Inga överraskningar i Anderssons linjetal – lovar mångmiljardbelopp till klimatet

Jag hyste en vag förhoppning om att Socialdemokraternas nyblivna partiordförande Magdalena Andersson skulle våga börja klippa banden med det impopulära Miljöpartiet när hon tagit över ledartröjan, men dagens linjetal visade att S inte har några som helst avsikter att bryta med det parti som förstört så mycket för landets på så kort tid. Tvärtom var hon tydlig med sina avsikter att fortsätta slösa skattemedel i det överdrivna klimatnödlägets namn – allt för att blidka MP och kunna sitta säkert vid statsministeromröstningen.

Andersson deklarerade att hon på klimatområdet vill att staten går in och stödjer lån till nya gröna investeringar med mångmiljardbelopp. Liknande förslag har tidigare lagts fram som ett krav av Miljöpartiet.

-”Jag vill se en kraftfull utbyggnad av statliga gröna kreditgarantier de kommande åren. Jag talar inte om miljoner, jag talar inte om någon enstaka miljard. Jag talar om minst 100 miljarder kronor nästa mandatperiod.”

Det är lätt att leka med andras pengar, särskilt när det gynnar en själv och för Socialdemokraterna är det uppenbart att man sätter makten främst utan en tanke på konsekvenserna för medborgarna.

#maktenframförallt

#vibetalar

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

3 reaktioner till “Inga överraskningar i Anderssons linjetal – lovar mångmiljardbelopp till klimatet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s