns­tillhörig­hets­lag­stiftning kan prioriteras av våra makthavare när vi har så mycket andra problem som hopar sig – fanns det inget viktigare att ta tag i?!

#detnyasverige

#viharvälingaproblem

Bildkälla: Aftonbladet

En reaktion till “Ännu ett barnrån att lägga till handlingarna

 1. Tack och lov att jag lever i ett annorlunda samhälle. En äldre man ramlade en gång, inte så märkvärdigt, han gjorde inte illa sig. Minst tio personer rusade till, en person kom utrusande med en stol, en annan med en flaska vatten.
  En annan historia som jag upplevde. Det var nästan 20 år sedan nu, på en plats som heter NanPing på en stor shoppinggata. Jag hamnade mitt i händelserna. I ett stort varuhus, nu nedlagt, som hette Renrenli, vilket betyder ungefär ”Allas favorit”, strosade en ung kille runt i livsmedelsavdelningen, han kunde ha varit omkring 10 år. Plötsligt griper han en påse med bullar, och rusar mot utgången, med en svärm av expediter hack i häl. Han kom 20 meter innan han blev omringad och infångad och frågorna haglade medan han frenetisk tuggar i sig bullarna.
  ”Är du OK”, ”Är du hungrig”, ”Har du rymt hemifrån”, ”var kommer du ifrån”.
  Så kommer butikschefen, och vad gjorde han? Han skäller inte ut pojken, ringer inte polisen, utan går in på grannen McDonalds och köper mat till honom.
  Sådant är Kina i grunden, man delar med sig, men det är inte detta riktiga Kina svenska media målar en bild av, utan en falsk bild av ett makthungrigt Kina som inte finns, helt byggd på den amerikanska propagandabilden, den grovt förfalska bilden av Kina USA vill sprida i världen. Det är Tredje Rikets propaganda som upprepas men i Sverige. Vore det inte rimligt att svenska media började sprida en sann bild av Kina istället för den tillrättalagda amerikanska propagandan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s