Världsledarna talar fint om klimatlöften samtidigt som de flyger runt och genererar stora utsläpp

I flera veckor har vi nu matats med klimathets i media för att bygga upp stämningen inför klimatkonferensen COP26 i Glasgow som går av stapeln denna vecka med mottot att rädda planeten från växthusgaser. Klimataktivisterna i Extinction Rebellion har den senaste tiden genomfört diverse protester genom civil olydnad, till exempel genom att blockera bilvägar. Detta kröntes i går av en grupp äldre klimataktivister som på flera svenska flygplatser limmat fast sig själva på landningsbanor, vilket skapade såväl stora förseningar i flygtrafiken som kostsamma polisinsatser.

Dessa aktioner borde givetvis stävjas direkt genom att stationera exempel med straff, men i det här landet där vi daltar även med grovt kriminella individer, kan vi säkerligen räkna med att de slipper undan utan några kännbara repressalier.

Hyckleriet kring den påstådda klimatkampen blir extra tydlig när världsledarna har sina sammankomster där de säger sig vilja minska såväl utsläppen som den globala uppvärmningen. De väljer nämligen inga klimatvänliga transportmedel, utan flyger runt i sina privatflygplan, så även denna gång när målet är Skottland.

Över 400 privatflygplan som transporterar politiker och näringslivshöjdare från bland annat Japan, Israel och Indien till veckans konferens kommer att generera 13.000 ton koldioxid, vilket överskrider utsläppen från 1.600 genomsnittliga skottar under ett helt år.

Den amerikanska presidenten Joe Biden flög till exempel först till Italien i privatjet för att närvara på G20-mötet, där man kom överens om att ta itu med ”det kritiska och akuta hotet om klimatförändringar” samt beslutade om att rika länder årligen ska betala 100 miljarder dollar i klimatbistånd till fattigare länder, för att sedan flyga vidare till Glasgow. Är det så man tar ansvar för sina utsläpp – genom att ignorera sina egna klimatavtryck?

Obegripligt att inte fler ser detta hyckleri och hur allt bara handlar om stora summor pengar som ska byta fickor under täckmantel av att man ska rädda jorden från en insinuerad överhettning. Men när människor inte ens kan skilja mellan miljö och klimat är det väl inte så konstigt att de inte förstår att de blir dragna vid näsan när det hetsas om klimatet stup i kvarten samtidigt som forskare med helt andra slutsatser tystas effektivt av etablissemanget.

#hycklare

#followthemoney

https://www.rt.com/news/539018-cop26-private-jet-hypocrisy/

9 reaktioner till “Världsledarna talar fint om klimatlöften samtidigt som de flyger runt och genererar stora utsläpp

 1. Kapitalet styr världens värsta bedrägeri. Bara redan frälsta får komma till tals. Alla sansade forskare nonchaleras.
  Den lilla människan får betala bl a för de miljöförstörande vkv som fortsätter att uppföras trots att t o m IPCC anser att det till år 2050 behövs 2500 nya reaktorer för att klara världens energiförsörjning. Dagens svenska energiförsörjning kör landet i botten. Sverige har blivit världens soptipp i och med den stora importen av sopor som förbränns i våra kraftvärmeverk utan miljökontroll. Därtill upplåts enorma arealer som skövlas för vkv med utländska ägare för export av el till länder som inte vill ha skiten inom sina egna territorium.De hittills ca 4400 vkv producerar mindre el än det vi exporterar. Exporten tär på vårt hårt belastade kraftnät. Utan den påtvingade uppkopplingen till grannländerna hade vi klarat elförsörjningen utan de miljöförstörande vkv och förbränning av importerade sopor. Att det tar minst till år 2030 att förnya kärnkraften är dravel. Flera länder klarar det på ca 7 år. Det skulle kunna ske här också om det inte funnits så mycket byråkrati och så många politiska bromsklossar.

  Gillad av 1 person

  1. Alla sansade forskare nonchaleras och alla lögnare, aktivister och alarmister döper om sig själva till ”forskare”.

   Gilla

  1. Notera att varken Ryssland eller Kina åker privatplan, eller överhuvudtaget åker. Dom deltar elektroniskt. Varför gör inte alla andra det. Propagandan kanske inte låter så starkt när mottagarna kan justera volymen eller använda mute eller off-knappen.

   Gillad av 1 person

  1. Just precis. Det är alltid någon annan. Inte just ”Vi”. ”Vi” har ju gjort mycket, höjt skatter, elpriser, infört högre straff och infört mer förbud.

   Gillad av 1 person

 2. Att dessa potentater flyger kors och tvärs över klotet med sina privatjet är ju ett bevis på att de själva inte tror att koldioxid påverkar klimatet. Därvidlag har de faktiskt rätt.

  Gilla

 3. COP26 i Glasgow kommer inte att bli något annat än ytterliga en prat-fest. N.B. varken Ryssland eller Kina släpper ut någonting för den showen, det är inte värt det. Dom närvarar elektroniskt. Varför gör de andra inte samma sak. Biden älskar säker tillfället att sprida propagandan att Kina borde stänga ner allt sin el-generation så folk fick gå fattiga, hungriga och frysa. Då blir det vad USA vill, oroligheter, uppror och protester så USA igen kan rekrytera terrorister och finansiera våld. De är ju precis vad dom försökt i Hong Kong, Xinjiang, och Tibet, för att uppnå att USA tar över kontrollen och annekterar. Det var ju så USA tog över Taiwan, en av historiens blodigaste invasioner, White Terror. Hundratusentals sköts ihjäl urskillningslöst på gatorna av ambulerande kulsprutepatruller, oliktänkande avrättades offentligt på gatorna med nackskott. USAs vita terror. Så här blev resultatet av de tidigare prat- föreställningarna.
  https://klimatsans.com/wp-content/uploads/2021/09/210924-Parisavtalets-svanesang-KU.jpg
  Hur mycket har egentligen västländerna fått gjort hittills. Ingenting vad jag kan se. Ingenting ändras, undantaget mer förbud, mer skatter, högre priser på allt, och löst prat. Hur många elbilar rullar på svenska vägar, utan fossilmotor. I Kina är det 30%. Kina är det enda land i världen som har en realistisk långtidplan, och den fungerar bevisligen. Kina genererar mer ren energi redan idag än hela övriga världen tillsammans, föroreningarna har mer än halveras relativt, Kina ligger minst 20 år före i utvecklingen och det märks tydligt. 30% av bilar på vägarna är redan idag elbilar, riktiga elbilar som endast går på el, och som dirigeras av ett välutvecklat datordrivet system för att eliminera energislöseri. På 12 år har man byggt världens största järnvägsnät som ersätter flyget, frakt och resande har flyttats till floder och järnväg. Kina bygger världens renaste kolkraftverk som ersätter miljoner koleldar helt utan rening och så kraftigt minska utsläppen. Kina har världens bäst utvecklade digitalisering som ersätter fysiskt resande. Det finns inget land som ens kommer i närheten i utvecklingen. Hej – vad blev det av väst-pratet.
  Det verkar som om svenskarna nu förstår att Solen numera går upp i öster och ner i väster, notera i dubbel bemärkelse.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s