Polis i Frankrike attackerad med kniv – utreds som misstänkt terrordåd

I morse angreps en polis framför polisstationen i den franska byn Cannes. Mannen som var beväpnad med kniv gick direkt mot en polisbil som stod parkerad utanför och låtsades som om han ville fråga något samt öppnade bilens ena bakdörr. Därefter högg han den ena polismannen tre gånger i halsen med kniv, polismannen överlevde tack vare sin skottsäkra väst.

Sedan sprang mannen runt bilen och försökte hugga den andra polismannen som satt på höger förarsöte, men mannen stoppades med tre skott i ryggen av polisen bakom ratten. Gärningsmannen som är född 1984 och har uppehållstillstånd i Italien härstammar från Algeriet. Han blev allvarligt sårad, men ska enligt polisrapporten ha ropat slagord till ära för profeten Muhammed. Händelsen utreds som ett terrorangrepp av myndigheterna.

Ett annat blodigt knivangrepp skedde i helgen i Tyskland, där en 27-årig syrisk man gick till angrepp mot passagerare på ett tåg mellan Regensburg och Nürnberg som var på väg till Hamburg. Mannen benämns som Abdalrahman A. som kom till Tyskland 2014 och fick asyl. Men enligt polisen led gärningsmannen av ”psykisk sjukdom”.

Alla dessa attacker på vårt samhälle får dock begränsat med utrymme i svensk media, där enbart Covid och klimatet dominerar.

Knivangreb på politifolk i den franske by Cannes, gerningsmanden råbte, at det skete i Allahs navn – kun to dage efter blodigt angreb i Tyskland

12 reaktioner till “Polis i Frankrike attackerad med kniv – utreds som misstänkt terrordåd

 1. Svenska fulmedier vilseleder och bedrar människor igen och igen. Allt som inte är är enligt den fastslagna agendan mörkas helt och hållet. Nu ser jag sällan dumburken, men är det någon som t.ex. har sett inslagen om gain of function, Fauci och Ron Paul i USA? Om inte så bör man rimligen fråga sig varför vi inte har fått minsta info om detta via dumburken? Samma sak med läkarna som är på podden modiga människor. Har ni sett dem i fulmedia? Varför får ni inte det?

  Gillad av 2 personer

  1. Glöm inte att svenska media domineras av en enda ägare, Bonniers. Mindre media kopierar det dominerade media. Bonniers ägs 100% av Bonnier-familjen och har totalitär media-dominans i Sverige. (Källa Wiki)

   Bonniers står i en beroendetällning tiill USA. http://www.bonniercorp.com ”Bonnier Corporation är en av de största specialintresserade förlagsgrupperna i Amerika”. (Källa Wiki)

   USA styr och kontrollerar alltså vad som publiceras i Sverige.

   Bonniers är alltså en direkt förlängning av och står i direkt beroendeställning till Washingtons propagandamaskin, och likt i alla diktaturer är deras uppgift likt i Tredje Riket att forma svenskarnas åsikter till vad deras huvudman i Washington vill. Det betyder att hylla USA och NATO och smutskasta och nedvärdera alla länder som USA inte lyckats lägga under sig, kontrollera, ockupera eller annektera. Typisk Ryssland, Kina och Iran. Bonniers driver ju just nu en intensiv mediakampanj för att skrämma svenska företag att inte arbeta med Kina, med speciell fokus på att undergräva Volvos framgångar. Inbilla er inte att det rör sig om något neutralt eller oberoende. Det är Tredje Riket i repris som ni upplever just nu. All anledning att splittra upp Bonniers och ändra i Sverige.

   Gilla

   1. Jag har köpt lite i Volvo Car för jag är helt säker på att denna IPO också har politiska implikationer och att man kringgår en fientlig stat som Sverige mot Kina genom att vända sig direkt till folket. Man har inte råd med att denna politiska investering skall misslyckas.Smart,mycket smart av Kina. Sen ser jag det som en spännande investering med elektrifiering och Polestar.

    Gilla

   2. Du har fel, min käre kines. Det är ingen diktatur, men en oligokrati som väljs av folket vart fjärde år. De flesta gör ingenting åt den saken, men håller sig på oligokratins plattformar, samt röstar för oligokratins olika alternativ.

    Oligokratin serverar smaker i alla möjliga varianter i olika glasslådor och folket vrakar och väljer tre sådana till sin lilla strut 11/9-2022.

    I övrigt har du nog fullkomligt rätt min käre kines.

    Gilla

   3. Rolf Att köpa aktier i Volvo är klyftigare än de flesta förstår. När började väst med elbilar, jo- för några år sedan, och hur gör man, stoppar in en extra elmotor i en fossilbil, företagen fortsätter och tillverka och sälja fossilbilar med en extra elmotor. Kina då? Där började man för 20 år sedan, för 15 år sedan byggde Kina världen största forsknings och utvecklings center för elbilar i Chongqing, Kina byggde hela städer för att utveckla AI och batterier, så var finns erfarenhet och kunskap när det gäller elbilar. 30% av bilar på vägen idag i Kina är elbilar. Ett elbilsföretag är lika annorlunda som ett bussbolag och ett flygbolag. Vem gör service och vilka kunskaper behövs, inte samma i alla fall. All denna kunskap och erfarenhet kommer nu Volvo tillgodo, men inte konkurrenterna. Volvo kommer alltså att ligga 15-20 år före konkurrenterna för att det har sin Kina-koppling. Politiska implikationer, absolut. Vad man demonstrerar är att de företag som har kinesisk ägare/delägare och Kina partner är det som kommer att lyckas, och motsatsen gäller. Kinesiska MG, tidigare brittiskt, är även det ett bevis. Framtiden ligger i partnerskap med Kina.http://www.chinadaily.com.cn/a/202110/27/WS6178aa4ea310cdd39bc7188e.html

    Gilla

   4. Martin Jag har lite annorlunda syn på saken. I en diktatur saknar befolkningen helt möjlighet att påverka hur samhället styrs eller hur besluten fattas. I ett folkstyre gäller motsatsen, alla kan påverka de beslut som påverkar deras liv. I ”demokratier” som USA och Sverige är ju innevånarna helt blockerade från att påverka, exempel, covid, massinvandringen, värdlandsavtalet, skatter och ekonomin, hur pengar samlas in och spenderas, kärnvapenförbudet, informationsflödet/propagandan. Möjligheterna att säga sin ärliga mening är ju starkt begränsad, etc. Kina är annorlunda, man kallar det ”fullständig processdemokrati”, dvs. alla har möjlighet att påverka alla beslut som rör dom på alla nivåer.
    http://www.chinadaily.com.cn/a/202110/15/WS6167d7d1a310cdd39bc6efaa.html
    http://www.chinadaily.com.cn/a/202110/16/WS616a0992a310cdd39bc6f4b6.html
    Kina utvecklar just nu det hållbara samhället och kallar det 小康社会, xiǎokāngshèhuì, ett tillstånd i ett samhälle där alla, trots brister, har tillräckligt för ett bra liv, i deras egen tolkning. Begreppet är alltså mycket olika det traditionella Sovjet kommunistiska konceptet som Sverige fortfarande tillämpar med utjämning, allas lika värde, jämlikhet, jämställdhet, feminism, avskaffandet av klyftor välfärd, påbjuden värdegrund, påbjuden åsiktsmall, allt diktatoriskt påbjudet och genomfört av en ideologisk elit. Under Xiaokang har envar rätt att finna sin egen plats och det skall respekteras av andra.

    Gilla

   5. Vi skall också i sammanhanget komma ihåg Fords syfte med köpet av Volvo Pv en gång i tiden .Syftet var att med hjälp av blufffakturor rensa Volvo Pv på materiella och immateriella tillgångar och sen sälja vraket vidare till hugade köpare. Det kan ju gärna Bonniers påminna sig själva om. Svenska skattemyndighet hade en lång men inte framgångsrik process mot Ford angående detta. Ford överklagade och ”vann” till slut.De lurade Volvo Pv och de svenska skattebetalarna.
    https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20030321/volvo-aker-pa-miljardskattesmall/

    Gilla

   6. Fler börjar förstå hur klyftigt det egentligen är,idag gick Volvo Car upp nästan tio procent. Money talks och Bonniers bullshit walks. Nog finns det chans för utsugarna i USA och deras handgångne män förlorar sin makt och det vore på tiden. Jag har länge studerat hur Kina lugnt och metodiskt bygger upp fattiga länder i bland annat Afrika. Det är en stor skillnad på hur Kina respektive USA agerar i fattigare länder. USA går in med militär och skövlar,Kina bygger upp länderna. Jag tror på Kina framför USA. Framtiden ligger inte längre i USA.
    Här monterar arbetarna med tugggummi Boeings flaggskepp. Jag både förfärades och skrattade när jag såg det. Det är ju helt oacceptabelt. Se gärna hela videon.

    Gilla

 2. Många migranter från muslimska länder
  tycks komma till EU
  med ett enormt hat mot EU Medborgare .
  Frågan är om de från början kom för
  Att ta våra pengar och välfärd
  Och utrota oss.

  Är den stora migrationen bara en dold invasion .

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s