Ännu en tvivelaktig uteslutning

Noterar att den SD-tjänsteman som stängdes av efter att vänsterstiftelsen Expo i mitten av oktober rapporterade om att han deltagit i ett möte med organisationen Det fria Sverige nu lämnat partiet samt att partiets medlemsutskott beslutat att tjänstemannen inte får bli partimedlem igen.

Enligt tidningen Expo ska mannen ha deltagit i ett möte i år som enbart var öppet för medlemmar i en ”rasideologisk” organisation. Han anklagas även för att ha kontakter med ”högerextrema” miljöer samt för att ha varit engagerad i ett projekt för att skapa ”svenska zoner” i Sverige. Att personen ifråga även haft nära kopplingar till Socialdemokraterna nämns dock inte i media.

En genomläsning av vad Det fria Sverige står för (se slutet av inlägget), för dock inte tankarna varken till högerextremism eller nazism.

Så en person som värnar om svenska folket och engagerar sig i en intresseförening likt de som finns för muslimer, judar och samer utesluts således ur partiet samt förbjuds att få medlemskap i partiet för all framtid. Svenska zoner finns dessutom redan i form av gated communities för de som har gott om pengar.

Hade SD haft lite kurage hade de bett Expo fara och flyga, men med expoinfiltratören Mattias Karlsson som fortfarande har inflytande i partiet samt partiets historia av flera tvivelaktiga uteslutningar är det väl inte helt överraskande.

Intressant i sammanhanget är att det finns personer i SD med koppling till ”Projekt Ekerö” som var i ropet för några år sedan – ett nätverk vars viktigaste mål var att förhindra en så kallad ”islamisering av Sverige” och ”förhindra att svensken blir en minoritet i sitt eget land” genom att skapa ”svenska kolonier” där invandrare skulle känna sig så ovälkomna som möjligt. Men det är som vanligt med detta parti – samma regler gäller inte för alla och känner du rätt personer går du under radarn oavsett, vilket vi sett flera exempel på genom åren.

Folket känner dock stort förtroende för partiet och inbillar sig att de arbetar för medborgarnas bästa, trots att SD numera är av samma kaliber som övriga riksdagspartier, så de rider nog igenom den här stormen också.

#hycklare

”VAD ÄR DET FRIA SVERIGE?
Det fria Sverige är en intresseförening för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten. Föreningen vilar på traditionell grund och är frihetligt nationell. Föreningen styrs genom sina aktiva medlemmar på demokratiskt vis.
Det fria Sverige är en ideell och samhällsnyttig förening som står upp för lag och ordning, mot pöbelvälde och ofrihet. Föreningen står upp för individens frihet, under ansvar för den gemenskap som friheten är beroende av.
Det fria Sverige är en partipolitiskt obunden förening. Förvisso är vi traditionella nationalister, men detta transcenderar realpolitiska ställningstaganden och den klassiska höger-vänster-skalan. Den som delar vår vision och står bakom våra stadgar är välkommen.
Det fria Sverige icke-konfessionell. Var och en i föreningen har rätt till sin egen tro, eller avsaknad av tro. Det vi kräver av varje medlem är dock att de respekterar varandra och de olika trosföreställningar som våra förfäder tagit till sig genom historien.
Det fria Sverige bygger på principen om organisering underifrån och det är medlemmarnas egna ansvar att förverkliga visionen vi delar med varandra, inom det ramverk som föreningen beslutat om.
Det fria Sverige driver opinion för svenskarna; bevakar den politiska och samhälleliga utvecklingen ur ett traditionellt nationellt perspektiv och arbetar såväl metapolitiskt, socialt som realpolitiskt. Detta arbete sker kontinuerligt.
Det fria Sverige har framtiden för ögonen och arbetar idag för att lägga grunden som framtida generationer kan bygga vidare på. Vi har ett generationsperspektiv på vår verksamhet.
…OCH VAD ÄR VI INTE?
Det fria Sverige är inte ett politiskt parti. Föreningen ställer inte upp i val och det står fritt för föreningens medlemmar att rösta som de vill. Föreningen kan dock, som förening och efter tillbörlig beslutsprocess, rekommendera ett parti som anses stå föreningen tillräckligt nära i avgörande frågor.
Det fria Sverige är inte en utpräglad hierarkisk organisation utan strävar efter en så platt struktur som möjligt, där makten skall ligga så nära medlemmarna det går.
Det fria Sverige är inte en gatuaktivistorganisation. Vi fokuserar inte på aktiviteter som demonstrationer, torgmöten, flygbladsutdelningar mm.”

Bildkälla: SR

6 reaktioner till “Ännu en tvivelaktig uteslutning

 1. Bra kommentar! Helt OT, nu är såssen Hallengren och FHS ute och ”beordrar” en tredje dos vaccin. Jag bara undrar om detta kommer att bli årets julklapp i 20 år framåt?

  Gillad av 1 person

 2. Piper skriver…

  ”En genomläsning av vad Det fria Sverige står för (se slutet av inlägget), för dock inte tankarna varken till högerextremism eller nazism [=rasism].”

  Det håller jag med om.

  De som tycker att Det fria Sverige (tills nu okända för mig) är rasister/främlingsfientliga bör nog tänka om då föreningens ståndpunkt är universell (”en intresseförening för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten”) och som gäller för alla jordens (nationella) folk med undantag för en hel del västerländska mångkulturvurmare och indoktrinerade (rädda för att tycka annorlunda) samt vissa invandrare i västvärlden.

  Lika universell är ståndpunkten att invandrare ska anpassa sig.

  Att inte känna samhörighet med sitt egett folk är ofta ovanligt om inte onaturligt, i synnerhet när samhället genomgår en fundamental och irreversibel demografisk förändring (se webbplatsen Demografi.nu). Det tycker indianerna i Amerika och fransmännen (27/10 DailyMail.co.uk ”Two thirds of French people believe white Christians are ‘threatened with extinction’ by Muslim migration”).

  Det finns ingen som skulle tycka att det är onaturligt och rasistiskt att somalier i Borlänge och Eskilstuna eller syrier i Södertälje väljer dessa orter för samhörighetens skull.

  Eller att den 86-åriga persiskan (Iran) valde äldreboendet Persikan i Akalla: ”Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig”).

  Eller att den irakiska kvinnan (muslim i slöja) som intervjuades i SVT Rapport 2007 tycker: ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö”.

  Det är bara (?) i den fria och demokratiska västvärlden som samhällen med etnisk mångfald kan existera (t.ex. i USA:s monokultur). Det gör att västvärldens mångkulturvurmare måste antingen erkänna hyckleriet eller ställa lägre krav på icke västlänningars människosyn, t.ex. somalier eller syrier i Somalia respektive Syrien.

  Dessa västvärldens mångkulturvurmare beter sig och uttrycker sig som om de tycker att de tillhör en moralisk överhöghet med rätt att, på moralisk och medmänsklig grund, döma och fördöma dem som inte känner sig berikad av den etniska mångfalden. Deras metod är anklagelser och utpekanden av rasism/rasist, vilket får människor att inte våga kritisera invandringspolitiken eller påtala invandrares överrepresentation av våldsbrott och bidragsbedrägerier eller tycka att den stora invandringen har blivit en ”kulturell belastning” (justitieminister Johansson Twitter 2021-02-19: ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”).

  De anser att den demokratiska yttrandefriheten är mindre viktig för dessa kritiker eftersom syftet är gott (”ändamålet helgar medlen”) och varför de anser att ”Det är bara bra om en rasist inte vågar uttrycka sig eftersom vi ännu inte har lyckats göra oss av med dem”.

  Dessa rasistanklagelser, denna fördömarretorik — vilket bland andra SVT-chefen Jan Helin (fd. Aftonbladet) beskriver som argumentatoriska ”mothugg” under Nordiska Mediedagarnas (NMD) konferens 2019 ‘Svenske tilstander’ — har nått en sådan extrem nivå att invandrarbarn har fått modet att kalla svenska barn för rasist, svennejävel och hora och i flock (enl. svenskens kynne är detta höjden av feghet) utsätta enskilda svenskar för rån i syfte att förnedra. Och att invandrare inte drar sig för att instruera svenskar att omdefiniera svenskheten, vem som kan betraktas som svensk (t.ex. Elaf Ali författare, skribent SvD 2021-06-03: ”Det är dags för svenskarna att uppdatera sin bild av vem som är svensk”)

  Dessutom har svenska staten givit invandrare tolkningsföreträde i frågan om en svensk har betett sig eller uttrycks sig rasistiskt…

  SVT Nyheter Gävleborg 2021-07-29, Facebook (Lina Abusagr, nyhetsreporter): ”Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer- de kan inte bli rasifierade”.

  I en intervju med Samnytt.se 10/8 säger Abusagr (muslim, se bild) att: ”Jag och min ansvariga utgivare [SVT/staten] står bakom det”.

  (man borde kunna fundera på hur SVT kan garantera ”saklighet och opartiskhet” när man har anställt en muslim som nyhetsreporter, som ev. ska rapportera om t.ex. Partiet Nyans, islamistiska attentat, Lars Vilks, koranbränning, slöjdebatten, böneutrop, moskébyggen, s.k. ”islamofobi” och de återstående(!) judarnas situation i Malmö)

  Utöver att svenska staten har godkänt invandrares tolkningsföreträde har Länsstyrelsen i Stockholm deklarerat i projektet ”Vidga normen i praktiken” 2019 att ”Det är ofta en omedveten diskriminering som ligger bakom skillnaderna på arbetsmarknaden”.

  Detta gör att svensken är helt försvarslös mot invandrares rasistanklagelser då denne varken har moralisk rätt att tolka situationen eller rätt till sin egen upplevelse. — Ingen kan försvara sig mot något som man är omedveten om.

  T.ex. att Janne Josefsson (fd. SVT) blev uppkallad till högsta chefen efter det att han hade blivit konfronterad av en ”ung, svart tjej från P3” (DN 2020-09-25, ”Jag blev uppkallad till radiochefen när jag sa det förbjudna ordet”).

  Definitionen av rasist/rasism har blivit direkt felaktig. Det är inte en rasistisk människosyn att tycka att utlänningar som invandrat till något land och ställer krav på landets invånare (t.ex. iranier eller afghaner) att anpassa sig ska åka hem. Det är, som sagt, en universell ståndpunkt som gäller hos alla jordens människor, med vissa undantag.

  (Det skulle vara intressant, för att inte säga nödvändigt för att få en korrekt historieskrivning, att undersöka om den rasistiska Bevara Sverige Svenskt-rörelsen, BSS, faktiskt drevs av rasism, eller av en önskan att bevara den folkliga identiteten, samhörigheten och Sveriges svenska karaktär. — Det tycks som om vår tids mångkulturvurmare inte ser något värde i att bevara den ”svenska särarten” för framtida generationer. Sverige är trots allt det enda land i världen som har en svensk karaktär. Det vore väl synd om landet blev ett nytt Amerika…)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s