EU:s utlysta klimatnödläge har bidragit till energikrisen

Ungerns premiärminister Viktor Orbán brukar inte tassa som katten kring het gröt utan säger som det är vad gäller allt från oansvarig migrationspolitik till att kritisera klimathysterin och så även i kväll på EU-toppmötet i Bryssel, där han krasst konstaterade att de höga elpriserna i Europa beror på EU:s klimatplaner.

Orbán kallar EU:s planer för att bekämpa klimatförändringarna för en ”utopisk fantasi” och skyller på att EU:s klimatplaner gör så att elpriset skjuter i höjden samt ödelägger medelklassen.

Tänk om fler politiska ledare kunnat tala klarspråk och belysa att vi behöver mer kärnkraft för att klara vintern samt slippa vara beroende av rysk gas, men inte ens den svenska statsministern har för avsikt att använda sitt sunda förnuft under toppmötet för när det kommer till att behålla makten och hålla klimatextremisterna i MP på gott humör så är Socialdemokraterna villiga att gå väldigt långt – precis som Annie Lööf och tokpartiet C som sedan länge lämnat det mesta av sitt traditionsenliga partiprogram där man värnade om bönderna bakom sig, för att istället omfamna allt från massinvandring till landsbygdsfientliga klimatplaner för att få en plats framme vid köttgrytorna.

#followthemoney

#vibetalar

Bildkälla: Jyllandsposten

10 reaktioner till “EU:s utlysta klimatnödläge har bidragit till energikrisen

 1. Viktor Orbán är raka motsatsen till den synnerligen menlöse ”vi såg det inte komma” Stefan Löfven. Bra att det finns rejält folk som kan tala klarspråk. I Sverige har de skräckslagna gått och gömt sig med snuttefilten och nappen i mun.

  Gillad av 1 person

  1. Moderutternas, Anti-krist-diktatorns, bombliberalernas och Nazi-zozzarnas dilemma är att de dels förlorat väljare p.g.a. ändrad politik och samtidigt saknar trovärdighet i den nya, p.g.a. köttbullar i öronen och syltryggs-beteende förut. Det finns bara en framkomlig väg bort från dem, nämligen nya partier som valsamverkar brett.
   Snart ska ni få se! Den politiska kartan skall ritas om helt och hållet.

   Här är min plan:
   https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2021/10/22/videomote-for-ljusa-krafter-alla-sondagar-och-onsdagar-kl-1100-1140/

   Gå med i något av partierna och häng med, eller starta nya egna partier och anslut dem!

   Gilla

  1. Bland de partier jag länkat till ovan så finns det nog en del du kan välja på, och om du anser dig vara mer altruistisk än alla oss, som vill införa mer direktdemokrati åt folket, så kan du starta nytt parti och ansluta detta, om du vill.

   Gilla

 2. På sätt och vis hoppas jag att de ryska forskarnas prognos om en riktigt kall sibirisk vinter slår in, möjligtvis då förstår politikerna att de måste göra en 180 graders sväng och satsa mer på kärnkraft. Om inte så kan de ju fylla Gärdet och skärgården i Stockholm med vindkraftverk så kan de själva se hur de är roligt det är.

  Gillad av 1 person

  1. Den som bygger upp lite beredskap mot utrotningseventet redan nu är sannolikt en överlevare i vinter.

   Gilla

 3. Om det blir en kall vinter, blir det självklara svaret———vi såg det inte komma. Det som behövs på riktigt är att byta ut maskrosorna med stödpartier i form av S och C.

  Gilla

  1. Valet är inte förrän nästa höst så det blir minst två vintrar utelämnad till dagens politik.

   Gilla

 4. Stänger man fungerande elproduktion innan man har alternativ som fungerar så är det självklart att det uppstår energibrist. Detta inser alla med förnuftet i behåll. Varför agerar politiker som de gör? De saknar förnuft. Varför röstar folk på politiker utan förnuft? Kan det vara så att de liksom politikerna saknar förnuft? Eller som vi säger på svenska, de är dumma i huvet.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns ett problem med att vara dum i huvudet. Det är svårt att förstå hur dum i huvudet man är.

   …även om Fox News har förbättrats avsevärt på sistone.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s