Ryssland får kritik för hur de rapporterar dödstalen som inte passar narrativet

Morgontidningarna hänger sig åt att rapportera om diverse skräckscenarion med ökad coronasmitta i många länder, däribland Danmark och även Frankrike som infört tvångsvaccinering på många arbetsplatser. Franska hälsomyndigheter rapporterade om 7.360 nya covidinfektioner bara på lördagen med 22 dödsfall på ett dygn. Huruvida det talar för att den globala massvaccineringen ska ses som lyckad, är dock ett ämne som sällan berörs – antagligen för att många dubbelvaccinerade drabbats. Men det går säkert bättre nästa gång när folk är trippelvaccinerade! 🤪

I ett försök att ta bort fokus från Sverige gör Aftonbladet i dag ett stort nummer av att den officiella statistiken i Ryssland för antalet döda i Covid-19 inte är korrekt. Officiellt dör just nu 1.100 ryssar om dagen i Covid-19, men i verkligheten avlider 3.750 personer varje dygn enligt statistikern Aleksej Raksja som fick sparken från den ryska statistikmyndigheten Rosstat när han kritiserade den officiella coronastatistiken som han säger är en total lögn.

Raksja säger att ”Om den som har dött i covid-19 är kroniskt sjuk anger man ofta den kroniska sjukdomen som dödsorsak, inte coronaviruset.” Men jag förstår inte vad som skulle vara fel med det när personen dog av sin sjukdom och inte av corona. Corona bidrog till att personen avled, men om dödsorsaken är den underliggande sjukdomen så är det väl den som ska anges och inte något som passar narrativet?! Enligt artikeln borde fler ha vaccinerats snabbare – självklart, allt för att påskynda processen och sälja in mer vaccin till folket.

Hade Sverige gjort likadant hade vi fått en mer rättvis statistik över antalet döda i Covid-19. Men när världseliten ska sälja in vaccin x flera gäller det att skrämma folk och det gör man bäst med friserade skräcksiffror som uppenbarligen har fungerat, även om resultatet av vaccinhetsen inte visar en god prognos varken i Europa eller övriga världen. USA med sin obefogade massvaccinering i alla åldersgrupper med inslag av tvång kan nästan ses som ett försök att göra människor vaccinberoende och där dör många även av vaccinet, ett ämne som borde belysas mer av media eftersom ingen vet vilka långsiktiga biverkningar som väntar mänskligheten.

Det blir dessutom lite dubbelmoral att skriva om hur Ryssland fuskar med statistiken och tystar kritiker samtidigt som svenska kritiker behandlats som paria av myndigheter, media samt den politiska adeln. Hela den här coronastoryn som såväl media som makthavarna levt på i drygt två år är illa skött från början till slut och har genererat så många onödiga offer som strukit med bara för att giriga människor vill tjäna mer pengar samt utöka sin makt.

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/eEO6GR/sparkade-statistikern-tusentals-fler-ryssar-dor-varje-dag

3 reaktioner till “Ryssland får kritik för hur de rapporterar dödstalen som inte passar narrativet

  1. Del av problemet är hur man definierar en covid-död. I Kina registrerade man först alla som var smittade, och om den som var registrerad dog blev det en covid-död i statistiken, även om personen omkommit i en trafikolycka. Siffran blev alltså för hög. Det första fallet i Filippinerna följde jag personligen upp i detalj. Det slogs upp stort i svenska media att det första offret för covid i Filippinerna hade dött. Vad som hänt var att mannen var covid smittad, med dog av en Clostridium botulinum infektion, Botulism. Det är en bakterie. Dödsfallet hade inget att göra med covid. Sedan finns en enorm grå-zon där covid snarare är en komplikation, droppen som får bägaren att rinna över så patienten inte överlever, och där hoppar propagandisterna snabbt på tåget och kallar det en covid-död. Jag skulle gissa att en stor del av hela mänskligheten idag bär på någon mängd av covid virus, utan att det påverkar dom, och då skulle nästan alla dödsfall vara covid dödsfall om man räknar så.

   Gillad av 2 personer

   1. Du är inne på något viktigt där. Det som är relevant är hur många dödsfall som hade kunnat undvikas om det aldrig hade varit någon pandemi eller om personen i fråga aldrig hade varit exponerad för viruset. Där finns naturligtvis en viss gråzon. I Sverige hämtas statistiken från dödsorsaksregistret där huvudsaklig och bidragande dödsorsaker enligt läkares bedömning anges. Patienter som dör i trafikolyckor hamnar därför inte där men däremot många som dör i lunginflammation kort efter en covid-infektion. Sedan har vi de fall där en till synes orelaterad sjukdom som exempelvis botulism är den huvudsakliga dödsorsaken men där patienten haft covid kort innan. Patienten ifråga kan ha varit så försvagad av covid-infektionen att hen inte klarade ytterligare en infektion, men om hen skulle överlevt om hen inte haft covid kan vara svårt att avgöra. I de här fallen kan vi bara lita på läkarens bedömning och jag tror att i de allra flesta fallen är den korrekt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s