Hur många gånger går det att dela kakan?

Se där ja, det kostar på för staten att driva runt Sverige och konsekvenserna av att för få jobbar medan för många ska försörjas samtidigt som vi fortsätter att hela tiden ta in nya människor i landet som är i behov av försörjningsstöd blir allt tydligare.

Det var inte så länge sedan regeringen beslutade att höja den lägsta pensionsåldern för att ta ut allmän pension från 61 år till 62, närmare bestämt den 1 januari 2020. Nu är det dags igen och med svepskälet att vi lever allt längre förväntas regeringen inom en snar framtid föreslå ytterligare en höjning av pensionsåldern, så att man från år 2023 tidigast ska kunna gå i pension vid 63 års ålder och då ska dessutom gränsen för när man kan få garantipension höjas till 66 år.

Partierna är ense och eftersom det bara är Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet som sätter sig på tvären är utgången given.

Eftersom regeringen varken har några planer på att strypa inflödet eller ställa krav på de som redan är här, så lär detta fortsätta regelbundet och när barnen väl är vuxna får de väl jobba fram tills de är minst 70 bast samt vänta på garantipensionen tills de är 75 – om de fortfarande lever då. Arma land!

#detnyasverige

#vibetalar

https://sverigesradio.se/artikel/aldersgransen-for-pension-kan-hojas-igen

6 reaktioner till “Hur många gånger går det att dela kakan?

 1. Beslut tagna av personer som själva, när som helst, kan ta ut egen ‘garantipension’ fram till 65 års ålder. De flesta av berörda har redan suttit av ‘kvalificeringstiden’. De som har och har haft ett hederligt arbete, kan bara drömma om det som betalas ut …

  Gilla

 2. Som Margaret Thatcher en gång sa, fungerar utmärkt, tills andras pengar tar slut. Sverige är snart där. Produktiva människor med hjärnan i hyggligt skick flyr, eller har flytt. Tärarna blir kvar, och vill ha mer bidrag.

  Gilla

 3. Alla dumma djävlar som har betalat så mycket som möjligt i skatt för att få en så bra pension som möjligt. Jo,jag känner många små företagare som har resonerat så och trots att skattesystemet gett generösa möjligheter för egenföretagare att få ner skatten nästan helt har valt bort det och hellre betalat mer än nödvändigt. Jag har i mitt stilla sinne tänkt ”lurad” Så rätt jag kommer att få. Var är alla djävla pensionsräddare nu? Reinfeldts pensionsräddare som han yrade så mycket om. Den generösa invandringen kommer garanterat att fortsätta ifall M kommer att styra efter nästa val. Almega har redan aviserat att de vill ha fortsatt hög invandring för att hålla nere löner. En arbetslös är lika mycket värd för företagen som en med arbete. För samhället är en arbetslös i stort enbart en belastning. Lille Uffe kan nog inte stå emot arbetsgivarorganisationernas lobbande. Fuck `m all!

  Gilla

 4. Jag har förstått det så att pensionssystemet, sedan den stora pensionsreformen, är i stort sett självfinansierat i den meningen att den pension man får ut bestäms av den individuella pensionsavgift som tagits ut under arbetslivet. Anledningen till att pensionsåldern höjs är inte övriga utgifter för statskassan utan att pensionssystemet inte är riktigt hållbart. En anledning till detta är mycket riktigt att förväntad livslängd ökat snabbare än man trott men det finns andra problem också. En av punkterna i januariöverenskommelsen var att genomföra en ny pensionsreform, men det gick om intet när oppositionen plus vänsterpartiet fällde regeringen och gjorde konfetti av avtalet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s