Indoktrineringen av svenska barn börjar i skolbänken

I dag när jag skjutsade ett av de yngre barnen och dennes kompis till en aktivitet berättar kompisen att han inte gillar Donald Trump, men däremot tycker mycket bra om Joe Biden och Barack Obama. Jag fick bita mig i tungan för att inte fråga varför han tyckte att Biden är så bra. Troligen hade jag fått till svar ”för att mamma och pappa sagt det” alternativt ”det har jag hört på Lilla Aktuellt”.

När jag själv var i samma ålder visste jag knappt vad Sveriges statsminister hette, men så blev vi inte heller varje vecka indoktrinerade med Lilla Aktuellts propaganda signerad public service från förskoleklass och uppåt.

Får man en gång i veckan höra att jordens undergång är nära förestående på grund av klimathotet, att isarna smälter, att äta kött är dåligt, käka insekter är bättre (från denna veckas avsnitt), Gretas ord är lag, kärnkraft är dåligt, vi lever i en demokrati (trots att det mest påminner om en demokratur), massmigration är bra och alla som tycker motsatsen är rasister, slöja på barn handlar om valfrihet, covidvaccin är bra och nödvändigt, Ungern och Polen har regeringar som bedriver inhuman politik, Trump är ett svin medan Biden är en stjärna samt könsdysfori är något som ska bejakas tillsammans med genusideologi, är det inte konstigt att man tar det till sig utan kritiskt tänkande.

Jag brukar hoppas på att när barnen är vuxna så ska all denna galenskap ha försvunnit och sunt förnuft istället råda hos politiker med kurage som vågar ifrågasätta samt lyssnar på folket, men jag har insett att det är en utopi för nu mer än någonsin tidigare är det enkelt att med medias hjälp skrämma och manipulera människor att tycka ”rätt” samt låta farbror staten ta det största ansvaret så att folk varken behöver tänka själva eller fatta jobbiga beslut, vilket vi sett prov på både under klimathysterin och coronaplandemin.

I natt vrider vi ännu en gång tillbaka klockorna till den förhatliga vintertiden, trots att EU var på väg att plocka bort idiotin som är både förlegat och hälsovådligt för att enbart ha sommartid permanent. Det veliga ministerrådet kunde dock inte komma till skott, utan överlät beslutet på medlemsländerna. Det finns dock inte på kartan att det sossestyrda Sverige skulle göra något så radikalt som att införa enbart en permanent tid, vilket infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) gjorde klart när han i dag fick frågan av DN. Enligt Eneroth ”kommer det att ta många år innan ett beslut blir aktuellt eftersom ingen i dagsläget lyfter frågan, men det ger oss gott om tid att debattera nationellt och förbereda oss med underlag”. Låter i mina öron som dåliga undanflykter för att slippa ta ett beslut, så man gör som man brukar och begraver det i en utredning. Äldsta sonen undrade varför det är så svårt att bestämma att man ska ha en tid som många andra länder i världen och vad EU har med saken att göra – jag hade inget bra svar eftersom det är politiker i ett nötskal, mycket snack och ingen verkstad.

#onlyinsweden

10 reaktioner till “Indoktrineringen av svenska barn börjar i skolbänken

 1. Ett svar på frågan om varför det många gånger tar tid att ta beslut, är att de försöker att ge sken av att de faktiskt gör någon nytta. Om de avhandlade så enkla frågor som avskaffandet av sommar-/vintertid under en enkafferast (längre tid är inte nödvändigt), så skulle folk till slut inse att de försörjer ett stort antal dagdrivare …

  Gillad av 1 person

 2. Vad vi kan lära oss av historien är att galenskapen inte försvinner med åldern. Den underhålls. Att manipulera människor är ett system som romarna uppfann, och Nazisterna fulländade då det blev namngett, propaganda, och västvärlden skickligt brukar idag. Man börjar med barnen tidigt. 1933 kallades det ”Hitler Jugend”. Just nu går indoktrineringen på högvarv när det gäller vaccinering. Amerikansk BigPharmas vinster får inte hotas. När det gäller massinvandringen har det gått på högvarv länge. Frågan är bara hur många lik det skall behövas i traven innan folk vaknar. Kanske det finns hopp. Den amerikanska propagandans fotsoldater, journalisterna, arbetade intensivt i veckor för att skrämma bort folk från att investera i Volvo, och det blev ändå en framgång. Kanske det är möjligt att övertyga folk att solen faktiskt går upp i öster och ner i väster, N.B. dubbelmeningen, trots propagandan för motsatsen.

  Gillad av 1 person

 3. Samma här i Norge, samma hjärntvättade undervisning i min sons klass! Läraren är sååååå vänster!
  Trump är satan själv och Biden med resten av gänget det goda!
  Jag har frågat min son varför men får bara det som läraren har sagt som svar, tror dock när han blir äldre ser och tar egna beslut, vad som är rätt och fel? Felet är att undervisningen blir ensidigt lärande!

  Gillad av 1 person

  1. Fokuset på valet mellan pest och kolera i USA är till för att flytta fokuset bort från kandidater i USA som faktiskt är hedervärd, t.ex. pärlan Tulsi Gabbard, denna fantastiska kvinna.

   Gilla

 4. En av de viktigaste värdegrunderna i läroplanen är att utbilda och värna om demokratiska värden. Eftersom Trump utgör ett hot mot den amerikanska demokratin följer man bara läroplanen.

  Gilla

  1. Nu läste jag lite slarvigt. Hur som helst så har även public service uppdrag att värna demokratiska värderingar så då är det i sin ordning att informera om att Trump utgör ett hot mot dessa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s