Orbán synar EU:s bluff – om de illegala migranterna är så bra så varsågod och ta dem

Häromdagen skrev jag om hur Tyskland under de tre första dagarna i november registrerade 199 illegala intrång vid gränsen mot Polen, där majoriteten av de illegala migranterna kom till Tyskland via Belarus från Syrien, Jemen och Iran. Detta har dock varken föranlett något gehör i massmedia eller genererat några särskilda åtgärder.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har varit på hugget mot EU den senaste tiden och han utmanade nyligen EU under en radiointervju i ungersk statsradio. Enligt Orbán väntar cirka 90.000 illegala migranter på att få korsa gränsen genom Europa och in i Tyskland respektive Österrike. Orbán deklarerade att om de övriga EU-länderna nu så gärna vill ha dessa illegala migranter så varsågod och ta dem!

Upp till bevis för de ryggradslösa EU-topparna som indirekt medverkar till att göda människosmugglingen med sin oansvariga migrationspolitik, men vägrar ta ansvar för konsekvenserna! Jag betvivlar dock att de lär nappa på erbjudandet.

Orbán kritiserade också EU:s vägran att stödja östeuropeiska länder som Ungern och Polen som bygger ut gränsskyddet för att stå emot det massiva inflödet av migranter (vilket jag tidigare skrivit om) samt passade också på att ge Bryssel en känga eftersom de inte har några problem med att vräka ut ofantliga summor på klimatet.

#hycklare

#followthemoney

Orban calls EU’s bluff on migrant quotas

5 reaktioner till “Orbán synar EU:s bluff – om de illegala migranterna är så bra så varsågod och ta dem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s