Vi skattebetalare göder ofrivilligt riksdagspartierna

Statligt partistöd, det vill säga offentliga medel som utbetalas till politiska partier till stöd för partiernas verksamhet, är ett unikt system i Sverige som inga andra länder tillämpar. Där är det istället partimedlemmarna som finansierar partiets existens och har man inte tillräckligt med partimedlemmar får man lägga ned verksamheten.

Det är väl inte helt otippat att detta är en bidragande faktor till att vi inte har en ordentlig opposition i det här landet, utan snarare en kontrollerad opposition med syltryggar som inte står upp för medborgarna.

Hade riksdagspartierna inte haft partistödet att luta sig tillbaka mot hade mikropartier som Miljöpartiet och Liberalerna troligen fått lämna in för länge sedan, såvida de inte har privata finansiärer med stor plånbok. Men att denna lag kommer revideras eller tas bort helt är lika otroligt som att tjänstemannaansvaret återinförs samt riksdagsledamöterna sänker sina löner.

#onlyinsweden

#vibetalar

8 reaktioner till “Vi skattebetalare göder ofrivilligt riksdagspartierna

 1. I partidiktaturen Sverige så är sådan här korruption möjligt! Och det är ju så att även om du röstar bort sossarna så bedrivs ändå S-politiken i Sverige och det beror på sossarnas långa maktinnehav som gjort att deras politruker sitter på de flesta maktpositioner i samhället. Sverige behöver av-sossifieras precis som Tyskland behövde av-nazifieras efter kriget.

  Gillad av 1 person

 2. Det finns statligt partistöd i andra länder också, men det är sant att det internationellt sett utgör en väldigt hög andel av de svenska partiernas intäkter. Jag tycker att det är ett bra system eftersom det gör partierna mindre beroende av externt stöd och kan därmed motstå påtryckningar från välbärgade intressenter inom exempelvis industrin och finansvärlden.

  Gilla

  1. Men när alla är beroende av bidrag från staten är det inte så konstigt att de inte beter sig som en riktig opposition för man biter inte den hand som föder en. Tyvärr är det samma sak inom mediaskrået där Bonnier dominerar och man är beroende av mediestöd till stor del.

   Gilla

   1. Bonniers är huvudsakligen inte beroende av ”mediastöd” från svenska staten. Deras flaggskepp DN har avstått frivilligt från mediastöd dom är berättigade till. Bonniers prispengar kommer västerifrån. Bonniers äger – och styr- Expressen, DN, DI, Sydsvenskan and HD, Dagens Medicin. Veckans Affärer, Damernas Värld, Amelia, Sköna Hem, Teknikens Värld, Resumé, plus dussintals andra media. Bonniers ägs 100% av Bonnier-familjen och har totalitär media-dominans i Sverige. (Källa Wiki)

    http://www.bonniercorp.com ”Bonnier Corporation är en av de största specialintresserade förlagsgrupperna i Amerika”. (Källa Wiki)

    Bonniers är en direkt förlängning av Washingtons propagandamaskin, och likt i alla diktaturer är deras uppgift likt i Tredje Riket att forma svenskarnas åsikter till vad deras huvudman i Washington vill. Det betyder att hylla USA och NATO och smutskasta och nedvärdera alla länder som USA inte lyckats lägga under sig, kontrollera, ockupera eller annektera. Typisk Ryssland, Kina och Iran.

    När propagandan tillfredsställer Washington kommer belöningen i USA, men du får aldrig veta för den som dominerar styr narrativet. Korruption! Ett exempel. Kina leder globalt erkänt arbetet med klimatet och miljön mycket stort, men det är inte den bild dom levererar till dig. Lögnare, lakejer och ”satans mördare”, citat Olof Palme. Håll alltid detta i minnet när du läser Sveriges media, vem som verkligen talar, vems meddelande och världsbild det är du får levererad. De lokala mindre media bara kopierar vad dominanten massivt pumpar ut.

    Just igår påstod Bonniers Expressen att luftföroreningar i Peking kommer från kolkraftverken, men sista kolkraftverket lades ner för 5 år sedan. Ras-journalism.

    Gilla

   2. Kolkraftverken i alla tätorter, inklusive Peking, har stängts ner sedan flera år. Även gamla smutsiga kolkraftverk har stängts och en del har ersatts med moderna som har mycket effektiv rening. När samhället expanderar och levnadsstandarden ökar, fattigdom avskaffas, då går det åt mer energi. Antingen kommer den från lokala koleldar helt utan rening, eller också så bygger man ett kolkraftverk med effektiv rening och distribuerar energin som elektricitet. Då reducerar man utsläppen med en faktor omkring 5. Att den blir så stor beror inte bara på reningen i kraftverket, utan på att det går inte att stänga av en koleld som man gör med elektricitet, utan folk låter den brinna ut, dels är kol väldigt billigt så folk tenderar att bränna mer. Lokalt kol i Kina kommer från lokala gruvor så den är ”gratis”, folk behöver bara betala för att få den hemskickad.

    Gilla

  2. Du är nog rätt ensam om att tycka att partidiktaturen ska gödas med skattepengar! Och tydligen har det inte hjälpt mot korruptionen från näringslivet…Wallenberg är fortfarande mäktiga och bankmaffian styr och ställer!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s