Dags att kameraövervaka Malmös lekplatser

I Malmö roar sig folk med att sätta eld på lekplatser – tidigt i går morse var det dags igen när det för fjärde gången i år brann i en av Malmös många lekparker, denna gång i Mellanhedsparken i innerstaden . Tidigare har det brunnit på Teaterlekplatsen, Sollekplatsen och Gula Kulan.

Vad är det för kryp som njuter av att förstöra för barn och kan de inte sätta upp kameraövervakning på stadens lekplatser för att lättare kunna gripa ligisterna? Då kan de säkert spåra en och annan drogförsäljare samtidigt, för att inte tala om förebyggandet av gromning.

Alla utryckningar av blåljuspersonal samt återställandet av temalekplatserna lär kosta staden mångmiljonbelopp att hantera, så kostnaden för att sätta upp kameror borde löna sig i längden. Men stadens invånare är i och för sig redan vana vid att det slösas enormt med skattemedel, så det kanske bara upplevs som en droppe i havet för dem. Dessvärre är vi väl alla med och betalar indirekt med tanke på att Malmö uppbär utjömningsbidrag (6,2 miljarder 2021).

#vembetalar

Bildkälla: Sydsvenskan

6 reaktioner till “Dags att kameraövervaka Malmös lekplatser

 1. Det är inte bara lekplatser som brinner, de eldas bilar, kyrkor, skolor. soprum mm. Den samhällsfientliga utvecklingen fortsätter och politikernas taktik är som vanligt att inte göra någonting, de vågar inte eftersom då kan de kränka eller diskriminera någon eller några. De hade ju varit fruktansvärt som politiker att behöva prata om de som är riktiga problemet och vem som äger problemet, så långt kommer inte dagens politiker komma, eftersom de inte kan inse att de är de som skapar problemen som vi vanliga människor får lära oss att leva med, de är vår frihet och våra rättigheter som vi får betala med.

  Gillad av 1 person

 2. Att ge sig på lekplatser……fy fn. Jag tror hela den svenska befolkningen lider, utom politiker i 7-klövern och dess importerade gärningsmän. Så fort någon häktas eller döms ska de ha fotboja med GPS. Det senare som ett komplement till kameror. Kännbara straff och utvisning av hela familjer bör även det ingå i konceptet.

  Gillad av 2 personer

 3. Problemets lösning är inte bara att använda kameraövervakning, utan att ta itu på allvar med förövarna. Polisen och samhället har inte de befogenheter som dom behöver. Först, organisera vad som kallas ”neighbourhood watch”. Mycket vanligt i länder som Australien. Innevånarna organiserar sin egen patrullering, antingen med frivilliga eller betalar vaktbolag. Polisen har rätt att omhänderta folk som utan anledning uppehåller sig på platsen och hålla dom i förvar. För de som ertappas på bar gärning skall det finnas möjlighet att dra in medborgarskap och förpassa dom ur riket som en administrativ åtgärd utan att behöva gå igenom månader av överklaganden och domstolscirkus. Tidsaspekten är viktig. Dom skall ut ur landet på under 24 timmar, inte kunna gömma sig i decennier.

  Gilla

 4. Förmodligen är inte obevakade rutschkanor det bästa för barnen, tror inte jag. Den såg väldigt hög och farlig ut dessutom. Kanske bra att den brann ner?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s