Miljöpartister fortsätter leva i filterbubblor oavsett hur illa det är ställt med Sverige

Enligt siffror som presenterades i TV4:s nyheter i fredags och som visade hur sympatisörer från våra riksdagspartier ser på Sveriges utveckling, anser mer än åtta av tio miljöpartister att utvecklingen i det svenska samhället går åt rätt håll. Genomsnittet visar däremot på att bara tre av tio håller med och det konservativa blocket där bland annat Sverigedemokraterna ingår har mest negativ syn.

Detta resultat kommer nog inte som en överraskning för någon och så har det varit under en längre tid, men man förbluffas ändå över att så många fortfarande klarar av att leva i en intakt filterbubbla när den brutala verkligheten dagligen pockar på uppmärksamhet.

Det hade varit intressant att höra exakt vad miljöpartisternas supportrar tycker går så bra? Är det att el- och drivmedelspriserna skenar och gräver djupa hål i folks plånböcker som de ser som en positiv utveckling, eller att de globala klimatmålen går åt helvete oavsett hur mycket svenskarna uppoffrar sig och förstör för sig själva? Kanske är det den grova kriminalitetens utbredning som de ser som en krydda i tillvaron – att barn rånas, kvinnor slås ned och våldtas, det sprängs utanför flerfamiljshus, ungdomar blir huggna med kniv, bilar brinner samt oskyldiga människor blir offer för skottlossningar som sker varje vecka medan polisen för länge sedan tappat greppet samt justitieminister Johansson har slut på ursäkter? Kanske är det tvångsvaccineringen av barn som pågår i det stora medicinska covidexperimentet som de gläds åt eftersom de långsiktiga konsekvenserna är okända för samhället och det fortfarande går att inbilla sig att det enbart för gott med sig? Månne är det den katastrofala svenska skolan som våra barn måste vistas i som de inbillar sig går åt rätt håll trots att fakta talar för motsatsen? För det kan väl inte vara den misslyckade integrationen och det djupa utanförskapet som de ser som en vinst även om de gör vågen för vår öppna hjärtan-politik som de själva varit med och designat? Möjligtvis är det vår framskjutande position som en fristad för extremister och vårt daltande med IS-terrorister som de är stolta över – de har trots allt en egen historia i partiet med Kaplan som många fortfarande har i färskt minne.

Man kan fortsätta rada otaliga exempel på vad som är fel med Sverige och dess styre samtidigt som man förundras över vilken rosaskimrande bubbla dessa verklighetsförnekare lever i som är nöjda med Sveriges utveckling, men det vore slöseri med tid. I grund och botten är det väljarnas ansvar att nästa år se till att rösta bort detta parti från makten som förstört så mycket i landet på så kort tid samt ha i åtanke att en röst på S, C och V även gynnar MP som de kommer fortsätta samarbeta med.

#stoppamaktmissbruket

Bildkälla: Samnytt

43 reaktioner till “Miljöpartister fortsätter leva i filterbubblor oavsett hur illa det är ställt med Sverige

 1. Det är fullt naturligt att regeringspartier lyfter fram det positiva i samhällsutvecklingen medan oppositionen fokuserar på problemen. Det skapar i bästa fall en balans i den politiska debatten. Man behöver inte befinna sig i en filterbubbla för det.

  Gilla

  1. Nej man behöver inte befinna sig i en filterbubbla, men när det gäller extrempartiet MP så stämmer inte detta.
   När 8 av 10 inom detta parti anser att samhällsutvecklingen går åt rätt håll så befinner de sig de facto i en filterbubbla av kolossalformat.

   Gillad av 2 personer

   1. För att vara Miljöpartist idag måste du antingen vara en mycket klandervärd människa, typ en psykopat, eller helt djävla dum i huvudet, vilket är nödvändigt om du ska följa och lyda psykopater. Alla riktiga miljöpartister lämnade detta falska parti för länge sedan.

    De med minsta medmänsklighet och karaktär startade nya partier, så vida de inte förvandlades till avdankade gnälliga gubbar, utan större värde, likt Schlaug. https://schlaug.blogspot.com/2016/07/atervinn-miljopartiet.html … eller blev feminiserade kuvade homosexuella hens och gick med i V och inte vågar stoppa identitetsdiotin i V. Sanningen gör inte ont. Enbart motståndet.

    Hur vi arbetslösa ska kunna ha ett gott liv och äta ekologiskt på 3900 kronor i månaden skiter alla miljöpartister i. Annars får de allt förklara för mig varför de sitter i olika högerregeringars knä och drar sossarna högerut socialpolitiskt och varför de har tagit bort sitt utträdeskrav ur EU!

    MP är ett bisarrt extremt högerparti. Något inbjudningskort till att vara dräng på deras vräkiga gårdar för allmosor har jag inte fått än, men det är väl nästa steg föreställer jag mig, för de anser väl att jag ska få odla både deras och min egna ekologiska mat, medan de förstör miljön genom att köra runt i nya vräkiga Teslas som ska innehålla massvis med miljöfarliga batterier och ska drivas med el från oljekraftverk?

    Mina ”14 uppriktiga och välmenande frågor till Miljöpartiet som ligger i närheten av 4%” vill ingen miljöpartist heller svara på. Detta är makabert i en demokrati. Politiker som vägrar svara på frågor.

    Den som skär halsen av dem gör en stor tjänst åt demokratin, miljön och för fattiga människor och får mina applåder. Deras barn har mitt uppriktiga medlidande, men det är fan bättre att vara utan föräldrar än att ha sådana kräkmedel till föräldrar. Vi får hoppas att äpplena rullar långt bort från den ruttna stammen.

    Gilla

   2. Nja,jag tror att majoriteten i MP är veganer och bara äter och röker gräs. Knarkardjävlar de flesta mao och därför en förvriden verklighetsuppfattning. Nu förslog de visst att de skulle verka för att oskuldsintyg skall bli en rättighet att kunna kräva av sjukvården. Kapplöpningen med Partiet Nyans har börjat hos MP.

    Gilla

   3. Hur lever man på 3900kr, frågade du Tompa, men på fel ställe, så jag hade tur som såg det.
    Mitt svar: Man cyklar, åker inlines, får bo i tält och på soffor. Man kan påbörja en utbildning och ta lån också, men det är lite som roulette. Från fattig utan lån, till fattig låneslav… Svårt att veta om man får jobb efter en utbildning idag, för SYO-konsulenterna ljuger av alla möjliga skäl. Bättre att fråga olika arbetsgivare.

    Gilla

   1. Tillhör man politikeradel eller är företagsledare med fet lön, d.v.s. tillhör 1% av befolkningen, så kan man tycka det, men då måste man samtidigt vara psykopat och inte bry sig om alla andra som förlorar sina förmögenheter och blir låneslavar.

    Gilla

   2. En stor andel av Miljöpartiets sympatisörer står att finna i övre medelklassen och de brukar vara väldigt pålästa och välinformerade och inte fast i några filterbubblor. Anledningen till att man tycker att Sverige är på väg åt rätt håll beror nog helt enkelt på att man sitter i regeringsställning och därför anser att regeringens åtgärder är verkningsfulla.

    Gilla

   3. ”En stor andel av Miljöpartiets sympatisörer står att finna i övre medelklassen och de brukar vara väldigt pålästa och välinformerade och inte fast i några filterbubblor.”
    Hahaha! Du behagar skämta förmodar jag. Sanningen är generellt den omvända angående övre medelklassen.

    Gilla

   4. Där har du mer eller mindre rätt tompas11. En undersökning visade att ju mer högutbildad man var desto mer lätt lurad var man och man förklarade det med att fantasin hos välutbildade var mer utvecklad och att man kunde tänka sig in i,för normala människor,otänkbara situationer. Slutsatsen blir väl då att Miljöpartiets väljare är lättlurade individer som bör ge akt på sig själv och ägna sig åt lite självkritik.Att vara övre medelklass betyder inte att man har gott omdöme eller att man på något vis är en bättre människa,snarare tvärtom enligt vetenskapliga studier.

    Gilla

   5. En synnerligen uppseendeväckande undersökning! Den skulle jag hemskt gärna ta del av. Var kan jag hitta den?

    Gilla

   6. Det blev missförstånd. Det var undersökningen om att välutbildade är mer lättlurade som Rolf refererade till som jag blev intresserad av.

    Gilla

   7. Mikael Andersson,det är en äldre studie som tyvärr inte återfinns på internet men här finns delar av den beskriven https://www.adlibris.com/se/bok/hormones-brain-and-behavior-9780128035924?gclid=EAIaIQobChMIq_q3tP3V8wIVEdUYCh1jgA3rEAQYASABEgI-0PD_BwEAv copyrights kan jag tyvärr inte återge mer än mina egna reflektioner och det jag minns av undersökningen men huvudtesen är som jag tidigare skrev att det anses att fantasin är mer utvecklad hos välutbildade och då är de mer positivt inställda till även sådant som ter sig helt omöjligt. Så tyvärr är det välutbildade som inte i tillräcklig hög grad är medvetna om detta och inte tillräckligt källkritiska jämförelsevis mer lättlurade. Jag måste säga att mina egna iakttagelser stämmer väl överens med studien. Välutbildade ÄR lättlurade i jämförelse.

    Gilla

   8. Den här boken handlar om hormoners inverkan på människors och djurs beteenden. Jag har svårt att tro att utbildning ingår som någon förklaringsvariabel.

    Gilla

   9. Läs den och du skall finna att den i en passus tar upp denna forskningsrapport. Den finns kanske på något bibliotek ifall du inte vill köpa den. Det är en mycket intressant bok för övrigt och jag förstår att du inte har läst den. Men du kan också googla och se att man på fler ställen tar upp denna teori om att vältbildade är lättlurade. Lycka till med sökandet!

    Gilla

 2. Självklart lever de i en bubbla, men inte ens i detta extremistparti tycker 100 % att Sverige är på rätt väg. kanske…kanske de två av tio ger sig av till C eller kommunisterna. Det enda jag önskar av MP är fler stolliga utbrott fram till september. Då kanske vi kan se klädsamma 3% i riksdagsvalet. I Have A Dream

  Gillad av 1 person

  1. Jag skulle drista mig till att påstå att den som förnekar klimatförändringarna har fastnat i en filterbubbla.

   Gilla

   1. Klimatförändringar liksom väderförändringar har pågått och pågår konstant, oavsett vad mänskligheten pysslar med. Har du inte förstått det? Påståendet att mänsklighetens utsläpp av koldioxid skulle styra klimatet är fullständig hybris eftersom både varma och kalla perioder i jordens historia förekommit utan mänskliga utsläpp av koldioxid, vilket inte torde vara en nyhet för den som är någorlunda påläst.

    Gillad av 3 personer

   2. Vi kommer alla att bli blåsta av någon av alla stormar som kommer att bli vanligare och starkare i framtiden. Å andra sidan kommer alla vindkraftverk att snurra som Lisebergskaruseller, så då kommer elpriset att åka ner i källaren igen.

    Gilla

   3. Mikael Andersson har uppenbarligen bristfälliga kunskaper avseende vindkraft. När det blåser hårt (storm) så stoppar man vindkraftverken och de genererar därför ingen el. Anledningen till detta är att de annars skulle blåsa sönder. När det blåser för lite generar de heller ingen el men å andra sidan så håller de längre. Med andra ord så är vindkraften alltför intermittent för att man ska förtroende för den.

    Gillad av 1 person

   4. Vad då rädda klimatet? Hur ska det gå till? Den klimatförbättring som vi haft och som förhoppningsvis fortsätter vill tydligen somliga försöka stoppa. De vill inte ha ett varmare klimat, de vill att det ska bli kallare. Frågan är varför de vill skrämma folk med att ett varmare klimat utgör ett hot när det egentligen är tvärtom. Mänskligheten har i alla tider sökt värme. Det finns en anledning till att de varmare delarna av jorden hyser en större befolkning än de kallare delarna. Det finns också en anledning till att människor hellre semestrar i varma trakter än i kyliga trakter.

    Gillad av 1 person

   5. Det är ofta så att folk befinner sig i filterbubblor och har de väl börjat tro något så är det stört omöjligt att få de att se objektivt på saken.

    Det kallas ”bekräftelsefördom”. De allra flesta är drabbade, särskilt hårt är det hos klimatalarmister och hos de som förnekar klimatförändringar som ett potentiellt hot. Detta leder till käbbel, men aldrig diskussion med faktum, data eller sann argumentation som underlag.

    Istället tar man till olika former av lögn mot varann. Varje sak som framstår som en bra slägga tar man till helt okritiskt. Ett fullkomligt ovetenskapligt beteende. Vetenskap bygger på både öppenhet för nya data och sann argumentation, d.v.s. utan argumentationsfel, samt skepticism mot den egna uppfattningen genom hypotetisk deduktiv metod.

    Det andra sättet att resonera kallas i min mening sekterism om den har religiösa förtecken, eller grupptänk om den inte har det, men fenomenet är likartat. Det finns ett annat problem, egots ovilja att inse den egna begränsningen och intelligenta människor ovilja att se sin egen förmåga.

    Gilla

  1. Verkligen. Det bruna Miljöpartiet gör allt för att skapa konflikt inom vårt land. De är en katalysator för ”avgrundhögern”. Utan dem och deras gelikar i pseudovänstern funnes ingen ”Rasism!” i vårt land, heller ingen ”avgrundshöger”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s