EU-byråkrater saknar verklighetsförankring och arbetar inte för medborgarnas bästa

Otaliga gånger genom åren har jag skrivit om den illegala migrationen till Europa som hotar att sänka stora delar av kontinenten om inget görs. Under årens lopp har människosmugglarna dessutom utökat med nya rutter, så nu är det inte bara via Medelhavet och Balkan det strömmar in illegala migranter – även Belarus har blivit en ny väg in.

Lika många gånger har jag beskrivit hur allt tillåts fortgå inför öppen ridå utan att EU-monstret ingriper, under förevändning att ländernas ledare inte lyckas komma överens eftersom det skulle vara ”inhumant” att införa en gemensam mer strikt migrationspolitik samt skydda unionens gränser genom att skicka tillbaka migranterna istället för att släppa in dem.

På grund av deras tillkortakommanden och uppenbara bejakande av människosmuggling vars förtjänst gynnar många i makthierarkin, har vi bland annat fått hög kriminalitet, arbetslöshet, bidragsberoende, utbredd extremism, en förlegad kvinnosyn, fler terrorattacker, segregering samt människor i utanförskap, för att inte tala om mänskligt lidande för alla som fått sätta livet till i tron att gräset är grönare på andra sidan – ändå förväntas vi glatt öppna plånboken för att regelbundet underhålla den penningslukande maktapparaten och dess ledamöter.

Den ungerska utrikesministern Péter Szijjártó brukar träffsäkert kritisera EU för deras brist på kurage och så skedde återigen i onsdags när han under ett möte i Estland tillsammans med flera andra länder tog tillfället i akt att kritisera EU:s beslut att inte stödja konstruerandet av stängsel vid gränsen mot Belarus som nu sätts upp i Estland.

Även Litauen har beslutat bygga ett fyra meter högt stängsel längs 500 kilometer av den 670 kilometer långa gränsen mot Belarus och Polen tänker också förse sin nordostgräns med en barriär. Liknande planer finns även för östgränsen i Lettland.

När Szijjártó hörde att det politiska organet i Bryssel motsätter sig stängsel vid den yttre gränsen, frågade han sig själv om dessa människor lever på en annan planet. Ungern stödjer de Baltiska staterna och Polen som kämpar mot den illegala migrationen, medan EU däremot inte vill acceptera dem. Szijjártó varnade för utvecklingen och påpekade att ”om inte vi försvarar oss själva, kommer ingen att försvara oss”.

Litauens president Gitanas Nauseda och andra medlemsländer, inklusive Österrike och Danmark, har också bett EU att åtminstone delvis deltaga i byggandet av sådana staket, men EU-kommissionens ordförande vägrade.

Bedrövligt och återigen en påminnelse om varför EU har spelat ut sin roll och inte längre arbetar för de europeiska medborgarnas bästa. Byråkratimonstret måste bort eller åtminstone stöpas om i ny form, allt annat är orimligt.

#swexit

#followthemoney

Hungary’s FM: EU bureaucrats live on another planet

2 reaktioner till “EU-byråkrater saknar verklighetsförankring och arbetar inte för medborgarnas bästa

  1. Den som inte försvarar sitt revir dukar under säger katten,den som inte försvarar sitt land dukar under säger den förståndige. Det är dags för en folkresning mot ondskan som dagligen sköljer över oss och ju högre trycket blir på oss vanliga människor desto våldsammare och brutalare kommer vårt svar att bli. Spotta på en sten säger jag,spotta på en sten….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s