Politikerna beklagar en situation de själva kunnat göra mer för att stoppa

Det tragiska mordet på rapartisten Einár och bakgrunden till gängkriget i Stockholm som har sin begynnelse i Rinkeby för sex år sedan där två unga män blir oense om ett rån mot ett växlingskontor, är i sig som hämtat ur en film och tidningarna har fyllts av artiklar om mordet samtidigt som våra hycklande riksdagspolitiker med allvarliga miner försöker vinna politiska poäng genom uttalanden om den oacceptabla situationen trots att de vet med sig att de gjort alldeles för lite för att stoppa våldet.

Det blir smått patetiskt att lyssna på fördömanden från Löfvén, Damberg, Lööf, Sabuni och Stenevi samt läsa om deras önskan om att våldet ska upphöra när de medvetet ignorerat de växande problemen i så många år. Hur många mammor som förlorat sina barn i den eskalerande våldsspiralen genom åren har inte deltagit i protestmarscher medan politikerna slagit dövörat till? Hur många gånger har inte Järvaborna och andra boende i särskilt utsatta områden runt om i landet samlats i manifestationer där man uppmanat våra styrande göra något men enbart fått tomma löften tillbaka medan man säger sig ”utreda” olika saker? Hur ofta har inte poliser uttalat sig om den omöjliga arbetssituationen där såväl ledning som arbetssätt kritiserats och bidragit till att polisen tappat kontrollen utan att det följs upp med riktiga åtgärder?

Våra makthavare borde skämmas, men i sedvanlig svensk journalistisk anda ställs aldrig de ansvariga mot väggen, för i Sverige är det accepterat att styra ett land utan att behöva ta ansvar!

Vi måste komma ihåg att det alltid är någon annans fel. Eller som den tidigare riksdagsledamoten för Vänsterpartiet Rosanna Dinamarca uttryckte sig i TV4 efter mordet – det grundar sig i ökade klyftor och brister i välfärden där fler poliser och strängare straff inte kommer ha någon effekt utan vi måste satsa ordentligt på välfärden. Har ni hört det förut?!

Störst klavertramp bland de som uttalade sig, står dock Moderaternas partiledare Ulf Kristersson för.

”-Det här kan numera drabba vem som helst, var som helst. Det är helt förfärligt. Människor som befinner sig mitt i bostadsområden där helt vanliga familjer bor. Det skapar en extrem otrygghet.”

Här visar Kristersson prov på ett öppet ”vi-och-dem förakt” genom att påskina att alla familjer som bor i förorterna inte är vanliga medborgare som precis som vi andra kämpar på för att få vardagen att gå ihop, utan mer ett patrask som inte förtjänar bättre än att få leva med kriminaliteten in på husknuten och rädslan över att deras barn ska råka illa ut är minsann deras eget problem.

Bedrövligt! Har Kristersson reflekterat över att inte alla har de ekonomiska medlen som krävs för att köpa sig en bostad i innerstaden? Och återigen – var är mediauppbådet som ställer Kristersson mot väggen för sitt uttalande?

Det är för övrigt något som den samlade politikerkåren bör ha som ok på sina axlar, för samtliga har vänt ryggen åt problemen de själva varit med och skapat där det är alldeles för sent att reagera när det når utanför no-go-zonerna.

Samma ryggradslösa och oansvariga politiker som styr landet år efter år medan statsstyrd media stryker de medhårs – inte undra på att samhället ser ut som det gör. Men de ointresserade medborgarna är konstigt nog ganska nöjda, varför samma ansikten kommer inneha makten i ytterligare en mandatperiod efter valet nästa år. Inte spännande för fem öre.

#hycklare

#sameshitdifferentname

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qWmql0/partier-kraver-handling-efter-mordet-pa-einar

34 reaktioner till “Politikerna beklagar en situation de själva kunnat göra mer för att stoppa

 1. Håller fullständigt med dig Jenny!
  Majoriteten av våra politiker, (inte alla) är enbart politiker pga de feta arvodena och dessutom är de flesta mytomaner…
  Konsten att manipulera och ljuga utan att bli påkommen är synonymt med politikerskrået…
  Vi har ett antal intelligenta personer i landet med vidsynthet och realism, men som tyvärr inte vill engagera sig politiskt (tyvärr) och dit hör du, bl.a

  Gillad av 2 personer

  1. Så sant Peter. Beteendet är intressant, men skulle personligen inte kalla det ”intelligent”, eftersom denna passivitet knappast kan anses som intelligent för framtidens generationer som kommer få ta skiten.

   Gilla

 2. Man kan bara föreställa sig hur många gånger hans mor nickat instämmande när de ”hemska nazisterna inom SD” har kommit på tal. De goda kan hämta sina avrättade barn i rännstenen. Något som jag dock kan ha emot den här rapparen är att han slog mynt av det våld och misär som finns i förorterna. Sverige blir ett isolerat land i Norden-med rätta.
  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/danmark-f%C3%B6rl%C3%A4nger-gr%C3%A4nskontrollen-mot-sverige-1.57292064

  Gilla

 3. Det enda politikerna gör är att prata, prata är den enkla biten och det är på denna planhalvan politikerna håller sig. Hur många gånger har man inte hört orden ”fruktansvärt”, ”tragiskt”, ”såg det inte komma”, ”brutalt”, ”inhemsk terrorism”, ”krossa gängen” jag hade kunnat fortsätta och skriva en hel sida med dessa ord eller med andra ord floskler, det är vad det är. När politikerna ska försöka gå från ord till handling faller förtroendet ännu längre ner, för vad hittar de på då? Jo armband med ”skjut inte” eller äter pizza med de kriminella, vilken nivå ligger detta på egentligen!

  Politikerna har ritat in sig i ett hörn med värdeord som måste följas till vilket pris som helst, allt från ”allas lika värde” till ”lika rättigheter”. Alla kan inte och ska inte ha samma ”värde” eller ”rättigheter” i ett sunt fungerande samhälle. Politikerna har använt värdeord istället för att prata om normer och värderingar, vilket är mycket enklare för med värdeord är det svårt att förolämpa någon enskild eller någon grupp. Vi har inte samma normer och värderingar som många andra som kommer till Sverige och enligt mig ska man rätta sig och leva efter de normer och värderingar som är gällande i det landet man kommer till. Passar inte detta finns det andra länder att vända sig till.

  Jag brukar fråga mig vem som äger problemet, vem äger problemet och ta problemet där ifrån för att reda ut det. Så min fråga är- Vem äger problemet vi ser idag?
  Det är just detta politikerna har så fruktansvärt svårt att göra, gå från ord till handling, för tar man tag i ett problem så kan man inte prata, man måste lösa det och just lösa problemen är det jobbiga eftersom då måste man ta obekväma beslut där olika grupper kan känna sig förolämpade, anklagande och utpekade. Men det är just detta som är att vara ledare eller chef, man måste ta tag i problemen annars har vi den bilden som vi har i dagens samhälle där ingen vill ta ansvar, ingen vågar tänka på konsekvenserna än mindre ta tag i dem.

  Med andra ord så länge vi har de politikerna som vi har så har jag väldigt svårt att se någon förbättring. De flesta av politikerna har någon form av visioner, de flesta har även någon form av drömmar, men drömmar är bara en dröm om man inte har ett mål för drömmarna och med mål följer handling och det är just detta som saknas i svensk politik.

  Gillad av 2 personer

   1. Hej Martin!

    En spännande fråga, jag vet inte om jag är mannen egentligen att besvara den, men ska försöka.
    Enkelt förklarat man följer sin dröm, vision och ser till att det blir så som man har tänkt sig. Med andra ord så krävs det obekväma beslut för en del och detta blir bekväma beslut för andra men man följer sin tanke sin idé hur man vill bygga upp ett samhälle. Man kan inte såsom de är idag tillgodose alla detta blir ohållbart i längden, vi lever och bor i Sverige och då ska de vara svensk lag som gäller, de ska vara svenska värderingar och normer som råder, de ska vara straffbart att smutskasta svenskar likt en “otrogen”, en “smutsig hora”, jag ska ”knulla din mamma”, nedsättande ord om kvinnor eller svenskar överlag. De kommer till OSS och då får man acceptera svenska lag, passar inte detta finns andra länder.
    Vi måste ta kontroll över hur vi vill att samhället ska utformas, politikerna klarar inte av detta. De är inte okej med inslag av islam om svensken inte vill detta, här tycker jag att en folkomröstning hade varit på plats, som är bindande. Jag blir rädd när man vill lägga pengar på att avskaffa “islamofobi” detta innebär bara att fler blir tysta. Varför inte ha en debatt om det, där alla får berätta vad hur de känner inför islam obs de behöver inte bara vara islam kan vara i princip vad som helst, men de som betyder mycket för framtiden tycker jag att vi ska ha bindande folkomröstningar om. Jag tycker bitvis att svenska politiker har spelat ut sin betydelse och här tycker jag att det är viktigt att svenska folket får säga sitt.
    Hoppas svaret ger dig en lite vink av hur jag tänker
    Gringo

    Gilla

   2. Gringo Folkomröstning är meningslös för politikerna struntar ändå i resultatet. 1918 infördes allmän rösträtt, man fick alltså rösta in ett parti, inte person, till makten. Nu är det dags att ta nästa steg. Rätten att folkligt avlägsna olämpliga personer och partier med omedelbar verkan när det är påkallat, rätten att sätta målsättningar som personer och partier måste uppnå inom tidsgränser, eller bli avlägsnade.

    Gilla

   3. Vetenskapliga partiet vill ha initiativrätt och beslutande folkomröstningar som i Schweiz. Folket kan få det om de röstar för det. Detta är nästa steg. Att låta fulmedia, ägd av fåtalet, dreva mot personer för att få dem avsatta tillhör inte en bra demokrati, anser inte jag.
    Detta är min egen vision:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/02/15/demokrati-vetenskaplighet-deliberativitet-och-direktdemokrati/

    Gilla

   4. Martin Inget fel isig på Schweiz system med beslutande folkomröstningar, problemet är att det är tungrott, långsamt och det blir allt fler frågor att fatta beslut om. Ta istället ett titt på Kinas system som kallas ”fullständig processdemokrati” som mer går ut på att sätta tvingade målsättningar, tidsramar och personligt ansvar med möjlighet att omedelbart avlägsna personer som inte följer folkviljan eller inte presterar.

    Gillad av 1 person

   5. Intressant, Karl. Var kan jag få veta mer om detta system? Texter på engelska går också bra.

    Gilla

  1. Enligt politikerna kallas ingenting längre för ”problem” utan ”utmaningar”. Orsaken är väl att ett problem måste man lösa, utmaningar stirrar man på och pratar om tills dom bleknar försvinner av sig själv

   Gillad av 1 person

  2. Nej. Jag tyckte inte att du svarade på frågan. Du har mål, men vad sker genom ditt handlande?

   Gilla

 4. Den politiska adelns överordning bygger på splittring och ojämlikhet, vilket leder till en ökad mordfrekvens. Men jag tror att de lurar sig själva om de tror att deras egen girighet inte kommer leda till konsekvenser för dem själva. Våldet kommer nämligen inte begränsa sig till förorter enbart, men kommer läcka ut i samhället och är det några som är sårbara så är det alla politiker som spankulerar in och ut där besöken tas. Säpovakter hjälper föra mot tårtning eller något annat…

  Nu skriker denna politikeradel unisont efter fler poliser, så även V, men från USA vet vi att fler poliser hjälper föga. Vetenskapliga metastudier visar med all tydlighet att mer jämlika samhällen har lägre mordfrekvens.

  Gilla

  1. Hej Martin!
   Jag har för mig att Sverige är ett av världens mest jämlika samhällen/land, då borde vi ha lägre mordfrekvenser än vi har? Eller tänker jag fel eller har du en bättre förklaring? Eller gäller det bara specifika grupper inom samhället?

   Gillad av 1 person

   1. Bra fråga. Sverige brukade vara jämlikt och ha låg arbetslöshet, ca 2%, men idag är den ungefär mellan 8-10%. Detta leder till ojämlikhet. Svenska medborgare var förmögna, men så är det inte heller idag. https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

    De är idag ofta låneslavar,

    Sverigedemokraterna som allierat sig med den extrema högern i svensk politik vill få dig att tro på det där du säger, men det är ren osanning. De vill förvärra problemet ytterligare. Varför? De lever på problemet. Det ger massvis med missnöjesröster.

    Folk går på det där dravlet stoppad invandring om fler poliser, så även många invandrare, men det löser förmodligen inte grundproblemet. Varken fler poliser eller hårdare straff avskräcker. Ingen som blir kriminell tänker ju att denne skall åka dit. De vill ha allt det där som alla andra har, men med 8-10% arbetsslöhet så ser det svårt ut för väldig många.

    Gilla

   2. Sverige jämlikt. På order från Partiet – kanske så. Problemet idag är att det har gjort att alla är mycket ojämlika jämfört med vad dom själva vill. Alla vill inte vara likställda för det är vad ideologin från sovjet kommunismen kräver och det är den som tillämpas i dagens Sverige.

    Gilla

   3. Arbetslöshet heter det och personligen tror jag inte på ”arbetsslöhet”. Jag tror att människor gärna vill vara en del av helheten och hjälpas åt.

    Gilla

   4. Martin
    I Kina har det redan fått namn.
    Socialism med kinesiska förtecken
    Kapitalism med kinesiska förtecken och
    xiǎokāngshèhuì 小康社会
    Tyvärr har nog Sverige mycket lång väg att gå till början av den utvecklingen.

    Gilla

  2. Hej Martin!

   Okej då vet jag!
   Men det kommer alltid finnas folk som lever på andras problem och tjänar på detta, de får vi nog alltid köpa. Varför? Därför folk ser problem i allt de vill. Invandring är till godo om man har kontroll på det, vilket vi inte har eller haft de senaste decenniet. Problemet är att ingen vågar ställa krav eller berätta vad som gäller i Sverige, här tar invandrarna på sig ”offerkoftan” och många svenskar köper detta. De kommer till oss, de borde vara vi som ställer kraven och inte de!

   Gilla

 5. Angående s.k. avhopparverksamhet – i dagarna har Morgan Johansson förklarat att det är kommunernas ansvar att hantera och driva …..
  Vad jag önskade att de s.k. journalister som intervjuar M.J. i SVT skulle våga komma med motreplik någon gång – i detta fall – ”som ni har importerat .. eller ..har jag fel ??”

  Gillad av 1 person

  1. Och? Han förtjänade inte att dö. Han var en stor idol för många barn som är ledsna över att en så pass ung person mist livet. Det är en tragedi enligt mitt tycke och bara för att man lyssnar och tycker om rapmusik så blir man inte per automatik en gangster. Jag har lyssnat på 2pac, Jay Z, Snoop, JuiceWrld, Eminem m.fl. sedan jag var ung och förstår att man ska ta texterna med en nypa salt och inte glorifiera våld och droger IRL.

   Gilla

   1. Ingen ”förtjänar” att dö, speciellt inte rapparnas offer, men vi bör nog förstå vad som verkligen pågår. Det är inte en fråga om några oskyldiga artister som blir idoler. Man skall absolut inte ta dessa texter med en nypa salt. Det är om droger, våld och död.

    Gilla

   2. Det är nog sant. En gammal veteran från finska vinterkriget sa en gång till mig att, Den polityr vi kallar civiliserat sitter inte speciellt djupt. Vad jag vill föra fram är att om någon angriper någon annan med avsikt att skada och döda, oavsett hur, knivar, skjutvapen, eller med rappande, och en angripne visar sig vara ett strå vassare och tar kontroll, då tycker jag inte att man rätteligen kan kalla angriparen för oskyldigt offer. Det även om alla inte förstår att musiken är en uppmaning till våld. En del lägger just dessa värderingar i texterna och framförandet. Det är avsikten.

    Gilla

  1. Alla stora internationella rappare kommer i de flesta fall från trassliga bakgrunder med kriminella inslag, det är inget nytt. De som lyssnar på artisterna gillar musiken och hur de rappar – inte specifikt vad de rappar om i alla sammanhang.

   Gilla

 6. Tyvärr, så stödjer de som lyssnar på denna sk musik oftast somaliska gangsters, så är det bara! Vad gör de i Sverige och varför lyssna på dem?

  Gilla

 7. Är det verkligen politikerna som bör göra något, är det inte snarare folket som bör göra något åt politikerna.
  Se mitt inlägg på den andra tråden. Speciellt.
  ”Hiphop är inte en väg ut – det är en väg in i kriminaliteten”
  ”Einár hyllar en fruktad gängledare som mördats i Enskededalen i december 2018.”
  ”Sveriges Radio och SVT har okritiskt låtit kriminella göra reklam för gäng och kriminell verksamhet som stärkt deras och gängens kapital.”
  ”mest spelade svenska artisterna samtidigt varit dömda för grova brott, alternativt varit häktade eller misstänkta för sådana.”
  Bestäm er för vilket samhälle ni vill leva i, och era barn kommer att leva i. Rapparnas kriminella värld av gängkriminalitet, våldsdåd och skjutningar, rappkulturen, våldet, kriminaliteten, drogerna och dödandet. eller något annat. Rappmusiken är marknadsföring av detta. Vill ni köpa konceptet.
  Se även mina inlägg på andra trådar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s