Socialdemokraterna sätter återigen makten före landets bästa när de kryper för Miljöpartiet

Intressant att notera att Stefan Löfvén ignorerar ett beslut från EU-nämnden om att lyfta kärnkraftsfrågan på EU-toppmötet i Bryssel som går av stapeln i morgon och på fredag.

Riksdagens EU-nämnd är den instans som ska ge regeringen mandat inför rådsmöten och på dagens sammanträde krävde en majoritet i nämnden bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna att Löfven ska ta upp frågan om kärnkraft på EU-toppmötet.

En fråga som står högt på mötesagendan i Bryssel är de höga energipriserna och de fyra partierna anser att det är ett bra tillfälle för Löfvén och den svenska regeringen att trycka på för att kärnkraft ska räknas som en hållbar investering i EU-kommissionens regelverk om gröna investeringar, den så kallade taxonomin, något man tidigare pressat på om utan att få gehör av regeringen.

Löfvén fortsätter dock att ge kalla handen och deklarerade i dag att det skulle skada Sveriges inflytande samt möjligheter att påverka överlag om han skulle kasta in en sådan fråga på toppmötet som inte finns på dagordningen, vilket kan skada ens röst i församlingen. Löfvén konstaterar också att den majoritet som finns i EU-nämnden inte finns i Sveriges riksdag, V och C står nämligen inte bakom uppmaningen om kärnkraft.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson var inte glad efter Löfvéns besked, utan anser att regeringen måste ta alla möjligheter som finns att trycka på för kärnkraft och säger en majoritet i EU-nämnden att han ska göra det är det bara att följa beslutet.

-”Det är inte regeringens privatsak att bestämma detta. Bara för att det är jobbigt för Miljöpartiet kan inte regeringen strunta i riksdagen. De här frågorna hänger intensivt samman med energipriserna och klimatomställningen som ska diskuteras på mötet.”

Här ser vi återigen tydligt hur Socialdemokraterna kryper för Miljöpartiet istället för att prioritera vad som är bäst för landet och dess medborgare – allt för att kunna behålla makten så att inte deras viktiga allianspartner surnar till. Att det troligen väntar en vargavinter och såväl industrin som privatpersoner oroar sig över såväl de höga elpriserna som eltillgången, borde dock vara något som Löfvén värderar högre än vad klimatextremisterna i MP ska tycka. Men det är klart, nu när alla förväntar sig en kvinnlig statsminister i form av Magdalena Andersson så vill ingen äventyra ledartröjan.

Löfvéns oro över Sveriges anseende i församlingen var dessutom en usel ursäkt med tanke på att vi redan ses som ett varnande exempel med vår misslyckade migrations- och integrationspolitik som lett till stora problem för hela samhället – allt från skolor till kriminalitet och vård.

Kan en statsminister dessutom strunta i en nämnd som ger regeringen mandat inför rådsmöten? Om inte, borde man KU-anmäla Löfvén. Men med tanke på vad Konstitutionsutskottet presterat hittills vid anmälningar och det faktum att Löfvéns dagar vid makten ändå är räknade, ska man nog inte förvänta sig några stordåd så S kör som vanligt sitt eget race.

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-gar-emot-eu-namnd-kritiseras-av-kristersson/

2 reaktioner till “Socialdemokraterna sätter återigen makten före landets bästa när de kryper för Miljöpartiet

 1. En mycket bra, och djup analys av sakernas tillstånd. Jag har sagt det förut, men säger det igen. Hur kan man låta egna (socialistiska) maktambitioner gå före Sveriges väl? Denna inlaga, som jag kommenterade; är så bra att den genererar 5 bollar i Sjöbo!

  Gillad av 1 person

  1. Då får vi invänta eventuella fler kommentarer, blir lite Kafka varning om vi kommenterar varandra. Hörs i kommentarsfältet

   OJ

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s